Σάββατο, Μαΐου 22, 2021

Γεμάτα τα ραντεβού για εμβολιασμό στα νησιά

Ως τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι των νησιών σύμφωνα με το πρόγραμμα ανοσοποίησης για ασφαλές άνοιγμα στον τουρισμό
Στόχος του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά την ανοσοποίηση του πληθυσμού στα νησιά για το ασφαλές άνοιγμα στον τουρισμό, προβλέπει «την ολοκλήρωση των εμβολιασμών ως τα μέσα Ιουνίου» αναφέρει στο in.gr o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για την ακρίβεια,  σημείωσε πως έχει κλειστεί το 100% των ραντεβού στην Κω, Ρόδο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Μύκονο, Χίο, Κέρκυρα, Σαλαμίνα και Αίγινα, ενώ το 80% των ραντεβού έχει κλείσει στη Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο.
Περισσότερες από 700.000 δόσεις εμβολίων έχουν διατεθεί στα νησιά μέχρι στιγμής για την κάλυψη των κατοίκων, τόσο από το πρόγραμμα «Ελευθερία» που εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και με το άνοιγμα της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» που στοχεύει στην άμεση ανοσοποίηση του .....πληθυσμού των νησιών με αφορμή το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Σχετικές πληροφορίες του in.gr, επισημαίνουν ακόμη, ότι η διανομή εμβολίων στα νησιά συνεχίζεται και εντείνεται ανάλογα με τη ζήτηση, καθώς ο εφοδιασμός είναι συνεχής.



Το πρόγραμμα εμβολιασμού στα νησιά βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση από τον πληθυσμό, καθώς ήδη σε 14 νησιά η πλατφόρμα των ραντεβού έχει κλείσει σε ποσοστό 80-100% ανάλογα με το νησί, τουλάχιστον ως το τέλος του μηνός.


Χαμός στη Μύκονο



Σύμφωνα με παράγοντες που παρακολουθούν την πλατφόρμα του εμβολιασμού και την εφαρμογή του επιχειρησιακού προγράμματος, με την έναρξη της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, με αποτέλεσμα να κλειστούν τα ραντεβού ως τις 31 Μαΐου, αν και ακόμη υπάρχουν κενά στο πρόγραμμα, για ελάχιστα όμως ραντεβού, ακόμη.

Διαθεσιμότητα υπάρχει για ραντεβού από την 1η Ιουνίου. Για την εφαρμογή του προγράμματος έχουν ανοίξει και νέες γραμμές εμβολιασμού, ενώ συνεχίζει να εφαρμόζεται ο προγραμματισμός του συνολικού προγράμματος «Ελευθερία», για τον εμβολιασμό των νησιωτών ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες.

Σημειώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελευθερία» είχε ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 1000 κατοίκους. Το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου, αν και ήδη επειδή έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, στα νησιά αυτά θεωρείται ότι δεν υπάρχει κοροναϊός.


https://www.in.gr/2021/05/22/greece/emvolio-den-yparxei-rantevou-gia-emvoliasmo/

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :