Πέμπτη, Ιουνίου 08, 2017

«ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ»

Όλοι καταλάβαμε ότι ορισμένοι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό δεν αρέσουν στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες. Προσωπικά θεωρώ ότι μπορούμε να επιμένουμε όλοι σε δύο επιθετικούς προσδιορισμούς που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση.

Ψεύτες και αγράμματοι.

Για την ετυμολογία των λέξεων παραπέμπω στο......
λεξικό της Ελληνικής γλώσσας.

Για την αιτιολόγηση παραθέτω επιχειρήματα-παραδείγματα.

Από προχθές η κυβέρνηση πανηγυρίζει διότι η ΕΛΣΤΑΤ πιστοποίησε ανάπτυξη 0,4% της Ελληνικής οικονομίας.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής:
H ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε τα προσωρινά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017 και πιθανολογεί ανάπτυξη 0,4% για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όμως αυτή η μικρή ποσοστιαία ανάπτυξη, εάν επαληθευθεί, είναι συνέχεια του έντονου υφεσιακού τέταρτου τριμήνου του 2016.

Και για να γίνει πιο κατανοητή η ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εκτίμηση για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2017 είναι 43,96 δις ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το πρώτο τρίμηνο του 2014 (των κακών Σαμαροβενιζέλων) ήταν 44,39 δις ευρώ.

Συμπέρασμα: Κάποτε θα φθάσουμε στο 2014 και εάν ποτέ φθάσουμε το 2,7% ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το 2017, εγώ θα καθίσω στην πλατεία να με χλευάζει ο κάθε Συριζαίος και ο κάθε Ψεκασμένος.

Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση των εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ. Αποκρύπτει όμως ότι σε απόλυτους αριθμούς αξιών (ευρώ) και όγκων, οι εξαγωγές μειώθηκαν, διότι απλούστατα το ΑΕΠ της Ελλάδας από 182,3 δις ευρώ, θα περιορισθεί στα 175 δις ευρώ. Άρα μεγαλύτερο ποσοστό εξαγωγών σε μικρότερο ΑΕΠ, καταλήγει σε μείωση των εξαγωγών.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το αχρείαστο, άδικο και καταστροφικό πρωτογενές πλεόνασμα των 7 δις ευρώ που πέτυχε, και τη διανομή των 600 εκατομμυρίων ως την υποτιθέμενη Δέκατη Τρίτη σύνταξη.

Όμως αποκρύπτει ότι στη σελίδα 5 του πρώτου αριστερού μνημονίου προβλέπεται η διανομή του 30% του πρωτογενούς πλεονάσματος (κάθε Απρίλιο) για κοινωνικές παροχές.

Άρα 70 δις Χ 30% = 2,1 δις ευρώ

Η κυβέρνηση με τις κοινωνικές ευαισθησίες άφησε τον Τσίπρα να κάνει τη φιγούρα του και να κοροϊδεύει τους συνταξιούχους με 600 εκ. ευρώ τα Χριστούγεννα και στέρησε από τους φτωχούς 1,5 δις ευρώ τα οποία και χρησιμοποίησε για να πληρώσει τους δανειστές (τοκογλύφους όπως τους αποκαλούσε).

Αυτή η κυβέρνηση αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς που ακόμη και σήμερα δεν έχει πληρώσει τη δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης.

Ένα επίδομα 85 εκ. ευρώ ετησίως, που οι ανάλγητοι Σαμαροβενιζέλοι το είχαν στα 135 εκ. ευρώ και οι φιλέσπλαχνοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το πήγαν στα 35 εκ. ευρώ με το αριστερό μνημόνιο.

Αλλά η κυβέρνηση έχει και μία άλλη πιπίλα.

«Οι προηγούμενοι έκαναν 11 μειώσεις στις συντάξεις: Οι δικές μας σας πειράξανε;»

Δε λέει όμως ότι οι προηγούμενες περικοπές των συντάξεων έγιναν κυρίως πριν την κυβέρνηση Σαμαρά, ώστε να φορτώνει τις περικοπές σε όποιον την βολεύει.

Επίσης δε λέει ότι από τη στιγμή που δεν επανέφερε τις συντάξεις, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά επιβάλλει και επιπλέον περικοπές, ουσιαστικά υιοθετεί και τις προηγούμενες.

Διαφορετικά θα έπρεπε να επαναφέρει τις συντάξεις στο επίπεδο που θεωρούσε σωστό και δίκαιο και μετά να τις περικόψει με αριστερή φιλοσοφία και «προοδευτικό πρόσημο».

Δε λέει επίσης η κυβέρνηση ότι στο δεύτερο μνημόνιο υπήρχε ρητή πρόβλεψη να μη μειωθεί καμία σύνταξη κάτω από τα 1.000 ευρώ, ενώ από το τρίτο (αριστερό μνημόνιο) εθίγησαν όλες οι συντάξεις ακόμη και αυτές των 300 ευρώ.

Για το αφήγημα της κυβέρνησης περί διευθέτησης του χρέους, ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, εξόδους στις αγορές κλπ. θα επανέλθουμε όταν λήξει η τραγωδία της δεύτερης αξιολόγησης.

Τότε που θα αρχίζει η τρίτη αξιολόγηση, (που όλοι θέλουν να ξεχάσουν), πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αποδώσουμε τεκμηριωμένα και άλλους χαρακτηρισμούς στην Κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που την στηρίζει.

Δεν ξέρω για άλλους χαρακτηρισμούς αλλά σίγουρα η ετυμολογία των λέξεων «ψεύτης» και «αγράμματος» σύμφωνα με το ελληνικό λεξικό ταιριάζει απόλυτα σε κάποιους.


Γιώργος Βακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :