Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2018

Δελτίο Τύπου της Απεργιακής Επιτροπής Νάξου για την Απεργία της Τετάρτης


Με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες» πραγματοποιήθηκε σήμερα η Απεργιακή Συγκέντρωση της Απεργιακής Επιτροπής Νάξου, στην οποία Συμμετείχαν η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Νάξου, η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής και μεμονωμένοι συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, γυναίκες και νεολαίοι.
Στο χαιρετισμό που απηύθυνε  εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, ο Γιάννης Φραντζέσκος, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης και μαζικοποίησης όλων των οικοδόμων, των εργαζόμενων στα συναφή επαγγέλματα και των άνεργων, στην Επιτροπή, ώστε να μπει φρένο στην κατρακύλα που έχουν πάρει μεροκάματα και......
δικαιώματα στον κλάδο των κατασκευών.
Την κεντρική ομιλία έκανε η Ελένη Ζερβού, εργαζόμενη στον Tουρισμό – Επισιτισμό και μέλος του ΠΑΜΕ.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία της ανέφερε πως, όσο και αν προσπάθησαν, κυβέρνηση και εργατοπατέρες και παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές των ανθρώπων της εργοδοσίας η γενική απεργία έγινε!! Πως σήμερα οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νέοι σε όλη τη χώρα διαδηλώνουν με τα αιτήματά τους, με σύνθημα: «Μπροστά, οι δικές μας ανάγκες». Γιατί υπάρχουν και δουλεύουν γι΄ αυτή την προοπτική Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Επειδή υπάρχει το ΠΑΜΕ.   Ήρθε η ώρα να βγουν οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο! Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μην δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ.  Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες-Όχι τα κέρδη των λίγων».
Η σημερινή απεργία που νέκρωσε τις μεταφορές, εργοτάξια, λιμάνια, ναυπηγεία, εργοστάσια και πολλούς χώρους του ιδιωτικού τομέα αλλά και οι μαχητικές και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης δράσης χιλιάδων συναδέλφων, των ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων, των σωματείων και αγωνιστών συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Είναι μια μάχη για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για την κατάργηση όλων των βάρβαρων μνημονιακών νόμων που είναι σε εφαρμογή, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Αγώνας ώστε κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751€.
Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων», στάλθηκε παράλληλα μήνυμα στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που αφού δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση απεργίας, έπαιξαν τα ρέστα τους ώστε να εκφυλιστεί κάθε προσπάθεια αγωνιστικής απεργιακής απάντησης, να μην υπάρξει ενιαίο απεργιακό μέτωπο. Οι σύγχρονοι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σταθεροί απεργοσπάστες στους κλάδους τους και συνολικά, με «διεκδικητικό πλαίσιο» που ταυτίζεται με τα συμφέροντα των εργοδοτικών ενώσεων και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν ήθελαν την απεργία αλλά έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μην έχει επιτυχία. Απέτυχαν!
Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας! Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, με την κοροϊδία και τα ξεροκόμματα που πετάει η κυβέρνηση από τα ματωμένα πλεονάσματα που τα βαφτίζει με θράσος «έξοδο από τα μνημόνια».
Δεν τα διπλώνουμε, δεν κάνουμε πίσω! Αναπτύσσουμε τη σύγκρουση με το κεφάλαιο με τους εκμεταλλευτές, με τους πολιτικούς υπηρέτες τους και τα συνδικαλιστικά τσιράκια τους. Ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού τις επόμενες μέρες! 
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και με τους αγώνες μας μπορεί να επιβληθεί!
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!
Νάξος, 28/11/2018





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :