Κυριακή, Δεκεμβρίου 08, 2019

Τρεις χώρες, τρία events, ένα τυρί!

Ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι θα κάνει η νοστιμότατη, βραβευμένη και ξακουστή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!
Το σπουδαιότερο τυρί της Νάξου θα βρεθεί σε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τρία διαφορετικά events σε ισάριθμες διαφορετικές χώρες, στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines» (στο οποίο συμμετέχει η Ε.Α.Σ. Νάξου με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π)!
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. θα πάει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το λαμπερό Παρίσι και θα παρουσιαστεί σε......
ένα από τα γνωστότερα και πιο φινετσάτα εστιατόρια της πόλης, το «Mavrommatis Passy» των αδελφών Μαυρομμάτη, οι οποίοι από το 1981 αποτελούν τους πρεσβευτές της ελληνικής και κυπριακής γαστρονομίας στην Γαλλία και εντυπωσιάζουν τους, πάντοτε απαιτητικούς, Γάλλους με υπέροχα πιάτα που συνδυάζουν αρμονικά τη γαλλική γαστρονομική κουλτούρα με τις παραδοσιακές ελληνικές και κυπριακές γεύσεις! Μάλιστα, στο event αυτό θα αναφερθεί στη Γραβιέρα Νάξου ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος έχει βραβευθεί με ένα Αστέρι Μισελέν, την ύψιστη γαστρονομική διάκριση που μπορεί να κερδίσει ένα εστιατόριο!
Σχεδόν… 24 ώρες αργότερα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. θα βρίσκεται στην Κολωνία της Γερμανίας. Εκεί, θα παρουσιαστεί στο μπαρ-εστιατόριο «The Bayleaf», ένα από τα πιο hot σημεία της κοσμοπολίτικης πόλης για φαγητό και ποτό, ενώ θα μιλήσουν για αυτή οι σεφ του εστιατορίου, Daniel Gottschlich και Marius Sprenger. Να σημειωθεί, ότι στα events σε Παρίσι και Κολωνία τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. θα παρουσιάσει στους παρευρισκόμενους ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Γιώργος Σέργης.
Το ταξίδι της Γραβιέρας Νάξου θα ολοκληρωθεί με επιστροφή στην… πατρίδα! Την Πέμπτη 12/12, στο εστιατόριο «Στου Κορρέ» στην καρδιά της γραφικής συνοικίας του Ψυρρή στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν, αρχικά, Press Conference (7:30μμ) σχετική με το πρόγραμμα «Mediterranean Cheese and Wines» και, έπειτα, event Γευσιγνωσίας (8:30μμ) με… πρωταγωνίστρια, βεβαίως, τη Γραβιέρα Νάξου, στη διάρκεια του οποίου οι καλεσμένοι θα δοκιμάσουν ξεχωριστά πιάτα με το θαυμάσιο τυρί από τον σεφ, Μάρκο Πολυχρονίδη.
Στην Press Conference και στο event Γευσιγνωσίας στο εστιατόριο «Στου Κορρέ» θα εκπροσωπήσουν την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, ο Αντιπρόεδρος, Ιάκωβος Βαλέρης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Γιώργος Σέργης.
Τέλος, να αναφερθεί ότι σε όλες τις δράσεις (Παρίσι, Κολωνία, Αθήνα) οι παρευρισκόμενοι θα είναι άνθρωποι από τον χώρο της μαγειρικής, της δημοσιογραφίας, food bloggers, κ.ά.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :