Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου

 

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Νάξου Νέες Τεχνολογίες, Καινοτομίες και Ολοκληρωμένη Διαχείριση: Θεωρία, Μέθοδοι και Τεχνικές’, που διεξήχθη στη Χώρα της Νάξου από τις 27 Ιουλίου 2020 έως τις 09 Αυγούστου 2020 σε συνεργασία με την Ελληνική Γεωγραφική Εταιρία και τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

 

Το Θερινό Σχολείο οργανώθηκε από το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για 17η συνεχή χρονιά με την.....

συμμετοχή 20 Καθηγητών από 10 Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού και την συνεργασία και ενεργό στήριξη και ευγενική χορηγία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Οι διδάσκοντες ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη ακαδημαϊκή, διδακτική και ερευνητική εμπειρία.

 

Η συμμετοχή των είκοσι-έξι φοιτητών ήταν δωρεάν και εκτός από τις καθημερινές διαλέξεις, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ερευνητικές εργασίες και επιτόπιες έρευνες πεδίου με θεματολογία από την Νάξο, δίνοντας ένα έντονα βιωματικό χαρακτήρα, με δυνατότητα  αξιολόγησης και δημοσίευσης.

 

Οι σεμιναριακές δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου φιλοξενήθηκαν στο κτίριο Ουρσουλινών,  ενώ καθοριστική για την επιτυχία των εργασιών του υπήρξε η συνεργασία και η ενεργός συμβολή και ευγενική χορηγία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

 

          Η ιδιαίτερη επιτυχία του Θερινού αυτού Σχολείου παρέχει τα εχέγγυα για την διοργάνωσή του και την επόμενη χρονιά.

 

Τo Θερινό αυτό Σχολείο εντάσσεται στα «Διεθνή Θερινά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου»  https://summer-schools.aegean.gr/el και αποτελεί θεσμοθετημένη διαδικασία του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, ενώ παράλληλα αποτελεί μέρος του προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου με 5 ECTS (Διδακτικές Μονάδες Πιστοποίησης).

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :