Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Καθαιρέθηκε από την ΕΠΣ Κυκλάδων ο Καφτηράνης για παραβιάσεις κανονισμών και δεοντολογίας

Ανακατατάξεις προέκυψαν στο Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, που ωστόσο, έχουν και άρωμα πολιτικής…
Ο επικεφαλής της «αντιπολίτευσης» της εν λόγω ΕΠΣ, Χρήστος Καφτηράνης -ΦΩΤΟ-καθαιρέθηκε από μέλος του Δ.Σ. (είχε εκλεγεί τον Ιούνιο του 2015), εξαιτίας παραβιάσεων σε θέματα κανονισμών και δεοντολογίας της ΕΠΟ, έπειτα από καταγγελία, που έδινε στοιχεία και αποδείξεις όλων αυτών!
Το ζήτημα, όμως, δεν είναι τόσο απλό, αλλά αντιθέτως έχει προεκτάσεις και είναι πιο  πολύπλοκο, αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Καφτηράνης κατέρχεται και ως υποψήφιος πρόεδρος ΝΟΔΕ Κυκλάδων στις....
εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέων Τοπικών και Νομαρχιακών Οργανώσεων, που διεξάγονται την Κυριακή 13 Μαΐου 2018!
Μοιραία, λοιπόν, γεννάται ηθικό ζήτημα για τον Χρήστο Καφτηράνη και για αυτή του την ενασχόληση…
Τι ακριβώς συνέβη. όμως, σχετικά με τις παρατυπίες και την απόκρυψη στοιχείων, που οδήγησαν στην καθαίρεση του Καφτηράνη από την ΕΠΣ Κυκλάδων;
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ αλλά και τον αθλητικό Νόμο 2752/99, ένας προπονητής δεν επιτρέπεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά σε κάποιο σωματείο ή ένωση πάρα μόνο μετά την πάροδο πενταετίας από τη διαγραφή του από τους καταλόγους της ΕΠΟ. Συνεπώς ο Καφτηράνης δεν δικαιούταν να είναι υποψήφιος διότι προφανώς παρέμενε στους σχετικούς πίνακες της ΕΠΟ και στο σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης έως το 2015 ενώ δεν είχε καν παρέλθει πενταετία από τις 30/06/2012, οπότε και απόκτα το δίπλωμα του προπονητή. Προφανώς και ο Καφτηράνης το απέκρυψε αλλά ακόμη περισσότερο έκανε προσπάθεια συγκάλυψης με ετεροχρονισμένη αίτηση διαγραφής. Το αποτέλεσμα ήταν η μη νομιμότητα της υποψηφιότητας όχι μόνο αγνοηθεί αλλά τελικά ο Καφτηράνης να εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Κυκλάδων.
Σε συνέχεια της καταγγελίας η ΕΠΣ Κυκλάδων με διαπιστωτική πράξη κήρυξε έκπτωτο τον Καφτηράνη από το ΔΣ της ΕΠΣ Κυκλάδων διότι αναγνώρισε τα κωλύματα της υποψηφιότητας και το μη σύννομο της εκλογής του. Όρισε μάλιστα ότι δικαιούται να συμμετέχει σε αρχαιρεσίες και να εκλεγεί στην ένωση ή σε άλλο διοικητικό όργανο του ποδόσφαιρου το νωρίτερο τον Οκτώβριο του 2019. Τα αποτελέσματα τα κοινοποίησε στον ίδιο και στην ΕΠΟ και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και στην ΓΓ Αθλητισμού. Το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει παραλάβει την εν λόγω καθαίρεσή του διότι μέχρι και χθες τον καλούσε να επικοινωνήσει με τα ΕΛΤΑ για την παραλαβή της συστημένης επιστολής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης αξιώματος κοινοποιήθηκε αρμοδίως σε ΕΠΣ Κυκλάδων, ΕΠΟ, ΓΓΑ στις 20 Απριλίου, ενώ τη Δευτέρα (7/5) υπήρξε σχετική επιστολή-ενημέρωση και της οικείας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων προς τον ίδιο.
 http://www.a-sports.gr/articles-185246/kathairethhke-apo-thn-eps-kukladwn-o-kafthranh-gia-parabiasei-kanonismwn-kai-deontologia.htm#.WvG-qmK_yaN
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :