Δευτέρα, Μαΐου 31, 2021

Προσπάθησε ν’ αποφύγει τη σύλληψη και βούτηξε με το αμάξι στη θάλασσα

 

Απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Άγιο Φωκά με πτώση οχήματος μέσα στη θάλασσα.

Μπάνιο μετά παρουσίας ενός “πλεούμενου” Ι.Χ. έκαναν οι κάτοικοι της Τήνου, όταν αυτοκίνητο μάρκας SMART κατέληξε στην παραλία του Αγίου Φωκά. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς λουόμενος, ωστόσο, το σοκ ήταν μεγάλο αφού το όχημα έπεσε μπροστά στα μάτια τους, καταλήγοντας στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, ο οδηγός δεν έστριψε με αποτέλεσμα να συνεχίσει ευθεία κάνοντας άλμα… σε μήκος, στη θάλασσα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος οδηγός, οποίος έχει απασχολήσει με κλοπές τις αστυνομικές αρχές, όταν συνειδητοποίησε ότι τον παρακολουθεί η αστυνομία, τράπηκε σε ....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Γιάννης Σολάρης "ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ"

Ο Γιάννης Σολάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Σύρου. Στην ηλικία των 13 χρόνων ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι και την μουσική. Η πρώτη επαφή με μουσικό όργανο ήταν με το λαούτο. Δύο χρόνια αργότερα κι ενώ βρισκόταν στην ηλικία των 15 ετών, πήρε μέρος στους Καλλιτεχνικούς μαθητικούς αγώνες, κατακτώντας την πρώτη θέση μαζί με το συγκρότημα του στις Κυκλάδες, κερδίζοντας το εισιτήριο στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες στην Αθήνα. Από το 2011 και πλέον εργάζεται επαγγελματικά σε νυχτερινά μαγαζιά στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Λίγα λογια από τον δημιουργό

Αυτή είναι το τρίτο ερωτικό μου τραγούδι που βγαίνει στον αέρα της μουσικής και για άλλη μια φορά η χαρά και η συγκίνησή μου είναι απερίγραπτη... Αυτό το τραγούδι μου το εμπιστεύθηκα να το....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σάββατο, Μαΐου 29, 2021

Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Του Γιάννη Βλασερού*

 Από τις αρχές Απριλίου του2020το ελληνικό εμπόριο και η εστίαση και κυρίως η εστίαση εισπράττουν  οδυνηρά τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Πριν μερικές ημέρες άρχισε να «περπατάει» η αγορά χωρίς περιορισμούς.Είναι η περίοδος  η οποία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να σημαδοτήσει την αρχή του τέλους της μεγάλης περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από 14 μήνες.

Πως όμως είναι  η παρούσα κατάσταση στον κλάδο ;

Δυστυχώς είναι ασφυκτική.Στις αποθήκες των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης απαξιώνεται μεγάλος όγκος εμπορευμάτων που αγοράστηκε πέρυσι και.......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Παρασκευή, Μαΐου 28, 2021

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ διοργανώνει η ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ


Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα!

            Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή         

ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Απόλλωνας, Σάββατο 29 Μάη, στις 20:00, στο καφέ «Ακρογιάλι»

Κωμιακή, Κυριακή 30 Μάη, στις 20:00, στην «Πλάτσα του Λιαγούρη»

Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Κορρές, μέλος της ΤΕ Ν. Κυκλάδων του ΚΚΕ

 

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου.

Το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται. Όσο χρόνο κι αν .....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους  Νάξου & Μικρών   Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Νάξου, Κουφονησίων,  Κινιδάρου και Σαγκρίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έχοντας υπόψη:

α) το άρθρο 67 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

β) το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020),

γ) το με  αριθμ. πρωτ. 18318/13-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών,

δ) το με αριθμ. πρωτ. 1822/16-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

ε) την εγκύκλιο 40/20930/31-03-2020 του  Υπουργείου Εσωτερικών,

στ) την εγκύκλιο 163/33282/29-05-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών,

καλείστε να συμμετέχετε σε τακτική συνεδρίαση του....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πρόσκληση για εθελοντικό καθαρισμό των Μελάνων από τον πολιτιστικό σύλλογο "ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ''

Η 5η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του

ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η
ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την
προστασία του περιβάλλοντος ο σύλλογος μας οργανώνει καθαρισμό του χωριού μας και καλεί μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 30-05-2021 στις 10:00 π.μ. στη στάση του χωριού ως αφετηρία. Εμείς θα βάλουμε τα μέσα (σακούλες, γάντια) και σας περιμένουμε όλους να βάλετε τη διάθεση ώστε να κάνουμε το χωριό μας πιο καθαρό, πιο όμορφο ,πιο φιλόξενο...
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ενεργοποίηση για την αντιμετώπιση της προσβολής των κεδροδασών της Νάξου

Οι παράκτιες αμμοθίνες με είδη Κέδρων είναι ένας σπάνιος και ιδιαίτερης σημασίαςοικότοπος, που συναντάται σε 17 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι το κεδροδάσος της Αγίας Άννας και του Αλυκού.

Πρόσφατα διαπιστώθηκε η ξήρανση των κέδρων εξαιτίας της προσβολής τους από το ξυλοφάγο έντομο Semanotusrussicus.Οι πρώτες ενδείξεις της προσβολής έγιναν αντιληπτές τον Σεπτέμβριο του 2020. Άμεσα προσκλήθηκαν από τον Δήμο επιστήμονες από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το ΕΘΙΑΓΕ, το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.Τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων έδειξαν ότι η ξήρανση των κέδρων οφείλεται στο ξυλοφάγο έντομο Semanotusrussicus, το οποίο προσβάλλει εξασθενημένα και ταλαιπωρημένα και από την ανθρώπινη δραστηριότητα δέντρα της.......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

H ΚΛΙΜΑΚΑ και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων διοργανώνουν Διαδικτυακή Εκδήλωση-Webinar

Η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών της Τηλεψυχιατρικής στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας διασφαλίζει το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ακόμη και για πληθυσμούς γεωγραφικά απομακρυσμένους.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΛΙΜΑΚΑ και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων, σε συνεργασία με τον Κλάδο Τηλεψυχιατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, διοργανώνει Διαδικτυακή Εκδήλωση-Webinar την Πέμπτη 27 Μάϊου 2021 και ώρα 13:00 με θέμα:
«Οι εφαρμογές της τηλεψυχιατρικής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Ψυχικής Υγείας την περίοδο της πανδημίας: εμπειρίες και νέες προοπτικές».

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη.

Εισηγητές/τριες:

Κυριάκος Κατσαδώρος, Επιστημονικός Διευθυντής ΚΛΙΜΑΚΑ, Πρόεδρος Κλάδου Τηλεψυχιατρικής Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Ψυχίατρος
Δημήτριος Λιανός, Δήμαρχος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Αντώνιος Σιγάλας, Δήμαρχος......... Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Με περισσότερες από 33.000 αφίξεις το πρώτο δεκαήμερο, ξένοι τουρίστες εγκαινίασαν τα Διεθνή Αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου

 Αισιόδοξα στοιχεία για τις προοπτικές αύξησης της τουριστικής κίνησης στα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου αποτυπώθηκαν στα επίσημα δεδομένα της Fraport, επιβεβαιώνοντας ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διατηρούν το ισχυρό brand και το υψηλό μερίδιο που σταθερά κατείχαν στην τουριστική αγορά τα προηγούμενα χρόνια.

 Με κλιμακωτό ρυθμό εξελίσσονται οι αφίξεις, καθώς μέρα με την...

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Μιχάλης Μιχαήλ: Στάχτη πάνω στην στάχτη η «πράσινη» ανάπτυξή τους!

 Για να γίνουν προληπτικές παρεμβάσεις σε εκατομμύρια στρέμματα δασικής γης η πολιτεία «ξοδεύει» μόνο 1.700.000 ευρώ !!!

Πόση αλήθεια καταστροφή μπορεί να αντέξει ακόμη τούτος ο μικρός τόπος, αυτός ο πολύπαθος λαός;

Κοντά τρις δεκαετίες έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο πλέον, κάθε αντιπυρική περίοδο να κατακλύζονται οι τηλεοπτικοί μας δέκτες με αποκαΐδια και θρήνο και κάθε φθινόπωρο με πλημυρισμένες περιουσίες και πνιγμένους συνανθρώπους μας και η λαϊκή αγανάκτηση για το ανάλγητο και «ανίκανο» κράτος, να καταλαγιάζει κάπου εκεί με τα πρώτα κρύα, μέχρι να έλθει πάλι η επόμενη αντιπυρική περίοδο για να γίνουμε θεατές σε ίδιες και .....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Στέλλα Κονιτοπούλου - ‘’Κοίτα τι χάνεις’’

Η Αρχόντισσα του Αιγαίου επιστρέφει δισκογραφικά με νέο και άκρως χορευτικό νησιώτικο τραγούδι !

Ο λόγος για την αγαπημένη σε όλους Στέλλα Κονιτοπούλου που μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο ‘’Κοίτα τι χάνεις’’ σε στίχους Μάκη Φιλιππούση και Άννας Κουτουμάνου ενώ την μουσική έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Κλουβάτος!

Πρόκειται για ένα αμιγώς νησιώτικο τραγούδι που σε ξεσηκώνει από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο ενώ ο σκηνοθέτης Νίκος Βλάχος βάζει την δική του σφραγίδα στο υπέροχο videoclip που συνοδεύει την νέα αυτή κυκλοφορία!

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια έπειτα και από την επιτυχία του ΄΄Θέλω να......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Μαΐου 25, 2021

O Δήμος Νάξου ξεκίνησε τον ψεκασμό και την απεντόμωση φρεατίων

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των επιβλαβών εντόμων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος ξεκίνησε τον ψεκασμό και την απεντόμωση φρεατίων. Εξειδικευμένο συνεργείο απεντομώσεων, με τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιεί σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες απεντόμωση στην περιοχή του Κάστρου ενώ την Τετάρτη 27/05/2021 οι εργασίες θα συνεχιστούν στην Κοινότητα Αγ.Αρσενίου.

Προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένη καταπολέμηση των επιβλαβών εντόμων,κάθε πολίτης,εφόσον παρατηρείταιπρόβλημα, ενδείκνυται να απεντομώσει τα φρεάτια και σιφώνια της.......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΛΕΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Οι δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, καθώς και οι γεωγραφικοί περιορισμοί που δυσκολεύουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, αποτέλεσαν το έναυσμα για την ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης με Μονάδα Τηλεψυχιατρικής από την ΚΛΙΜΑΚΑ, στο πλαίσιο λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του ακριτικού νησιού στα πεδία των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 23 Μαΐου 2021, τα εγκαίνια της Μονάδας Τηλεψυχιατρικής της ΚΛΙΜΑΚΑ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης από την Υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, παρουσία εκπροσώπων των...... Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

COVID – 19 & ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

 Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid - 19, ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου (Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τ.) συναντηθήκαμε εν όψει του καλοκαιριού ώστε να συζητηθούν και να παρθούν κοινές αποφάσεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την επαγγελματική – οικονομική επιβίωση της Τήνου.

 

Είμαστε ένα νησί που μέχρι τώρα καταφέραμε να έχουμε λίγα κρούσματα και να ζούμε σε μία ισορροπημένη κατάσταση, ξεπερνώντας μέχρι στιγμής τον σκόπελο της.......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ξεκινά από τη Νάξο το challenge χορού για τον ελληνικό τουρισμό!

 Η Νάξος ξεκινά το πιο ξεχωριστό challenge χορού για το άνοιγμα του τουρισμού για το 2021 για να αναδείξει τις ασύγκριτες ομορφιές του τόπου μας και να μεταδώσει αισιοδοξία για την φετινή σεζόν σε όλη την Ελλάδα!


Για το εγχείρημα μίλησαν, στην κάμερα του Alpha (που «αγκάλιασε» το όλο project) και της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», η εκ των... πρωταγωνιστριών του challenge, Κατερίνα Βρούτση και ο Πρόεδρος της .......
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σοφία Βόσσου-«φοβάμαι να σου πω»

 ΦΩΒΑΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού της εκρηκτικής Σοφίας Βόσσου. Η μεγάλη καλλιτέχνιδα, προσθέτει στο ενεργητικό της άλλο ένα τραγούδι, το οποίο αναμένεται να συναρπάσει. Η μεγάλη της επιστροφή στη δισκογραφία και στα μουσικά δρώμενα της χώρας, συνδυάζεται και με τη νέα της συνεργασία με την ανερχόμενη δισκογραφική εταιρεία,Aspect4music (aspect4music.gr), του Ομίλου MC Kopelouzos (mck.gr). Ακούστε το τραγούδι στο επίσημο κανάλι της εταιρείας στο YouTube και στα ψηφιακά καταστήματα. Τους στίχους και την μουσική υπογράφει η Σοφία Βόσσου ενώ το.... Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σάββατο, Μαΐου 22, 2021

Καταδρομικός Εμβολιασμός στη Νάξο

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης ¨Γαλάζια Ελευθερία» ξεκινάει τη Δευτέρα 31/05/2021 στη Νάξο ο καταδρομικός εμβολισμός με κινητό συνεργείο εμβολιασμού από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου.

Ο εμβολιασμός θα διενεργηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα της Νάξου με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson από 8:00 - 22:00  και θα διενεργούνται καθημερινά 300 εμβολιασμοί.

Οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν το ραντεβού τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, στο ΚΕΠ ή σε φαρμακείο επιλέγοντας ως Κέντρο Εμβολιασμού το «Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου»

Παράλληλα θα διενεργούνται οι εμβολιασμοί στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου με το εμβόλιο της Pfizer (Kέντρο Εμβολιασμού: ΓΝ-ΚΥ Νάξου 1ο) και .....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Γεμάτα τα ραντεβού για εμβολιασμό στα νησιά

Ως τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι των νησιών σύμφωνα με το πρόγραμμα ανοσοποίησης για ασφαλές άνοιγμα στον τουρισμό
Στόχος του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά την ανοσοποίηση του πληθυσμού στα νησιά για το ασφαλές άνοιγμα στον τουρισμό, προβλέπει «την ολοκλήρωση των εμβολιασμών ως τα μέσα Ιουνίου» αναφέρει στο in.gr o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για την ακρίβεια,  σημείωσε πως έχει κλειστεί το 100% των ραντεβού στην Κω, Ρόδο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Μύκονο, Χίο, Κέρκυρα, Σαλαμίνα και Αίγινα, ενώ το 80% των ραντεβού έχει κλείσει στη Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο.
Περισσότερες από 700.000 δόσεις εμβολίων έχουν διατεθεί στα νησιά μέχρι στιγμής για την κάλυψη των κατοίκων, τόσο από το πρόγραμμα «Ελευθερία» που εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και με το άνοιγμα της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» που στοχεύει στην άμεση ανοσοποίηση του .....
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Το Αερόστατο -Νεα κυκλοφορία - Μάρζια

 Νέα παρουσία η Μάρζια, έρχεται με μια ιδιαίτερη φρεσκάδα αλλά και οπτική της ζωής, να κάνει το ντεμπούτο της με «Το αερόστατο» σε στίχους,μουσική και studio επιμέλεια από τον Δημήτρη Λιόλιο.

Η Μάρζια με την ξεχωριστή της φωνή και ερμηνεία, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι μιας ζωής μέσα από όνειρα,προσδοκίες αλλά και φόβους
μιας σύγχρονης πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε, προσεγγίζοντας την με αίσθηση αισιοδοξίας αλλά και με συνειδητοποίηση του τώρα.
Μια βόλτα μέσα στον καθρέφτη μας λοιπόν με .......
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟ ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στην οικογένεια της κ. Μαρίας Μπεμπέτσου Τζαννίνη για τη δωρεά εις μνήμη του συζύγου της Νικολάου Τζαννίνη, δύο συσκευών δημιουργίας αρνητικής πίεσης με φίλτρα υψηλής μοριακής  αποδοτικότητας (HEPA), αξίας 7.000€.

Οι εν λόγω συσκευές, που αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό εξοπλισμό για το νοσοκομείο μας, εγκαταστάθηκαν στους δύο θαλάμους νοσηλείας ασθενών Covid 19, με αποτέλεσμα να διασφαλίζεται η αποφυγή διασποράς βιολογικών μολυσματικών παραγόντων, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο SARS-CoV-2.

 Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙZ ΚΑΛΛΙΤΣΑ

 ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

 

 

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Παρασκευή, Μαΐου 21, 2021

Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Ν. Αιγαίου για τον Τουρισμό και διεύρυνση των φορέων που την απαρτίζουν

Άνοιγμα με αισιοδοξία και υψηλό επίπεδο προετοιμασίας

Με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμού, χθες, Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού, αφού για πρώτη φορά, συμμετείχαν με τη διαδικτυακή τους παρουσία, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νάξου, Μανώλης Μπαρδάνης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου, Μαρία Κουσαθανά, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου, Μάνια Αμπατζή και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Κωνστανίνα Σβύνου.

 «Καλωσορίζουμε τα πρόσωπα και την πιο ενεργή παρουσία των φορέων που.....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

«Πρωινή Γραμμή»: Το νέο πρωινό ραδιοφωνικό Μαγκαζίνο στις Κυκλάδες

Ανοίγουμε…. πανιά και παίρνουμε την «Πρωινή Γραμμή» από την Σύρο για τις Κυκλάδες.

 «Πρωινή Γραμμή», η νέα ενημερωτική εκπομπή μέσα από τις συχνότητες του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού “Αιγαίο live 95,8”, με τους Γιώργο Σολάρη και Δέσποινα Συλιβάνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10:00-12:00 το μεσημέρι.

 

Η επικαιρότητα χτυπά στην «καρδιά» των Κυκλάδων.

 

«Πρωινή Γραμμή»: Από τη Δευτέρα 24 Μαίου

 

Ενημέρωση για τα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, αλλά και για όσα συμβαίνουν στην Σύρο, στις Κυκλάδες και στον κόσμο.

Η «Πρωινή Γραμμή» ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας και με τους πολίτες, δίνοντάς τους το βήμα να ........

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πέμπτη, Μαΐου 20, 2021

Η έλλειψη Ελληνικής συνείδησης και Εθνικής ευθύνης

Η έννοια της κρίσης είναι καθολική και αναφέρεται σε καταστάσεις και γεγονότα που περιέχουν απειλή. Όλοι μας την επικαλούμαστε χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε το βάθος της τραγικότητας της περιπλοκής μας μέσα σε τόσες αντιφατικές καταστάσεις, τα τρομερά διλήμματα και αδιέξοδα μαζί με τα συνεπακόλουθα αυτών των καταστάσεων. Όπως π.χ. τις δικές μας ευθύνες, ενοχές, ψευδαισθήσεις, στερεότυπες χειρονομίες, αγωνίες και φόβους. Ως Λαός αδυνατούμε να κατανοήσουμε ακόμη και τους κινδύνους μπροστά εις την θέα της καταστροφής. Η σχιζοφρένεια, η ψυχωτική συμπεριφορά μας, αυτές οι ασθένειες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, είναι όλως αντίθετες με τις ιστορικές παραδόσεις και καταβολές, με την ευθύνη και την δύναμη της ελληνικής φυλής. Ενός Λαού, ο οποίος εις την αρχαιότητα με την ισορροπία μεταξύ της εσωστρέφειας και εξωστρέφειας ανέδειξε εις την Παγκόσμια Ιστορία τον μεγαλύτερο Πολιτισμό και Οικουμενισμό. 

Δυστυχώς και ατυχώς για όλους μας, όσο περισσότερο οξύνεται η οικονομική κρίση, με όλες τις ολέθριες συνέπειες για τον εδώ και 12 χρόνια καθημαγμένο απο ....... Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ρεπορτάζ Alpha | Προορισμός ελκυστικός η Νάξος!

 Οι πρώτοι τουρίστες για φέτος έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στη Νάξο. Μάλιστα, την συγκεκριμένη περίοδο οι επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού μας προχωρούν σε εξαιρετικές προσφορές για να προσελκύσουν ειδικά τον Έλληνα επισκέπτη. Ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, με πληροφορίες και εικόνες από το πρόσφατο οδοιπορικό του σταθμού στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες.


Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Μιχάλης Παπαματθαίου | Κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο ''Σε μισώ που σ'αγαπάω''

 Το όνομα Μιχάλης Παπαματθαίου είναι συνυφασμένο με την απόλυτη διασκέδαση στην Θεσσαλία και τους γύρω νομούς και αποτελεί τον πλέον αναγνωρίσιμο και δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή της Κεντρικής Ελλάδας και όχι μόνο !

Έπειτα και από την μεγάλη επιτυχία ‘’Σαββάτο Βγαίνω και γυρίζω πίσω Τρίτη’’ που τον έκανε ευρέως γνωστό και τον καθιέρωσε στην λαϊκή μουσική σκηνή αλλά και πολλά γνωστά τραγούδια που αγαπήθηκαν εξίσου όπως ‘’Εγώ Προσωπικά’’ και ‘Δεν με βλέπει το σπίτι μου’ ο δημοφιλής τραγουδιστής επιστρέφει άκρως ανανεωμένος!

Το νέο του τραγούδι τιτλοφορείται ‘’Σε μισώ που σ’αγαπάω’’ σε στίχους και μουσική του Χρήστου Αναστασίου και ενορχήστρωση του Γιώργου Στεφανή!

Πρόκειται για μία εξαιρετική μπαλάντα σε που........

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Νεκροί Ποιητές-Ντάφυ

 SURVIVOR: ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑΦΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Από όλα τα μέρη καί πλάτη του πλανήτη η συμμετοχή του Τριαντάφυλλου Χατζηνικολάου στο reality επιβίωσης έχει επηρεάσει χιλιάδες φίλους του, που καθημερινά στα social media εκφράζουν την στήριξη τους καί την αγάπη τους γιαυτον.

Οι ΝΕΚΡΟΊ ΠΟΙΗΤΈΣ μία μπάντα ομογενών της ηλεκτρονικής Ποπ σκηνής μας αιφνιδιάζουν με μία μεγάλη παραγωγή αποκλειστικά για τον Ντάφυ. Οι στίχοι "Ντάφυ μην ακούς κανέναν μείνε ένα παιδί, Ντάφυ είσαι βασιλιάς σε λάθος εποχή" έρχονται να ταράξουν τα νερά, υποστηρίζοντας τον, ενώ ενθαρρύνουν ιδιαίτερα την .

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τετάρτη, Μαΐου 19, 2021

Νίκος Ανδρουλάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Αναγκαία η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκη, ο οποίος τόνισε ότι η «αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και η διερεύνηση μιας νέας ειδικής σχέσης με την Τουρκία είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή απέναντι στον Ερντογάν». Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι η Έκθεση επαναλαμβάνει την πρότασή του που είχε υιοθετηθεί από το Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2020 για την επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα αναγκαίο βήμα».

Όσον αφορά τη νέα ειδική σχέση, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην οικονομία». Όπως επισήμανε θα πρέπει να είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. «Η μία όψη του νομίσματος μπορεί να είναι η αναβάθμιση της τελωνειακής Ένωσης. Η άλλη θα πρέπει να εμπεριέχει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτονικών χωρών, όπως και τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, αποτρέποντας την.....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ξεκινά η ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Φιλώτι

Στο Φιλώτι θα κατασκευαστεί ο 3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός. Η έναρξη της κατασκευής του έργου έγινε με την υπογραφή της σύμβασης την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΜΤ ΑΤΕ, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Η ανέγερση του κτιρίου,με προϋπολογισμό 1.052.240 ευρώ,θα γίνει επί δημοτικού ακινήτου δίπλα στο ΚΕΠ Φιλωτίου, έκτασης 4.632 τ.μ., θα διαρκέσει 12 μήνες και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020».Ο νέος Σταθμός θα φιλοξενεί 52 βρέφη και νήπια, ενισχύοντας και εξυπηρετώντας τις εργαζόμενες μητέρες της.....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Τρίτη, Μαΐου 18, 2021

Η Νάξος στην ΕΡΤ (αλλά και στον Alpha και στο Open)!

 Η προβολή της Νάξου αλλά και των Μικρών Κυκλάδων με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συνεχίστηκε και σήμερα, με ρυθμό αμείωτο!

Μετά το Star Channel, το Open Beyond και τον Alpha, ήταν σειρά της ΕΡΤ να βρεθεί στο νησί μας ως προσκεκλημένη της Ε.Α.Σ., για να κάνει live συνδέσεις και ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής «Συνδέσεις», δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Καϋμένου, πέρασε τη σημερινή μέρα στη Νάξο και έβγαλε, όχι μία, αλλά πέντε live συνδέσεις από ισάριθμα διαφορετικά σημεία της «Βασίλισσας των Κυκλάδων», παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για σημαντικά ζητήματα στους τηλεθεατές και γεμίζοντας τις οθόνες τους με τη Νάξο, τις ομορφιές και την παραγωγή της!

Αρχικά, η Α. Καϋμένου βρέθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου και έδειξε… θέα Νάξου στους παρουσιαστές και στους τηλεθεατές της εκπομπής «Από τις Έξι», εν είδει… πρόγευσης του τι θα........

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Η Περιφέρεια συμμετέχει στην έκθεση τροφίμων της Κολώνιας

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης με ανακοίνωση-πρόσκληση καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς που θα ήθε3λαν να συμμετάσχουν στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga στην Κολωνία, να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga 2021,  9-13 Οκτωβρίου 2021, στην Κολωνία»

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων, πρόκειται να συμμετέχει στη  Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Anuga 2021,  που θα πραγματοποιηθεί  9-13  Οκτωβρίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας στη Γερμανία, τηρώντας τα..............

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του ΔήμουΝάξου και Μικρών Κυκλάδων μπορούν να........

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Δευτέρα, Μαΐου 17, 2021

Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων "Κούρος Ο Έλληνας" 19 και 20 Μάϊου για Φιλανθρωπικό Σκοπό

 Στις μέρες που διανύουμε, όπου κάθε πολιτιστική εκδήλωση είναι απαγορευτική λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, ο σύλλογος μας συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο... Σας ενημερώνουμε πως την παραμονή και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Θαλλελαίου θα ψήνουμε σουβλάκια και θα διαθέτουμε αναψυκτικά και παγωτά στην αυλή του ιερού ναού και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάξου και στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Νάξου. Σας περιμένουμε όλους, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να στηρίξουμε την προσπάθεια δασκάλων και γονέων στο έργο που επιτελούν...

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Alpha και Open σήμερα στη Νάξο!

Ολοκληρώθηκε σήμερα το, διάρκειας τεσσάρων συνολικά ημερών, οδοιπορικό του Alpha στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες (όπου, υπενθυμίζουμε, βρέθηκε ως προσκεκλημένος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου).


Στη διάρκεια της ημέρας ο Alpha και, πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», βρέθηκε… από τα ορεινά του νησιού μας στα πεδινά μέσα σε λίγη ώρα!

Πρώτα, συνδέθηκε απ’ ευθείας με τον Απόλλωνα και έμαθε τα πάντα για τον Κούρο, το πανάρχαιο, γιγάντιο, επιβλητικό μνημείο της περιοχής, με όλες τις πληροφορίες για αυτό να τις δίνουν οι... Τρελο-Ναξιώτες, που μέσω του Instagram προβάλλουν τις ομορφιές και όχι μόνο του νησιού μας! Κι αφού τελείωσε το… μάθημα ιστορίας, η κάμερα γύρισε και ......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Διεξαγωγή του 33ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας στη Νάξου

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας
με θέμα:  «Η θάλασσα στον κινηματογράφο»
σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου, τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
και την ευγενική φιλοξενία του θερινού Κινηματογράφου “Cine Naxos”
θα διεξαχθεί στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021
Το ραντεβού των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας έστω και καθυστερημένα λόγω κορωνοϊού, δίνεται φέτος στη Νάξο. Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) και η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου διοργανώνουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το 33ο Συνέδριο της ΟΚΛΕ με θέμα «Η θάλασσα στον κινηματογράφο»

Για περισσότερα από 60 χρόνια, ο θεσμός των Κινηματογραφικών Λεσχών παραμένει ζωντανός σε .....
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πλήρως εμβολιασμένες και έτοιμες για τον τουρισμό οι Μικρές Κυκλάδες!

 Οδοιπορικό σε ΔονούσαΗρακλειάΣχοινούσα και Κουφονήσια είχε το πρόγραμμα της σημερινής τρίτης ημέρας της παρουσίας του Alpha στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες! Υπενθυμίζεται, εδώ, ότι ο μεγάλος ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός βρίσκεται στη «γειτονιά» μας ως φιλοξενούμενος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.


Κι ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του καναλιού, Γιώργος Γρηγοριάδης, αφού πρώτα βρέθηκε στη Δονούσα και, σε live σύνδεση με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», κατέγραψε λεπτομέρειες από την ζωή των 120 κατοίκων του μικρού νησιού αλλά και τις προετοιμασίες τους για τον τουρισμό (κι έδειξε και κάποιες από τις......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021

Η Νάξος σε Alpha αλλά και ΣΚΑΪ σήμερα!

 Η σημερινή ήταν η δεύτερη μέρα του οδοιπορικού στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες του Alpha, ο οποίος, υπενθυμίζεται, είναι φιλοξενούμενος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.


Στη διάρκεια της ημέρας, λοιπόν, ο μεγάλος ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός, αφού πρώτα… καλωσόρισε τους πρώτους τουρίστες που ήλθαν σήμερα, πρώτη μέρα του επίσημου ανοίγματος του τουρισμού, στο νησί μας από τον Πειραιά

https://www.youtube.com/watch?v=OaQg-83_0p4

 

…στη συνέχεια τόνισε τη μεγάλη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ...

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share