Πέμπτη, Νοεμβρίου 14, 2019

Ξενάγηση στο USNS Carson City (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στο λιμάνι της Σύρου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το αμερικάνικο μεταγωγικό πολεμικό πλοίο USNS Carson City, το οποίο είχε επισκεφθεί και πάλι την Σύρο πριν από περίπου ένα χρόνο.

Το αμερικάνικο μεταγωγικό πολεμικό πλοίο επέλεξε την Σύρο, καθώς διαθέτει ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια της χώρας, προκειμένου το πλήρωμα του να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες πριν από την επόμενη αποστολή που του ανατεθεί.
Το cyclades24 βρέθηκε στο εσωτερικό του υπερσύγχρονου αυτού πλοίου, όπου και ξεναγήθηκε στους χώρους του από τον CAPT Matthew Harper και άλλα μέλη του.....
πληρώματος.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο πλοίο 3 ετών, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έχει χαρακτήρα καθαρά μεταγωγικό, δηλαδή μεταφορά στρατιωτών και εξοπλισμού όπου απαιτείται, ενώ δεν φέρει καθόλου οπλισμό.
Το πεδίο δράσης του USNS Carson City είναι κυρίως ο χώρος της Μεσογείου, με το πλοίο να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 300 ατόμων, αλλά και εκατοντάδων τόνων στο γκαράζ του (εξοπλισμό, οχήματα, άρματα μάχης κλπ.).
Το πλήρωμά του αποτελείται από 32 άτομα, εκ των οποίων μόνο οι 6 είναι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και οι υπόλοιποι 26 πολιτικό προσωπικό.
Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, ο καπετάνιος M. Harper μίλησε στην κάμερα του cyclades24.
Μιλώντας για το πλοίο, είπε ότι είναι ένα καθαρό μεταγωγικό πλοίο ταχείας μεταφοράς του Αμερικάνου Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 300 στρατιωτών και του εξοπλισμού τους.
Τόνισε ότι το πλοίο υπάγεται στον 6ο Στόλο και έχει πεδίο δράσης κυρίως την Μεσόγειο θάλασσα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν επιχειρεί σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Αφρικής και του Βόρειου Ατλαντικού ωκεανού. Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ίδιος και το πλήρωμα αισθάνονται που επιχειρούν στην Μεσόγειο, καθώς υπάρχουν συνολικά 12 τέτοια πλοία σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Αναφερόμενος στην επιλογή της Σύρου, τόνισε πως βρίσκεται σε ιδανική γεωγραφική θέση και διαθέτει έναν από τα πλέον ασφαλή λιμάνια στην Ελλάδα, ενώ και η Σύρος είναι ένα ιδανικό μέρος για τις ολιγοήμερη ξεκούραση για το πλήρωμα.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα το πλοίο βρίσκεται στην Ελλάδα (πριν από την Σύρο ήταν στην Αλεξανδρούπολη), καθώς πραγματοποίησαν κάποιες επιχειρήσεις σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, με την Σύρο να αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη και την επόμενη αποστολή του.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :