Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2015

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Κομματικές σκοπιμότητες φρέναραν την παραχώρηση της έκτασης στον Αγ. Θαλλέλαιο

Με μεγάλη λύπη, η Δημοτική αρχή έγινε δέκτης των αντιδράσεων για την παραχώρηση έκτασης του ΟΑΕΔ στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση δημόσιων σχολικών εγκαταστάσεων και χώρων άθλησης. Οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να μην τελεσφορήσει η αρχικά προφορική συμφωνία του Δήμου με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που χάρη στο ενδιαφέρον του Ναξιώτη Υπουργού Γιάννη Βρούτση υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο......
αίτημά μας και στην ομόφωνη απόφαση και πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση της έκτασης.
Αντιμέτωποι με τα πλείστα κτιριακά προβλήματα λόγω παλαιότητας των σχολικών εγκαταστάσεων και έχοντας σε προτεραιότητα ζητήματα παιδείας, που αφορούν στη νεολαία του τόπου μας, αναζητήσαμε χώρους για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων. Με δεδομένη την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και την μη αξιοποίηση του ακινήτου για το σκοπό που αποκτήθηκε, ο Δήμος ζήτησε την παραχώρηση της έκτασης στον Άγιο Θαλλέλαιο, αποκλειστικά για κοινωφελείς σκοπούς προς όφελος της νεολαίας και του τόπου μας. Η σύνδεση της πρότασης παραχώρησης με οποιαδήποτε προεκλογική ή άλλη σκοπιμότητα  ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Δυστυχώς, αρκετοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη συμφωνία αυτή, με γνώμονα κομματικές σκοπιμότητες που αποβλέπουν στην πολιτική ανέλιξη εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όμως εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, της νεολαίας και εν τέλει του νησιού μας.

Καταδικάζουμε κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα που είχε ως αποτέλεσμα να μην τελεσφορήσει η παραχώρηση και αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης γι κοινωφελείς σκοπούς και για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Θύμα των σκοπιμοτήτων αυτών ήταν ο Δήμος και η μαθητική κοινότητα του νησιού. 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΜΙΞΟΚΛΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΑΛΑΛΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.