Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2018

Η ταινία της Τετάρτης

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00 θα προβληθείη ταινία Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ(1960)σεσκηνοθεσία Ζαν Κοκτό. Παίζουν οι :Ζαν Κοκτό, Εντουάρ Ντερμίτ, Άλις Χέιλιγκερ.                      

                                                ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ένας ποιητής του 18ου αιώνα ταξιδεύει στο χρόνο αναζητώντας τη θεϊκή έμπνευση. Σε μια μυστηριώδη χώρα συναντά χαρακτήρες από την ελληνική μυθολογία, όπως τον Οιδίποδα, τον Ορφέα, την Ευρυδίκη, οι οποίοι τον οδηγούν στο θάνατο και την ανάστασή του. Μια ταινία ποιητική, σουρεαλιστική, με...... πολλούς συμβολισμούς.

Αυτή η ταινία αποτελεί, θα λέγαμε, την περίληψη σε εικόνες της ζωής του ποιητή. Πολλοί διάσημοι φίλοι του (Πικάσο, ΓιουλΜπρίνερ, Ζαν Μαραί, Σαρλ Αζναβούρ) ερμηνεύουν διάφορους ρόλους. «Όσο πιο πολύ αγγίζουμε το μυστήριο, τόσο περισσότερο έχει σημασία να είμαστε ρεαλιστές», λέει ο Κοκτώ, ανάμεσα σε άλλα για την ταινία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης είχε επηρεάσει με τρόπο καθοριστικό την τέχνη του.

 

 

 

 

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :