Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015

Πρωτοβουλία της παρούσας δημοτικής αρχής η επέκταση του αεροδρομίου

Με αφορμή ανακριβή και αόριστα δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου, που επιδεικνύουν την εμπάθεια προς τη Δημοτική Αρχή, ο Δήμος οφείλει να ενημερώσει και να διευκρινίσει τα ακόλουθα:
Η επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία και ενέργειες της Δημοτικής Αρχής το 2012. Μέχρι τότε, κανείς δεν είχε εκφράσει ενδιαφέρον για.....
την επέκταση του διαδρόμου, που θα επιτρέψει την άφιξη μεγαλύτερων αεροσκαφών με άμεση επίδραση στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Η Δημοτική αρχή, με δεδομένη την πολιτική βούληση για εκσυγχρονισμό και βελτιστοποίηση των πυλών εισόδου της Νάξου, ανέσυρε από το χρονοντούλαπο το θέμα επέκτασης του αεροδρομίου προς Νότο, με συνεχείς προσωπικές επαφές του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη και πιέσεις προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η συγκατάθεση της Υ.Π.Α. για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης και η υπαγωγή του έργου στα έργα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, με προϋπολογισμό ύψους 5 εκ. ευρώ.
Για τον πλήρη φάκελο του έργου απαιτούνταν Τοπογραφική, Γεωτεχνική και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Κατόπιν συνεννόησης με την Υ.Π.Α., ο Δήμος ανέθεσε και εκπόνησε την τοπογραφική μελέτη και εν συνεχεία η Υ.Π.Α. συνέταξε τη γεωτεχνική μελέτη και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία εντός των ημερών ολοκληρώνεται και κατατίθεται προς έγκριση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης, η οποία ανοίγει το δρόμο για την άφιξη αεροπλάνων 78 θέσεων, αποτελεί πρωτοβουλία της παρούσας Δημοτικής Αρχής, η οποία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη τους θέματος και την πορεία των διαδικασιών έγκρισης των απαιτούμενων μελετών.

Κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης, με εικασίες και ερωτήματα που ουδείς μπήκε στη διαδικασία να θέσει στο Δήμο, προφανώς αποφεύγοντας τις απαντήσεις για την ορθή και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, αποσκοπεί να συκοφαντήσει και να πλήξει τη Δημοτική Αρχή, η οποία όμως θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες, ώστε άμεσα το τόσο σημαντικό αυτό έργο πνοής να μπει σε τροχιά υλοποίησης, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :