Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 07, 2020

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

 


ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2020 που διοργανώνει το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, οι προβολές πραγματοποιούνται στον Προαύλιο Χώρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών. Τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Τηρείται σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κρατήσουν τις θέσεις τους στο τηλ. 22850 23619 καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες 11.00-14.00 & 19.00-22.00.

 

Αφιέρωμα: «Το σύγχρονο Αμερικάνικο θέατρο στον .........

Κινηματογράφο».

Την Τετάρτη 9Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 21.00 θα προβληθείη ταινία ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ;(1966)σεσκηνοθεσία ΜάικΝίκολς, με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Παίζουν επίσης η ΣάντιΝτένις και ο Τζορτζ Σίγκαλ.

 

 

                                                ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι. Ο Τζορτζ είναι καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας ενός μικρού Κολλεγίου στη Νέα Αγγλία και είναι παντρεμένος με τη Μάρθα, κόρη του Προέδρου του Κολλεγίου. Ένα βράδυ φθινοπωρινό επιστρέφουν μετά από δεξίωση του Πανεπιστημίου. Είναι ένα ζευγάρι με πολλά προβλήματα. Ανταλλάσσουν προσβολές. Η Μάρθα ανακοινώνει ότι έχει προσκαλέσει ένα νεαρό ζευγάρι, τον Νικ, ένα νέο καθηγητή και τη Χόνεϊ, τη σύζυγό του. Μπροστά στους καλεσμένους αρχίζει ένας προσωπικός πόλεμος προσβολών και ιστοριών από το παρελθόν τους. Το αλκοόλ συντελεί ώστε να αποκαλυφθούν ένοχα μυστικά και για τα δυο ζευγάρια. Σ’ ένα κλαμπ η Μάρθα χορεύει προκλητικά με τον Νικ, στον οποίο εξομολογείται ότι η σχέση της με τον Τζορτζ είναι σχέση αγάπης και μίσους. Η βραδιά τελειώνει μ΄ ένα τελευταίο νοσηρό «παιχνίδι» ανάμεσα στη Μάρθα και τον Τζορτζ…

 

Η ταινία έχει κερδίσει 5 Όσκαρ (Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κοστουμιών, Φωτογραφίας, Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Ελίζαμπεθ Τέιλορ) και Β΄ Γυναικείου Ρόλου (ΣάντιΝτένις).

 

 

 

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

 

 

 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :