Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2020

Σύρος: Σύσκεψη Εκπαιδευτιών-Γονέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση"


Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου, Μυκόνου, της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ( ΕΛΜΕ) Α΄ Κυκλάδων και της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου- Ερμούπολης.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε ο κοινός προβληματισμός για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Εκπαίδευση στην Σύρο, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά αρμοδιότητας των συλλόγων των εκπαιδευτικών , μέσα στις συνθήκες της πανδημίας στην χώρα μας .

Έξι μήνες μετά την ορθή απόφαση για το κλείσιμο των..... σχολείων, αποτελεί κοινή διαπίστωση η απαράδεκτη ολιγωρία τόσο της Πολιτείας όσο και των τοπικών παραγόντων να λάβουν τα ελάχιστα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Γονείς και εκπαιδευτικοί μαζί εκφράζουμε την αγωνία μας καθώς όλα ανάγονται στην περίφημη «ατομική ευθύνη», με μοναδικό προληπτικό μέτρο προφύλαξης, την χρήση της μάσκας.

Από το σύνολο των επειγόντων ζητημάτων ιεραρχήθηκαν :



Α. Η άμεση ανάγκη αντιμετώπισης του απαράδεκτου συγχρωτισμού που επιβάλλεται στα σχολεία. Η ανάγκη δημιουργίας τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών καθώς σήμερα παρατηρείται συνωστισμός ακόμα και 27 μαθητών σε προβληματικές έως ακατάλληλες αίθουσες. Να προσληφθεί ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών για τα νέα τμήματα αλλά και να αντιμετωπιστούν τα πολυάριθμα «κενά» εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία στα νησιά μας. Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά ( από 22 σε 25) ταυτόχρονα με την θέσπιση ελαχίστου ορίου (15) μαθητών

Β. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας ώστε να είναι δυνατό να εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Δυστυχώς σήμερα, παρά τα παχιά λόγια, το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί καθώς καλούνται ελάχιστοι εργαζόμενοι με 6ωρα και 3ωρα ωράρια εργασίας, να φροντίσουν την καθαριότητα σχολείων που λειτουργούν σε 8άωρη βάση και μάλιστα με αυξημένα καθήκοντα εφαρμογής των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Γ. Να οργανωθεί άμεσα η υγειονομική υποστήριξη των σχολείων με ομάδα γιατρών και νοσηλευτών καθώς σήμερα η Πολιτεία επιφορτίζει, κατά τρόπο εντελώς απαράδεκτο και ανεύθυνο, εκπαιδευτικούς με καθήκοντα και ευθύνες υγειονομικού προσωπικού. Να εξασφαλιστούν άμεσα όλα τα αναγκαία, καταλλήλων προδιαγραφών, μέσα ( μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, προστατευτικές στολές κ.λ.π.)

Τέλος συναποφασίστηκε η διοργάνωση ανοιχτής σύσκεψης όσων γονιών και εκπαιδευτικών επιθυμούν να παραβρεθούν, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στις 5 το απόγευμα στο ανοιχτό αμφιθέατρο του συγκροτήματος των γυμνασίων ( Ξηρόκαμπος) της Ερμούπολης προκειμένου να ενημερωθούν γονείς και εκπαιδευτικοί για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία αλλά και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Στο ίδιο χώρο θα ακολουθήσει ( 7 μμ) ενημέρωση των εκπροσώπων του τοπικού τύπου. Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :