Δευτέρα, Μαΐου 09, 2016

ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ....ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ

Μιά ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση προετοιμάζει ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Δημοικού Σχολείου Απειράνθου Νάξου.
Μετά απο εκθέσεις βιβλίων, με καλεσμένους διάφορους συγγραφείς, εκλαικευμένες ομιλίες για σύγχρονα ιατρικά θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά, πρωτότυπες ψυχαγωγικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες, δημιουργικές απασχολήσεις απο τους ίδιους τους μαθητές (χαρταετούς, λαμπάδες και άλλα).ο σύλλογος διοργανώνει μιά ακόμη σπουδαία εκδήλωση το Σάββατο 14 Μαίου στις 6,30 στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου του χωριού.
Συγκεκριμένα η διακεκριμένη Ιατρός  (Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος) κυρία Σοφία Ιακωβίδου θα μιλήσει με θέμα : "Αλλεργικές αντιδράσεις σε παιδιά και ενήλικες".
Ένα θέμα εποχιακό αλλά και πάντα επίκαιρο που..... μπορεί να μας βοηθήσει στην πρόληψη, γνωμάτευση και έγκαιρη ανιμετώπση δυσάρεστων καταστάσεων. Μετά την ομιλία η Ιατρός θα δεχτεί ερωτήσεις απο το κοινό.
Η κυρία Ιακωβίδου ζει και εργάζεται μόνιμα στη Χώρα της Νάξου με ιδιωτικό ιατρείο πλησίον του Αστυνομικού τμήματος Νάξου.
Αν και η καταγωγή της δεν είναι απο το νησί μας, το αγάπησε σαν επισκέπτρια και έχει εγκατασταθεί μόνιμα σε αυτό.
-ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ:
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια παγκόσμια ανησυχητική αύξηση της
συχνότητας των αλλεργικών παθήσεων. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 4 παιδιά υποφέρει από κάποιααλλεργία. Οι περισσότερες από τις αλλεργικές παθήσεις είναι χρόνιες και ορισμένες δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού αν δεν διαγνωσθούν έγκαιρα και αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά. Στις κύριες αλλεργικές παθήσεις περιλαμβάνονται η αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα, το αλλεργικό άσθμα, η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), η τροφική αλλεργία, η φαρμακευτική αλλεργία, η αλλεργία στα υμενόπτερα, η κνίδωση-αγγειοοίδημα και η αναφυλαξία..
Συγχαρητήρια στο Σύλλογο που για μια ακόμη φορά μας εκπλήσει ευχάριστα για την προσφορά και δραστηριότητα του.
Η προσφορά αυτή συμβάλει στην εύρυθμη και ίσως υποδειγματική λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου στο το οποίο δεν προλαβαίνει να εμφανισθεί κάποιο πρόβλημα και θα συμμετέχει έγκαιρα στην επίλυση του.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :