Πέμπτη, Νοεμβρίου 19, 2015

Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της λειτουργίας ανεμογεννητριών ζητάει ο πρόεδρος της Κορώνου

ΘΕΜΑ: Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της λειτουργίας ανεμογεννητριών στην
               κοινότητά μας.
      Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ΑΠΕΗΛ/Α/ΦΙ/οικ 23840 (ΦΕΚΒ 3497/29-12-2014) προβλέπει τον επιμερισμό του ειδικού τέλους, που εισπράττεται από τους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), στους καταναλωτές της περιοχής που είναι εγκατεστημένες οι σχετικές μονάδες. Δηλαδή προβλέπει την επιδότηση της.....
κατανάλωσης ενέργειας, με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης, σε εφαρμογή των νόμων που αναφέρονται στην παραπάνω απόφαση, οι οποίοι ρυθμίζουν και τη χρηματική ενίσχυση των κοινοτήτων, όπως η δική μας, που φιλοξενεί ανεμογεννήτριες.
      Δυστυχώς δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί η απόφαση αυτή, παρόλο που οι παραγωγοί του ρεύματος έχουν πληρώσει τα οφειλόμενα από αυτούς από το 2010 και αυτά δεν έχουν αποδοθεί στους καταναλωτές και τους ΟΤΑ από τη ΔΕΗ., η οποία παραπέμπει στο αρμόδιο υπουργείο, δηλαδή σε σας.
      Επειδή
      -     Τα κίνητρα για την προώθηση των ΑΠΕ έγιναν για να ενισχυθούν εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας,
      -     Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και όχι να μένουν στα χαρτιά,
      -     Τα χρήματα έχουν παρακρατηθεί από τους παραγωγούς ενέργειας και τα κρατά παράνομα η ΔΕΗ,
      -     Η επιδότηση αυτή στους δικαιούχους του χωριού μας είναι μια ανάσα για τους φτωχούς ανθρώπους, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, και για την ορεινή και συρρικνωμένη κοινότητά μας,
παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά και να επισπεύσετε τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες, έτσι ώστε να μας αποδοθούν τα χρήματα που δικαιούμαστε μέχρι το τέλος του χρόνου.




Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Κορώνου














Νικόλαος Χουζούρης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :