Τρίτη, Δεκεμβρίου 05, 2023

Η γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο «Action Σαββατοκύριακο»!

 Σήμερα το πρωί κάναμε, στην ταβέρνα Γοργόνα, με φόντο την πανέμορφη παραλία της Αγίας Άννας, τη δική μας… γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., με την οποία συνδέθηκε ζωντανά η εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24!


Τον ρόλο του… ρεπόρτερ έπαιξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ενώ το μενού της γιορτής, απόλυτες πρωταγωνίστριες του οποίου ήταν η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. και άλλα πολλά προϊόντα της Ε.Α.Σ. και του νησιού μας, επιμελήθηκε ο σεφ του Santana και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων, Μιχάλης Καπρής.

Και τι δεν είχε το μενού! Γραβιέρα σαγανάκι με ναξιώτικα αυγά και λίγο λεμονάκι, ντοματαύγουλο με Γραβιέρα, ντομάτα και αυγά ντόπια, παραδοσιακό κοκκινιστό χοιρινό, βραστή Πατάτα Νάξου με λαχανικά, ελιές ντόπιες και τυρί με βότανα και μπαχαρικά της Ε.Α.Σ. Νάξου και φρέσκο αγελαδινό γάλα της Ε.Α.Σ. για τα παιδιά! Επίσης, τα..... αυγά ο Μιχάλης τα μαγείρεψε, αντί για ελαιόλαδο, με το νωπό αγελαδινό βούτυρο της Ε.Α.Σ., που δίνει στη γεύση το κάτι παραπάνω!

Και επειδή στη Νάξο γιορτή χωρίς μουσική και χορό δεν γίνεται, στην γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. απολαύσαμε νησιώτικες μελωδίες και τραγούδι από τους Στελλίνα Κονιτοπούλου (φωνή), Νίκο Μάκαρη (βιολί), Αντώνη Κονιτόπουλο (λαούτο) και Βαγγέλη Κακλαμάνο (λαούτο), ενώ χόρεψαν τα παιδιά της χορευτικής ομάδας «Αξοπατήματα»!

Δείτε το απόσπασμα:
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :