Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2022

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και  εφέτος για 68ο έτος, στον Ιερό  Ναό  Αγίας Βαρβάρας  και  Αγίου Νικοδήμου, στα Πατήσια, η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και προστάτου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου   ετελέσθη από τους ιερείς του Ναού (π. Εμμανουήλ, π. Μελέτιο και π. Νεκτάριο) Μέγας Εσπερινός  μετ΄ αρτοκλασἰας.Την επομένη το πρωί ετελέσθη ηΘ. Λειτουργία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτοςπλήθος κόσμου παρακολούθησετην εορτή του Αγίου Νικοδήμου, η οποία διοργανώθηκε από την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών και τον Σύλλογο των εν Αθήναις Ναξίων(και η οποία έγινε κάτω από τους περιορισμούς που λαμβάνονται λόγω της ......

υγειονομικής καταστάσεως στην χώρα).

Παρευρέθησαν:ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετώνκαθηγητής κ. Δημήτριος Στυλ. Κορρές,τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  κ. Ιάκωβος Ι. Ρήγος και Αλέκος Ανδρ.Λεβαντής, οΠρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις Ναξίων κ. Ιωάννης Δρύλλης.Επίσης παρέστησαν:ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζής, οΑντιπρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου κ. Βασίλειος Γρατσίας, ο κ. Νίκος Προμπονάς, ο  κ. και η και Ι. Ποσάντζη, ο  κ.Λεωνίδας Δ.Κορρές, η κ.Σοφία Χατζούδη, η κ.  Παρασκευή  Κορρέ–Αποστολίδου,  και πολλοί άλλοι Κυκλαδίτες.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :