Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Προβολή της ταινίας “Ανάμεσα στον Μαρξ και μια γυμνή γυναίκα” του Καμίλο Λουσουριάγα

Η   Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου προβάλει την ταινία “Ανάμεσα στον Μαρξ και μια γυμνή γυναίκα” 
Την Παρασκευή 22/2 στο κτήριο της πρώην σχολής  Ουρσουλινών στο κάστρο
Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Καμίλο Λουσουριάγα είναι ο πλέον γόνιμος σκηνοθέτης της χώρας του Ισημερινού και αποτελεί σημείο αναφοράς για την κινηματογραφία της χώρας του. Στο «Ανάμεσα στον Μαρξ και μια γυμνή γυναίκα» ασχολείται και πάλι με τη λογοτεχνία μεταφέροντας στο σινεμά το ομώνυμο βιβλίο του σύγχρονου συγγραφέα Χόρχε Ενρίκε Αδόουμ. Πρόκειται για ένα βιβλίο που συνδυάζει το διήγημα, την ποίηση και το δοκίμιο και έχει χαρακτηριστεί ως ένα έξοχο λεκτικό πείραμα. Η ταινία γυρίστηκε το 1996 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στον Ισημερινό, σε διεθνή Φεστιβάλ όπως της Αβάνας, όπου κέρδισε το Βραβείο Κοράλ Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, ενώ στο Φεστιβάλ της.......
Τριέστης κέρδισε τα Βραβεία Καλύτερου Σεναρίου και Μουσικής Επένδυσης.

Το «Ανάμεσα στον Μαρξ και μια γυμνή γυναίκα» μεταφέρει το θεατή στον Ισημερινό της δεκαετίας του 60, όταν ο προεκλογικός αγώνας για τις εκλογές, που προκήρυξε η στρατιωτική κυβέρνηση, βρίσκεται στο αποκορύφωμά του.

Η ταινία συνδυάζει ρεαλιστικές σκηνές με αισθησιακά όνειρα και αλλόκοτα επεισόδια, έως ότου ο συγγραφέας ξεπεραστεί από το έντονο συναισθηματικό φορτίο των καταστάσεων και παραδεχτεί σε ένα ιδιωτικό διάλογο με τον Καρλ Μαρξ, ότι δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα.

Ο Camilo Luzuriaga, χρησιμοποιεί διαφορετικά επίπεδα αφήγησης, με αποτέλεσμα μια ταινία που παραπέμπει στον μαγικό ρεαλισμό της Λατινικής Αμερικής.
Πηγή : Camera Stylo
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :