Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2019

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης EPHEMERAL στον Πύργο Μπαζαίου


Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης EPHEMERAL στον Πύργο Μπαζαίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου 2019 έγιναν την Παρασκευή 24/5 με την παρουσία των καλλιτεχνών, των διοργανωτών, φίλων και επισκεπτών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης και η Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού της Τσεχίας κα Lucie Kuglikova οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.
Παρόντες επίσης η ιστορικός και ξεναγός κα Μαριάννα Κορομηλά, οι Δημοσιογράφοι από Αθηναϊκά ΜΜΕ Γιάννης Κωνσταντινίδης και .............
Άγγελος Κλάδης κ.ά.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση προέρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου και την Ελλάδα:
Πατρίτσιο Μπεντόν (Patrizio Bedon-ΙΤ) Κάζα Εσαντζιέρα (Casa Essenziera-ΙΤ/ΖΑ) – Νίκος Λαγός (GR) – Αναίς Λελιέβρ (Anaïs Lelièvre-FR) – Βλαντίμιρ Σκόντα (Vladimir Skoda-CZ/FR) – Σάντορ Ζέλενακ (Sandor Zelenak-HU/JP). Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Κακλαμάνος, video. Οι Νικόλαος Συμεωνίδης & Αμαλία Κοσμά, θα παρουσιάσουν στον περιβάλλοντα χώρο του πύργου ένα ηχητικό, διαδραστικό δρώμενο την πρώτη εβδομάδα του Ιούλιου.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ξεχωρίζει εφέτος, ο Τσέχος καλλιτέχνης Vladimir Skoda που ζει και εργάζεται στο Παρίσι από το 68, σημαντικός Καθηγητής Σύγχρονης Τέχνης και εμβληματικός δημιουργός της γενιάς που ανέπτυξε τον ευρωπαϊκό μινιμαλισμό.
Επιμέλεια:  Μάριος Βαζαίος
Συνεργαζόμενος Επιμελητής: Klaus Pfeiffer
Διοργάνωση: ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός

Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς, υποστηρικτές, εθελοντές και φίλους, που συμβάλλουν στη διοργάνωση της έκθεσης και στο Φεστιβάλ Νάξου.

Στο:
Τσεχικό Κέντρο Πολιτισμού / Czech Centre Athens

Ιδιαίτερες ευχαριστίες:
Spar Koutelieris
Plaza-Beach Hotel-Naxos
Three Cents Greece
Ταβέρνα Αξιώτισσα

Info:
Η έκθεση EPHEMERAL λειτουργεί: Από 25/5 – 27/9/2019 | Καθημερινά 10.00-17.00
Πύργος Μπαζαίου 12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου Αγιασσού
Τ. 22850 31402













|


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :