Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Άρθρο του Νίκου Λεβογιάννη για το Νοσοκομείο Νάξου

αναφορά του πρώην Βουλευτή Νίκου Λεβογιάννη  στο προσωπικό του Facebook

Ο κύριος Βρούτσης σε αγαστή συνεργασία με τον άλλο κυβερνητικό βουλευτής, τον Ρήγα, ΕΚΛΕΙΣΑΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ το νοσοκομείο Νάξου, την ώρα μάλιστα που ήταν έτοιμο να λειτουργήσει, Και ήταν το νοσοκομείο Νάξου ένα έργο τεράστιας σημασίας για τα νησιά μας, το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Νάξο, όνειρο γενιών και γενιών, το οποίο διεκδικούσε ο λαός της Νάξου μαζί με τους φορείς και τους βουλευτές του από το....
1900. Το νοσοκομείο αυτό ιδρύθηκε στα τέλη του 1999, απέκτησε σε σύντομα χρονικό διάστημα εσωτερικό οργανισμό, διοίκηση, έγινε μελέτη νέου κτιρίου και εξοπλισμού, εντάχτηκε στο Γ΄ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και στις αρχές το 2004 είχε δημοπρατηθεί το κτίριο και ο εξοπλισμός του. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δυστυχώς κατάφερε με απίστευτες καθυστερήσεις να ολοκληρώσει το κτίριο το 2007. Οι βουλευτές των δυο κομμάτων (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) που κυβέρνησαν από το 2004 μέχρι τις 25/1/2015 αδιαφόρησαν παντελώς για το θέμα αυτό, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας. Φρόντισαν όμως να βολέψουν τους δικούς τους σε διάφορα πόστα (διοικητές, υποδιοικητές, διευθυντές κ.λπ). Τελικά αυτοί οι ίδιοι (Βρούσης-Ρήγας) το κατάργησαν με νόμο στη Βουλή και με υπουργό Υγείας εκείνο τον ανεκδιήγητο τον Γεωργιάδη. Το νοσοκομείο λοιπόν το κατάργησαν, δεν κατάργησαν όμως και τις θέσεις στις οποίες είχαν βολέψει τους διάφορους κομματικούς παράγοντες. Αυτοί παρέμειναν και παραμένουν στις θέσεις τους με πρώτο και καλύτερο τον κ. Λάμπου (διοικητή ακόμη του καταργημένου νοσοκομείου), ο οποίος παρέμεινε στη θέση του και με ένα αρκετά υψηλό μισθό σε καιρό κρίσης. Την ίδια ώρα τα έκτακτα περιστατικά μεταφέρονται στη Σύρο με μια ανεμότρατα και κάθε μεταφορά κοστίζει στα ασφαλιστικά ταμεία γύρω στα 2.500 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έχει δεσμευτεί ότι το νοσοκομείο Νάξου θα επαναλειτουργήσει αυτόνομα, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί, να οργανωθεί σωστά και να προσφέρει υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης στους νησιώτες. Ελπίζω ότι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα παρθούν θα είναι να εκδιωχθεί ο διοικητής του "νοσοκομείου" Λάμπου, βασικός επίσης υπεύθυνος για το κλείσιμο του νοσοκομείου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...


ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ!!!


Ως μέλος κυβερνήσεων και ως μακρόχρονος κοινοβουλευτικός αντιπρόσωπος των κατ’ εξοχήν υπευθύνων για την τωρινή ΚΡΙΣΗ, κύριος Λεβογιάννης, στα πλαίσια της κατ’ επίφαση δημοκρατίας του, διατηρεί φυσικά το δικαίωμα για κάθε είδους παρεμβάσεις, υπό τον όρο της προηγουμένης δημόσιας αυτοκριτικής του. Ξεχνώντας την υποχρέωσή του αυτή, στον Ναξιακό λαό πρώτα και στους υπόλοιπους Έλληνες μετά, αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη (ρίσκο) να χαρακτηριστεί ως ανακόλουθος της πολιτικής και δημοκρατικής τάξεως. Θα μου πείτε …. σιγά τ’ αυγά, μια δήλωση απλή βγήκε κι έκανε ο ΠΡΩΗΝ και η ουσία της, είναι μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας. Έλα όμως που δεν είναι τα πράγματα έτσι. Ο υστερικός χρόνιος κλακαδόρος του G.A.P. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ (και υφυπουργός του «άκουσον – άκουσον») έχασε το δικαίωμα της δημοσίας παρεμβάσεώς του σε κρίσιμα για τον τόπο μας θέματα, μικρά ή μεγάλα, εκ του αποτελέσματος της καταστροφής, σε σχηματισμούς , που η συμμετοχή του επέφερε. Άρα τα «κουπόνια» τού ψευτοενδιαφέροντός του, ας τα πουλήσει σε τίποτα παλαιοκομματικούς ομοϊδεάτες του κι όχι σ’ αυτούς που έχουν υποστεί τα πάνδεινα κι ίσως ελπίζουν σε κάτι διαφορετικό από αυτό που ο ίδιος πάντα επιθυμούσε. Η δε γεροντική του άθλια «πολιτική ενεργητικότητα» φανερώνει πως το χούι θα τον εγκαταλείψει τελευταίο.

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα ποίος μιλάει....κύριε λεβογιαννη έχετε ευθύνες για όλα είστε υπεύθυνος και εσείς όπως και οι κυβερνήσεις που στηρίζατε μέχρι πρότινος!! Να σας θυμίσω Ανδρέας Παπανδρέου Γιώργος Παπανδρέου Κωνσταντίνος Σημίτης!!! Αντι λοιπόν να βρίζετε τους όμοιους σας καλύτερα να ζήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό!!