Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2020

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ: Διαδικτυακά θα γίνουν τα εργαστήρια σκηνοθεσίας κινηματογράφου

Ο Δήμος Νάξου κι Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει για πρώτη φορά στο πλαίσιο των εργαστηρίων του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, Εργαστήρι Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου, με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Παντελιά.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και του αυστηρού υγειονομικού πρωτόκολλου για τα Μουσεία και τους κλειστούς χώρους, τα εργαστήρια αυτά θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, δίνοντας τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Στη διαδικασία του εργαστηρίου για τον κινηματογράφο οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με τα.........

στάδια:

-          Παραγωγής

-          Εκτέλεσης και

-          Επεξεργασίας μιας ταινίας.

Πιο αναλυτικά: με την πρoπαραγωγή, με την κυρίως πρoεργασία, με το γύρισμα και με την μεταπαραγωγή (postproduction).

Θα συζητήσουν αναλυτικά για τα τεχνικά και τα καλλιτεχνικά θέματα που απασχολούν όλη τη διαδικασία κατασκευής μιας ταινίας.

Θα δοθούν παραδείγματα και αν είναι εφικτό (εξαρτάται από τη δυνατότητα των συμμετεχόντων) θα γίνουν και μερικές κατασκευαστικές ασκήσεις.

Στο τέλος και με την συμμετοχή του εργαστηρίου «Συγγραφή σεναρίου» θα επιδιωχθεί η παραγωγή μίας ή περισσοτέρων ταινιών μικρού μήκους, ώστε να μπορέσει να γίνει ορατό το αποτέλεσμα όλης αυτής της εκπαιδευτικής διαδρομής των συμμετεχόντων.

 

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση την Παρασκευή 7 Αυγούστου και ώρα 17.00

Διάρκεια 20 ώρες. 2 φορές την εβδομάδα από 2 ώρες.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΕΛΙΑ

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου

Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μεγάλου - μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, ταινίες τεκμηρίωσης τηλεοπτικές εκπομπές-σειρές, θεατρικές παραστάσεις,θεάματα.

Ταινίες Μικρού Μήκους

HOTDOGS 19΄ (Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας

Κρατικό βραβείο ποιότητας στο διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς Φεστιβάλ Σαν Ντιέγκο, Χιλή),Η ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ 8΄,FRAGMENTA5΄ κ.α.

Ντοκιμαντέρ

ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΑΡΑΓΕ;  25’ («Ο Αλέξης Δαμιανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος»

Προβλήθηκε στο αφιέρωμα Εβδομάδα Αλέξης Δαμιανός «Μια Δυνατή Φωτιά»/Κινηματογράφος Αλκυονίδα), ΛΙΓΗ ΦΩΤΙΑ… 19’(«για τη ταινία Ηνίοχος του Αλέξη Δαμιανού». Προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) κ.α.

Δραματοποιημένα Ντοκιμαντέρ

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 26’ ( ΕΤ 1 – Α.Ο.Β. Ολυμπιάδα Αθήνας 2004),Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 15’ (ΕΤ 1 – Α.Ο.Β. Ολυμπιάδα Αθήνας 2004), ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ 10΄( Για τη Γιορτή του Αθλητή Υφ. Αθλητισμού),  ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ 30΄(Ρόδος – Μνημεία και Εκκλησίες της Μεσαιωνικής Πόλης Υπ. Πολιτισμού)κ.α.

 Τηλεοπτικές Σειρές

ΣΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΗΛΙΟ (45’ Χ 20 επεισόδια – ΕΤ1) ΤΜΗΜΑ ΗΘΩΝ ( 45’ Χ 15 επεισόδια – ΑΝΤ 1) κ.α.

Τηλεοπτικές εκπομπές

Η  ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ  (75 επεισόδια Χ 55’. 2014-2019. Εκπομπή για τη Σύγχρονη Τέχνη με παρουσιάστρια την εικαστικό Κατερίνα Ζαχαροπούλου για την ΕΡΤ ΑΕ σε παραγωγή BlackbirdProduction), ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (8 Επεισόδια Χ 50’. 2018. Για την ΕΡΤ ΑΕ σε παραγωγή Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου).

Θέατρο

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΙΝΗΣΗ(της Μ. Κυριάκη, Φεστιβάλ Θεάτρου),ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΕΙΝΑΙ(διασκευή από τη Μ. Κυριάκη του μυθιστορήματος  «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ» του Α. Εξυπερύ.  Θέατρο ΑΘΗΝΩΝ), «ΗΧΩΝ ΗΧΩ»(Θέατρο ΡΟΕΣ).

Εκτέλεση παραγωγής της παράστασης ΣΩΚΡΑΤΗΣ στο Παναθηναϊκό Στάδιο με πρωταγωνιστή τον RodSteiger σε σκηνοθεσία BerndKammermeier&

σκηνοθεσία τετρακάμερου της παράστασης για πώληση και προβολή της σε χώρες της Ευρώπης και Η.Π.Α.

Σκηνοθεσία παρουσιάσεων – εκδηλώσεων για το Υπουργείο Πολιτισμού, Υφυπουργείου Αθλητισμού και για διάφορες εμπορικές εταιρείες.

 

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2285023619 & 6932460616 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00.

και στο e-mail: kambanellismuseum@naxos.gov.gr

 


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :