Τρίτη, Νοεμβρίου 18, 2014

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Παραλαβή μηχανολογικού εξοπλισμού Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Δελτίο Τύπου
Μετά την τεκμηριωμένη υποβολή και έγκριση της πρότασης Προμήθειας Εξοπλισμού Μεταφοράς και Προσωρινής Αποθήκευσης Απορριμμάτων, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρέλαβε σήμερα  μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), έναν τράκτορα (ελκυστήρας), ένα ημιρυμουλκούμενο όχημα με αυτόνομο σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων, δύο τριαξονικά οχήματα μεταφοράς απορριμμάτων και δέκα απορριμματοκιβώτια βαρέου τύπου χωρητικότητας 5κμ. Έως την.....
επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραληφθούν ακόμα δύο τριαξονικά οχήματα και ένα ημιρυμουλκούμενο, τα οποία θα διατεθούν στις Μικρές Κυκλάδες, επιλύοντας ουσιαστικά και οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων και της ανεξέλεγκτης διάθεσής τους.  
Η συγκεκριμένη πρόταση, που υλοποιείται σήμερα, στηρίχτηκε στις ανάγκες αναδιάρθρωσης του σχεδιασμού αποκομιδής των στερεών αποβλήτων, στην κατεύθυνση της διακοπής λειτουργίας και αποκατάστασης των ανεξέλεγκτων χώρων διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Με την προμήθεια των οχημάτων και την ενσωμάτωση τους στον ήδη υπάρχοντα στόλο, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων απαντά στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες που έχουν προκύψει και αντιμετωπίζει ικανά τα προβλήματα της αποκομιδής αποβλήτων όλου του Δήμου και την παύσης λειτουργίας των τεσσάρων ΧΑΔΑ στις Μικρές Κυκλάδες, με θετικά αποτελέσματα τόσο για την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος των νησιών μας, αλλά και για την αποφυγή των υψηλότατων προστίμων που αναμένονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λειτουργία των ΧΑΔΑ.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης μετά την παραλαβή του μηχανολογικού εξοπλισμού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίλυση δύο πρωταρχικών ζητημάτων στις υποδομές, στα απορρίμματα και στην ύδρευση, τονίζοντας τα εξής: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αντιμετωπίζουμε το σημαντικότατο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στα τέσσερα μικρά διαμάντια μας, στις Μικρές Κυκλάδες. Με την προμήθεια αυτή καθώς και με τις αφαλατώσεις στα νησιά, αντιμετωπίζουμε και επιλύουμε με τον πλέον βέλτιστο τρόπο δυο από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούσαν επί πολλά έτη τις Μικρές Κυκλάδες: Το νερό και τα σκουπίδια».

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :