Τρίτη, Νοεμβρίου 25, 2014

​​Τ.Μ.Σ.Π.Σ.​:ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ!

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ότι έχει κλιμακωθεί η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε συλλογικό κεκτημένο και αγώνα. Εντελώς απροκάλυπτα προχωράει στη νομιμοποίηση κάθε αυθαιρεσίας, είτε στους χώρους δουλειάς, είτε στα Πανεπιστήμια. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα ενάντια στο φοιτητικό κίνημα είναι η καταστολή που έχουμε βιώσει στο ΕΚΠΑ μέσω του lock-out της Πρυτανείας, η καθημερινή παρουσία ΜΑΤ στις .....
σχολές και οι δηλώσεις Φορτσάκη για κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων. Αντίστοιχα, ίδια λογική εφαρμόζεται στο εργατικό κίνημα με επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας, με τρομοκράτηση υπό τον απειλή της απόλυσης (είτε σε ατομικό, είτε σε μαζικό επίπεδο).


Τα παραπάνω συντελούν στην τρομοκράτηση κάθε ενεργού και αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας, αποσκοπώντας στην αποδυνάμωσή του. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ξεκάθαρα όταν σε κάθε μαζική κινητοποίηση, σε κάθε ελεύθερο κοινωνικό και δημόσιο χώρο υπάρχει ακραία παρουσία δυνάμεων καταστολής, όπως στο τριήμερο της επετείου του Πολυτεχνείου. Παράλληλα, στοχοποιούν όλα τα μαζικά κινήματα χαρακτηρίζοντας τους αγωνιστές ως «μειοψηφίες» και «θρασίμια», για την απομόνωσή τους. Φυσικά δεν περιορίζονται εκεί, αφού τη δουλειά αυτή συνεχίζουν τα ΜΜΕ, με τη συκοφάντηση των κινημάτων, τη διαστρέβλωση των γεγονότων και τον κατονομασμό αγωνιστών προς δημόσια διαπόμπευση.

Για τους παραπάνω λόγους, στις 24/11 αποφασίσαμε την κατάληψητου τμήματος ΜΣΠΣ μέχρι την Παρασκευή 28/11, σε συμπόρευση με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους που αγωνίζονται. Όπως στο ΕΚΠΑ με το Φορτσάκη, έτσι και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο Γκρίτζαλης με τη σιωπή του δείχνει τη συναίνεσή του και τις διαθέσεις του. Δεν παίρνει σαφή θέση απέναντι στις δηλώσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ, ενώ με κάθε ευκαιρία δείχνει την αντίθεσή του στην αυτοδιάθεση των φοιτητικών συλλόγων, όπως με την επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο του συλλόγου μας, χαρακτηρίζοντάς το «παράνομη οικονομική δραστηριότητα».

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 27ης Νοέμβρη, αλλά και σε κάθε επόμενο αγώνα – δράση με κατεύθυνση την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους.

Εντείνουμε τους αγώνες μας μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και καλούμε τους συλλόγους του Παν.Αιγαίου να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (λιμάνι)


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Τ.Μ.Σ.Π.Σ.​

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :