Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου : Συνειδητό ψέμα η ολοκλήρωση των έργων στο φράγμα του Τσικαλαριού έως τον Μάιο του 2024


 ΦΡΑΓΜΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ 

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.... 

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου, δηλώνει παρούσα και ενεργή στα τεκταινόμενα του τόπου μας. 

Έχοντας αυξήσει σήμερα τον αριθμό των μελών μας, μετά τις τελευταίες εκλογέςγια την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, συνεχίζουμε δυναμικάτηνπαραγωγή πολιτικής με την παρουσία μας στην τοπική κοινωνία, αφουγκραζόμενοιτα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις. 

Το 2023, έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, και πολιτικών αλλαγών, τελειώνει χωρίς καμιά ουσιαστική αλλαγή ή πρόοδο στα θέματα του νησιού μας. Το ΦΡΑΓΜΑ του ΤΣΙΑΚΑΛΑΡΙΟΥ, ένα εμβληματικό έργο που θα έλυνε το πρόβλημα νερού στο νησί μας, (3εκ.κυβικά νερού), βοηθώντας τον πρωτογενήτομέαπου κυριολεκτικά αργοπεθαίνει, βρίσκεται σε τέλμα. 

Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, είναι αυτή που .....

διαφοροποιεί το τουριστικόπροϊόντης Νάξου, καθιστώντας το μοναδικό στις Κυκλάδες. 

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι το παραγωγικό μοντέλο να συνδέει τονπρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, δηλαδή την τουριστική ανάπτυξη τουνησιούμαςσε ένα διαφορετικό μοντέλο τουρισμού. 

Το φράγμα σήμερα συνεχίζει να βρίσκεται υπό το καθεστώς παύσης εργασιώναπότοαρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Η προεκλογική δέσμευση του υπουργού Γ. Γεωργαντά,για την ολοκλήρωση του έργου μέχρι τον Μάιο του 2024, ήταν ένα ακόμα συνειδητό ψέμα, όπως τοκανέναςνέος φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Γνωρίζει ο κόσμος του νησιού ότι συνεχίζουμε να πληρώνουμε χρήματα αποζημίωσης (1.820.000 ευρώ). στον εργολάβο που υποχρεωτικά τον έχουμε σε αργία, αντί να τα δίνουμε για να γίνονται έργα υποδομής στον τόπο μας; Που βρίσκεται η μελέτη για τα αρδευτικά δίκτυα του φράγματος, χωρίς τα οποία δενμπορεί να γίνει η τροφοδότηση με νερό στα λιβάδια της Νάξου;; 

Ο επί 16 χρόνια βουλευτής Κυκλάδων, υπουργός Γ.Βρούτσης, του οποίου το έργο στο νησί ψάχνουμε με το κιάλι, έχει εξαφανιστεί μετά τις εκλογές αφού μας έδωσε την υπόσχεση για άμεση επανεκκίνηση εργασιών και ολοκλήρωση του έργου. 

Ο Δήμαρχος Νάξου, και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, που ακόμα φαίνεται δεν έχουν καταλάβει την σπουδαιότητα του έργου, βρίσκονται σε λήθαργο.

Η αντιπεριφερειάρχης μας και ο έπαρχος Νάξου τα ίδια. Καμία ενέργεια από τους παραπάνω “θεσμικούς παράγοντες” του νησιούμας, καμία πρωτοβουλία προς το υπουργείο ή προς τους 4 πια κυβερνητικούς βουλευτές Κυκλάδων, για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου γιατονησί μας.

Όσο για τους βουλευτές Κυκλάδων, θα τους δούμε πια στην επόμενη μεγάλη γιορτή κάποιας εκκλησίας να σταυροκοπιούνται, αναρωτιόμενοι γιατί τους ψήφισε ο κόσμος..... 

Κατά τα άλλα ευχόμαστε σε όλους και όλες 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! 

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :