Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΒΕΛΑ

Ο εκδοτικός οίκος των Αδελφών Κυριακίδη Α.Ε. και ο συγγραφέας Σωτήρης Κούβελας, πρ. υπουργός και πρ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου :
«Ο Λαβύρινθος της Κρίσης και ο Μίτος της Αριάδνης»
με ομιλητές τους :................

- Χασδάι Καπόν, οικονομολόγο, αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης.

- Κωστή Χατζηδάκη, βουλευτή Ν.Δ., πρ. υπουργό.

- Τραϊανό Χατζηδημητρίου, διευθυντή της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, πρ. βουλευτή.

- Κωνσταντίνο Χρυσόγονο, καθηγητή συνταγματικού δικαίου Α.Π.Θ.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 11.30 π.μ.

Η εκδήλωση θα γίνει στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Ο συγγραφέας αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα :

Αυτό το βιβλίο άρχισε να γράφεται τον Απρίλιο του 2011.

Αναφέρεται σε γεγονότα που έρχονται, φεύγουν και χάνονται, όπως τα φύλλα των δέντρων. Το φθινόπωρο η ροή έγινε πιο γρήγορη με καθημερινούς αιφνιδιασμούς. Τα παρακολουθούμε και τα σχολιάζουμε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Όμως τα φύλλα που έρχονται και φεύγουν από το δέντρο είναι το αποτέλεσμα διεργασιών περισσότερο πολύπλοκων και λιγότερο φανερών. Πρόκειται για τις κινήσεις των χυμών που κρύβονται κάτω από τον φλοιό και ξεκινούν πιο βαθιά από τις ρίζες. Έτσι και στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα είναι τα φανερά και τα κρυμμένα, τα αποτελέσματα και οι αιτίες.

Τις αιτίες και τις ρίζες της κρίσης εξετάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν, με όσο μπορούμε μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα. Και ακόμη, πιο πολύ, μας απασχολεί η πορεία της εξόδου από τον λαβύρινθο που είναι επίπονη, μακροχρόνια αλλά και σωτήρια. Έτσι ό,τι και αν παρουσιάζεται, ξαφνικό και απρόσωπο, δεν ακυρώνει το στόχο του βιβλίου που επιδιώκει να προμηθεύσει στους πολίτες τα εργαλεία για να ανοίξουν διόδους και να δραπετεύσουν από τα υπόγεια του Μίνωα.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου «Ο Μινώταυρός του χρέους» αναφέρεται σε προηγούμενες μεγάλες διεθνείς και ελληνικές κρίσεις καθώς επίσης και στην παρούσα κρίση. Το δεύτερο μέρος «Φυλακισμένοι στο νησί της Καλυψώς» περιλαμβάνει διεργασίες, συμφωνίες και συγκρούσεις της τελευταίας διετίας. Τα επόμενα 11 κεφάλαια προτείνουν δράσεις απελευθέρωσης, ένα σύγχρονο μίτο της Αριάδνης.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :