Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΣ «LIDL& ΕΑΣ - DENNENNAALD»

Σε συνέχεια προηγουμένων ενεργειών μας και πάντα εντός του πλαισίου της νομιμότητας την προηγούμενη Πέμπτη, 30.10.2014 ξεκινήσαμε τις νομικές ενέργειες μας κατά της προέγκρισης αδειοδότησης  των «LIDL& ΕΑΣ - DENNENNAALD».
Διευκρινίζουμε ότι αρωγό στις ενέργειες μας, έχουμε το σύνολο των εμπόρων του νησιού καθώς και.....
μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας, τόσο Ενώπιον των Διοικητικών Υπηρεσιών όσο και Ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης.
Σύντομα θα βρισκόμαστε σε θέση να προβούμε και σε περαιτέρω ανακοινώσεις ελπίζοντας έως τότε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξουν τα νόμιμα ούτως ώστε να προστατευτεί επιτέλους ο συνεχώς βαλλόμενος  κλάδος μας.
                          Ο Πρόεδρος                                           Ο Γραμματέας  

                        Ευάγγελος Στρατούρης                          Στυλιανός κορρές
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΑΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ, ΟΛΑ Τ΄ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΟΡΙΟ
Απέναντι σε βασικές παραβιάσεις των κανόνων του ελεύθερου εμπορίου από τα μέλη του, χρόνια τώρα, ο εμπορικός σύλλογος Νάξου, σφυρίζει αδιάφορα. Πρωτοστατεί όμως και «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» σήμερα, σε ζητήματα αυστηρά ενδοεμπορικά, δημιουργώντας τεχνητές εντάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, με στόχο την κακώς εννοούμενη αντίδραση μέσα από πλαστές συλλογικότητες.
Επιτρέψτε μου λοιπόν συντοπίτες να σας εκθέσω και να σας αναλύσω σύντομα την τρέχουσα εμπορική κατάσταση στη Νάξο μας, με την δική μου οπτική, που πιθανόν να έχει περιθώρια πολλών βελτιώσεων, είναι όμως αποτέλεσμα της προοπτικής μου για πρόοδο του τόπου μας.
Η κυριαρχία στην τοπική αγορά από εμπόρους με μεσαιωνική αντίληψη των οικονομικών θεμάτων, δεν μπορεί να αποτελεί την πολιτική στόχευση ενός εμπορικού συλλόγου σε μια ιδιότυπη αγορά. Η εξαργύρωση της μονοπωλιακής γεωγραφικής θέσης ενός νησιού σαν το δικό μας, ευτυχώς ή δυστυχώς τελειώνει με το χειρότερο τρόπο για αυτούς που δεν κατανοούν ή δεν κατανόησαν πως το «τσουνάμι» των ριζικών πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και τεχνολογικών μετασχηματισμών είναι παρόν.
Ας τα πάρουμε όμως από τον αρχή.
Βασικός κανόνας είναι, να υπάρχουν και ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ οι κανόνες. Οι μηχανισμοί εφαρμογής και ελέγχου των κανόνων, που αποτελούν την τροχοπέδη στους κακούς εμπόρους και διαμορφώνουν τις ισορροπίες, ανήκουν στις κρατικές διοικητικές δομές αλλά και στον εκάστοτε τοπικό εμπορικό σύλλογο. Στη Νάξο μας οι κανόνες είναι γραμμένοι για να παίζουν κρυφτό οι γραφειοκράτες με τους κλέφτες. Και τώρα τι κάνουμε;
H μόνη λοιπόν απάντηση του Νάξιου και μικροκυκλαδίτη ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ εμπόρου-παντοπώλη απέναντι στο εξαγριωμένο, απρόσωπο και απατηλό παγκοσμιοποιημένο εμπόριο που πνίγεται στη λογική του υπερβολικού κέρδους και του αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και του οθωμανικού απογόνου τού μπακάλη(bakkal) είναι, η μετουσίωση της οικονομικής εμπορικής πράξης, σε εμπορική προσπάθεια με κοινωνική και ηθική στόχευση. Ο Νάξιος πολίτης πρώτιστα και κατόπιν ο επισκέπτης πρέπει να ακούσει την αλήθεια του κι όχι τα υπερτιμημένα άθλια εμπορικά εμπορικά ψεύδη του, λες κι ο κάθε «μικρέμπορας» είναι ο γενικός διευθυντής του κάθε LIDL στη Χώρα ή στο χωριό. Αν είναι δηλαδή θέμα διαδοχής για το ποιος θα δυναστεύει εμπορικά τον τόπο μας , πολλοί μικροί ή ένας δύο μεγάλοι, η προφανής πλειοψηφική απάντηση είναι….. Κανείς. Άρα το δίλλημα ανήκει στον εμπορικό σύλλογο και περιορίζεται στα εξής: Πάρτε μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και εγγυηθείτε πως η αναρχική κερδοσκοπία που τώρα μαστίζει τον τόπο μας θα εξαλειφθεί προς όφελος του χειμαζόμενου πληθυσμού, ειδάλλως ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε την βεβαία οικονομική σας κατεδάφιση μέσα από τις μονομερείς υπαγορεύσεις σας στο θυμικό μας. Γιατί η συλλογική συνείδηση του τόπου μας, γνωρίζει άριστα το βαθμό δυσκολίας επιβίωσης του μικροέμπορου στα νησάκια μας. Είναι μαζί του σε κάθε περίπτωση. Απαιτεί όμως συμπόρευση κι όχι τον αφανισμό αλλήλων.
Με λίγα λόγια όταν χρησιμοποιείς κανόνες άλλων(πολύ μεγαλύτερων στην περίπτωσή μας) με τα δικά σου(πολύ μικρότερα) μέτρα, τότε οι επιλογές σου θα περιοριστούν δυστυχώς σε ΔΥΟ. Η πρώτη της συνεχούς λειτουργίας σου σε παράνομο ή ημιπαράνομο καθεστώς και η δεύτερη της επιχειρηματικής σου κατάρρευσης με πληθώρα παράπλευρων απωλειών που σε μικρές κοινωνίες όπως η δική μας δεν αντέχουν.
Το ηθικό και αλληλέγγυο εμπόριο, απαλλαγμένο όσο γίνεται από τις άναρχες και αισχροκερδείς προσωπικές του επιδιώξεις, που βρίσκει συμμάχους ενίοτε και στις πολύχρωμες κομματικές σκοπιμότητες, πρέπει να επικρατήσει.

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ, 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ,ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 5000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ,ΑΚΙΝΗΤΑ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ,ΚΛΠ. ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟ ΤΟΥΣ.
Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ (8.54) ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ, ΔΩΜΑΤΙΑ, ΚΑΦΕ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ; ΤΡΑΒΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΦΕΣΩΘΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΣΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΤΕΒΕ ΚΑΙ Η ΔΟΥ ΣΤΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ ΘΑ ΚΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΜΠΕΣ ΣΤΟ ''ΕΠΙΧΕΙΡΙΝ'' ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΠΑΝΤΟΥ. ΠΕΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Προς 7 Νοεμβρίου 2014 - 2:45 μ.μ
Σου απαντώ αν και δεν είμαι ο σχολιαστής στον οποίο τα χώνεις.
Εμείς οι υπόλοιποι επαγγελματίες που κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι για να μην χρωστάμε στο ΤΕΒΕ (που δεν χρωστάμε) και δηλώνουμε τα πάντα χωρίς να χρωστάμε και στη ΔΟΥ είμαστε μαλάκες;
Προφανώς εσύ που χρωστάς και της Μιχαλούς έχεις αποφασίσει ότι το σύνολο του τζίρου σου σου ανήκει και δεν έχεις καμία υποχρέωση προς το κράτος. Κάνεις τις βιλάρες σου αγοράζεις τις αμαξάρες σου και άσε το ασφαλιστικό ταμείο να κουρεύεται.
Αν πάλι όντως κάνεις αιματηρές οικονομίες και η δουλειά σου δεν βγάζει τα έξοδά της τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά φίλε μου.
Η δουλειά που κάνεις τελείωσε και πρέπει να την κλείσεις.
Δεν θα την κρατήσεις ανοικτή με το να είσαι πανάκριβος, φοροδιαφεύγοντας και εισφοροδιαφεύγοντας.
Βρες κάτι άλλο να κάνεις στο οποίο θα είσαι πραγματικά καλός και θα σου αφήνει κάποια έσοδα για να ζήσεις.
Έτσι απλά.
Το να μην έρθει άλλον να κάνει τη δουλειά που κάνεις μέχρι σήμερα εσύ (και η οποία όπως παραδέχεσαι σε φεσώνει) δεν είναι λύση.
Λύση είναι να αλλάξεις δουλειά.
Με εκτίμηση
Ένας πιθανός πελάτης σου

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορω να καταλαβω ο επι του κανικλειου ειναι αριστερος η δεξιος......