Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2022

Εγκαίνια της «Έκθεσης Ναξίων Δημιουργών» που διοργανώνει η Ο.ΝΑ.Σ.

Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022, στον πολιτιστικό χώρο «ΚΑΜΙΝΙ», του Δήμου Γαλατσίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της «Έκθεσης Ναξίων Δημιουργών», που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.). Στην εκδήλωση τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, καλωσόρισαν τους επισκέπτες οι οποίοι περιηγήθηκαν στο χώρο, εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για τα έργα, καθώς και την ευαρέσκεια τους για την  εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανώλης Καλαϊτζής, προλόγισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες δημιουργούς, τους επισκέπτες και τον Δήμαρχο Γαλατσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του πολιτιστικού χώρου. Εστίασε στο γεγονός ότι η έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών είναι η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνει η Ομοσπονδία, μετά από τις δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, ο κ. Καλαϊτζής ανέφερε την πιθανότητα διοργάνωσης έκθεσης το φθινόπωρο στη Νάξο.

Στη συνέχεια,  η Γ. Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ζιούλη Ευανθία,  αναφέρθηκε στην  Τέχνη, η οποία λειτουργεί ως γέφυρα συνδέοντας τους διαφορετικούς πολιτισμούς και  τους....

αιώνες και στη δυναμική που τα έργα εκπέμπουν,  επιτρέποντας στον παρατηρητή   να ανακαλέσει  αναμνήσεις συναισθήματα, βιώματα προσωπικά, που συμβάλουν στην αισθητική απόλαυση της θέασης. Ακολούθως, η κ. Ζιούλη «σύστησε»  τους συμμετέχοντες δημιουργούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά του προσωπικού καλλιτεχνικού τους ύφους. 

Οι δώδεκα καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Βουγάς Παναγιώτης, Δέτση Καλλιόπη, Επταημέρου Ματίνα, Καραποστόλη Μαρία, Καρούση Μαρίνα, Καρποντίνης Γιώργος, Μάκαρη Ρένα, Νικολάκης Θοδωρής, Ουζούνογλου Κωνσταντίνα, Πιεράκου Χριστίνα, Ρουφάνη Μαρία, Σκοπού-Ρουφάνη Δέσποινα.

Την έκθεση, την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, επισκέφτηκαν  ο κ. Μάνος Ελευθερίου, Πρόεδρος του «Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δ. Γαλατσίου- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ»  και η κα Πετρούλα Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


 Ο Πρόεδρος                                                                                        Η Γ. Γραμματέας                            

Μανώλης Καλαϊτζής                                                                                 Ευανθία Ζιούλη








Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :