Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020

Βουτιές στη Νάξο και στη… γεύση με πολλούς διάσημους στο 3ο Food Experience Graviera Naxos!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Food Experience Graviera Naxos, που διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων το τριήμερο 26-28 Ιουνίου!
Τις αξέχαστες γευστικές εμπειρίες του τριήμερου γαστριμαργικού event απόλαυσαν, μεταξύ άλλων, καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως ο Στράτος Τζώρτζογλου με τη σύζυγό του Σοφία Μαργιόλα, η Ναταλία Δραγούμη και ο Αντώνης Λουδάρος, παρουσιαστές όπως ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, σεφ, food bloggers, η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Μαρία Αντωνιάδου, ο αγαπημένος παρουσιαστής και δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος και δημοσιογράφοι από όλα τα Μ.Μ.Ε. της χώρας, οι οποίοι με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις μετέφεραν τις όμορφες εικόνες, το γαλάζιο του Αιγαίου και όλες τις… νοστιμιές σε κάθε ελληνικό σπίτι! Και τις τρεις ημέρες το event «έντυσε» μουσικά η μεγάλη ερμηνεύτρια του νησιώτικου τραγουδιού, η Ναξιώτισσα Στέλλα Κονιτοπούλου, με την .........
υπέροχη φωνή και τις διαχρονικές επιτυχίες της!
Την πρώτη μέρα του event (Παρασκευή 26 Ιουνίου), στην μαγευτική παραλία της Αγίας Άννας, οι καλεσμένοι απόλαυσαν μία πεντανόστιμη μακαρονάδα, που είδαν να μαγειρεύεται μπροστά τους με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και ολόφρεσκα θαλασσινά τα οποία ένα ψαροκάικο μόλις είχε βγάλει!
Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε το επίσημο δείπνο του 3ου Food Experience Graviera Naxos, στο ειδυλλιακό τοπίο της παραλίας της Πλάκας με θέα το ηλιοβασίλεμα και ανάμεσα στους κέδρους. Εκεί, δύο διεθνούς φήμης δασκάλες της ναξιώτικης κουζίνας που παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής σε τουρίστες από κάθε άκρη του πλανήτη, η Κατερίνα Ανδριέλου και η Άννα Γρυλλάκη, αυτοσχεδίασαν και μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα απογειώνοντας την γεύση τους με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.
Το Σάββατο 27 Ιουνίου οι καλεσμένοι έζησαν μια εμπειρία ξεχωριστή! Στο παραδοσιακό μιτάτο ενός νεαρού βοσκού στο πανέμορφο Καστράκι πήραν μαθήματα… αρμέγματος κατσίκας και μάλιστα αποδείχθηκαν και πολύ καλοί μαθητές! Μετά το τέλος του μαθήματος έκαναν τις βουτιές τους στα κρυστάλλινα νερά της Μικρής Βίγλας και γευμάτισαν πλάι στο κύμα, απολαμβάνοντας τους ξακουστούς κεφτέδες του μπαρμπα-Γιώργου, γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης και φρέσκες μελιτζάνες, όλα με συνοδεία Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π.! Το βράδυ, το πρόγραμμα είχε… street food! Τη σκυτάλη στη γεύση πήρε η καντίνα FBI, που είναι διάσημη για τα γκουρμέ πιάτα fusion street food που ετοιμάζει αποκλειστικά με προϊόντα της Νάξου! Τους καλεσμένους ενθουσίασαν οι γευστικές της προτάσεις με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., όπως burger με πανσέτα καραμελωμένη με bbq sauce και το Huladog με κοτόπουλο, καραμελωμένο ανανά και sauce γιαούρτι, αλλά και το μοχίτο της Νάξου με παραδοσιακό Κίτρο!
Η γευστική πανδαισία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου, στην παραλία της Πλάκας. Εκεί οι καλεσμένοι ταξίδεψαν στον χρόνο με το ενετικό γιουβέτσι όπως το έφτιαχναν στην Ενετοκρατία στο νησί μας, με πανωχωριανό γαλακτομόσχαρο και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.! Στο πλούσιο τραπέζι υπήρχαν ακόμα μοσχορεβυθάδα σύννεφο, Πατάτες Νάξου δαμαριωνίτικες με κρέμα Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και σαλάτα τούρτα Νάξου! Τα νόστιμα πιάτα συνόδευσαν, εκτός από τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., τα φίνα (και Π.Ο.Π.) κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και της ιταλικής Enoteca RegionaleEmilia Romagna, τα οποία έκαναν… guest εμφάνιση στο πλαίσιο event του ευρωπαϊκού Προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines!
Σε όλη τη διάρκεια των δράσεων του 3ου Food Experience Graviera Naxos τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δεν παρέλειψε να ανακοινώσει το… τέταρτο Food Experience Graviera Naxos για το 2021!
Το 3ο Food Experience Graviera Naxos διοργάνωσαν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο Aegean Voice 107,5, με μεγάλους χορηγούς την Blue Star Ferries και την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΜΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.