Τρίτη, Μαΐου 25, 2021

COVID – 19 & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

 Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid - 19, ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου (Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ.) συναντηθήκαμε εν όψει του καλοκαιριού ώστε να συζητηθούν και να παρθούν κοινές αποφάσεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την επαγγελματική – οικονομική επιβίωση της Τήνου.

 

Είμαστε ένα νησί που μέχρι τώρα καταφέραμε να έχουμε λίγα κρούσματα και να ζούμε σε μία ισορροπημένη κατάσταση, ξεπερνώντας μέχρι στιγμής τον σκόπελο της.......

πανδημίας.

 

            Η μέχρι τώρα κατάσταση οφείλεται κυρίως στην υπευθυνότητα που έδειξαν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες της Τήνου.

 

            Οι ειδικοί ενημερώνουν συνεχώς ότι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων. Και ειδικά τώρα που έχουν αρθεί τα περισσότερα και όλα εξαρτώνται από τη δική μας συμπεριφορά και υπευθυνότητα.

 

            Και οι δύο Σύλλογοι έχουμε αντιληφθεί είτε ιδίοις όμμασι είτε από ενοχλήσεις και παράπονα μελών μας, ευτυχώς μεμονωμένα αλλά δυστυχώς επαναλαμβανόμενα από τους ίδιους επαγγελματίες φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων είτε από του ίδιους είτε από τους παρόντες πελάτες. 

Ας μην επιτρέψουμε σε λίγους ασυνείδητους και ανεύθυνους επαγγελματίες και πελάτες οι οποίοι δείχνουν την ίδια ανάρμοστη και ανεύθυνη συμπεριφορά να βάζουν σε κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί τόσο σε θέματα υγείας όσο και σε θέματα επιβίωσης.

 

Τα lockdown ίσως να φαίνονται μακριά μας και ότι δεν μας αγγίζουν. Όμως δεν φαντάζεστε πόσο γρήγορα μπορεί να μας φτάσουν. Το αποδεικνύουν καθημερινά οι ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά. Έχουμε αναλογιστεί τις συνέπειες ενός τοπικού lockdown διάρκειας τουλάχιστον 14 ημερών;

 

  1. Ανατροπή της μέχρι τώρα καλής υγειονομικής κατάστασης του νησιού μας
  2. Όλα τα καταστήματα κλειστά
  3. Απαγόρευση κυκλοφορίας
  4. Δυσφήμηση της Τήνου και αμαύρωση της καλής της εικόνας με αποτέλεσμα επισκέπτες που θα προτιμήσουν κάποιον άλλο τόπο για τις διακοπές τους όχι μόνο για τη διάρκεια του lockdown αλλά και μετά καθώς θα είμαστε ένας μη ασφαλής προορισμός
  5. Ολική καταστροφή των ήδη τραγικά επιβαρυμένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στο όνομα ατομικών επαγγελματικών συμφερόντων

 

 

Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου και ο Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ. χαράσσουμε κοινή πορεία και ακολουθούμε κοινή γραμμή αντιμετώπισης της κατάστασης.  

           Οι δύο επαγγελματικοί σύλλογοι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα όλων και θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες εκ του νόμου ενέργειες,  όσο σκληρές και αν είναι, για τη διαφύλαξη όλων των παραπάνω.

 

Ζητάμε από όλες τις επιχειρήσεις του νησιού,  την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

 

Ας μην καταστρέψουμε την ελπίδα και την προσδοκία για την επιστροφή στην κανονικότητα τώρα που με τον εμβολιασμό έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα προς αυτήν. Και ας νιώθουμε ευγνώμονες που, λόγω πληθυσμού, μπορούμε και εμβολιαζόμαστε όλες οι ηλικίες και άμεσα, χωρίς την αναμονή του ανοίγματος οποιασδήποτε πλατφόρμας.

 

 

Με εκτίμηση

 

ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΜΕΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΟΙΡΑΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΝΟΥ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :