Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2023

Παρουσίαση του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής και Σεμινάριο για το Γαστρονομικό Τουρισμό από τον Δήμο Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί τους τουριστικούς επαγγελματίες της Νάξουσε μια διπλή εκδήλωση, με θέμα τη γαστρονομία, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στο Δημαρχείοτην Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, και ώρα 17:00.

 Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων για το 2024, ώστε οι άμεσα ωφελούμενοι δηλ. οι επαγγελματίες του γαστρονομικού τουρισμού – να ενημερωθούν για τις προγραμματιζόμενες δράσεις και τη δωρεάν προβολή τους και να κάνουν τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους. Συγκεκριμένα, θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας γαστρονομικής ταυτότητας της Νάξου και θα παρουσιαστεί ένας νέος θεσμός, το γαστρονομικό φεστιβάλ της Νάξου που θα ξεκινήσει το 2024 με τη....

συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενης επιχείρησης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει σεμινάριο με τίτλο «Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά του γαστρονομικού τουρισμού». Σε αυτό θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους μια επιχείρηση που προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες, όπως εστιατόρια και επισκέψιμα αγροκτήματα, γραφεία οργάνωσης γαστρονομικών περιηγήσεων κ.α., μπορεί να τοποθετηθεί στην τουριστική αγορά και να μεγιστοποιήσει τα έσοδά της. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, ενώ θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους εγγραφούν κατά την προσέλευσή τους.

 

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες και όλους τους επαγγελματίες του γαστρονομικού τουρισμού που ασχολούνται με την ανάδειξη των προϊόντων, συνταγών, παραδόσεων και γαστρονομικών εμπειριών των πέντε νησιών μας, καθώς θα είναι οι ωφελούμενοι από το Πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής που θα υλοποιήσει ο Δήμος το 2024. Συγκεκριμένα, ο Δήμος προσκαλεί σε συζήτηση και παρακολούθηση του σεμιναρίου τους εξής:

 

·         Επαγγελματίες και επιχειρηματίες της εστίασης

·         Γραφεία οργάνωσης γαστρονομικών περιηγήσεων και εμπειριών στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες

·         Όσους διοργανώνουν μαθήματα μαγειρικής και προγράμματα γευσιγνωσίας για Έλληνες και ξένους επισκέπτες

·         Ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα που προσφέρουν ελκυστικές γαστρονομικές εμπειρίες με ναξιώτικο και κυκλαδίτικο χαρακτήρα (π.χ. ναξιώτικο πρωινό ή μαθήματα μαγειρικής)

·         Επισκέψιμα αγροκτήματα

·         Επισκέψιμους χώρους παραγωγής τροφίμων και ποτών

·         Χώρους οινογνωσίας

·         Παραγωγούς τροφίμων και ποτών που παράγουν τυποποιημένα προϊόντα για αγορά από Έλληνες και ξένους τουρίστες

·         Καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων γαστρονομίας

·         Μουσειακούς και άλλους εκθεσιακούς χώρους με θέμα τη γαστρονομία και την αγροτική παραγωγή (π.χ. παλιά ελαιοτριβεία)

·         Διοργανωτές εκδηλώσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος

·         Κάθε άλλο ενδιαφερόμενο επαγγελματία που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας.

 

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορική διατριβή στο Τουριστικό Μάρκετινγκ. Εργάζεται από το 1990 ως σύμβουλος και ως projectmanager σε θέματα τουρισμού, ξενοδοχείων, γαστρονομίας, πολιτισμού και μάρκετινγκ επιχειρήσεων και χωρών. Έχει υλοποιήσει έργα μάρκετινγκ, σχεδιασμού τουριστικής πολιτικής και επικοινωνιακές ενέργειες παγκόσμιας εμβέλειας σε συνολικά 35 χώρες. 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :