Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2024

Ανταπάντηση της παράταξης του ΛεονάρδουΧατζηανδρέουστον Δημήτρη Λιανό: Έχει και το θράσος να μιλά…

Κρυπτόμενος πίσω από ένα ανύπαρκτο γραφείο Τύπου και χωρίς να έχει το θάρρος  ο ίδιος να υπογράψει την ανακοίνωση,ο θρασύδειλος δήμαρχος Δημήτρης Λιανός προσπαθεί να απαντήσει με το γνωστόσε όλους ύφος, στυλ και ήθος του στην ανακοίνωσή μας για τους πνιγμούς και την έλλειψη ναυαγοσωστών στο νησί μας. Ξεσκεπάστηκε για άλλη μια φορά.

Έχει το θράσος να μιλάκαι να προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πνιγμοί είναι ανεξάρτητοι από την εγκληματική του αδιαφορία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών!Προσποιούμενος ότι τάχα δεν γνωρίζειότι ο ένας πνιγμός έγινε στην ευθεία, του χωρίς ναυαγοσώστηβάθρου(πύργου) στην Πλάκα.Προσποιούμενος ότι δεν θυμάται πώς η παράταξη μας είχε προτείνει ναυαγοσωστική κάλυψη και στην παραλία του Αμμίτη. Αλλά βέβαια, πώς να...

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Για στείρα αντιπολίτευση και ακραίο λαϊκισμό, κατηγορεί η Δημοτική αρχή τον Λ. Χατζηανδρέου

Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι δύο τραγικά γεγονότα έγιναν αντικείμενο πολιτικής προπαγάνδας και εκμετάλλευσης από τονΛεονάρδο Χατζηανδρέου.

Ασκώντας στείρα αντιπολίτευση και ακραίο λαϊκισμό, ο Λ. Χατζηανδρέου δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την απώλειαδύο ανθρώπων, αναφέροντας ψεύδη και ανακρίβειες ότι δήθεν θα μπορούσαν να είχαν σωθεί σε περίπτωση που υπήρχαν ναυαγοσώστεςστην περιοχή που έγιναν τα τραγικά συμβάντα.Αποκρύπτει όμως ότι οι δύο πνιγμοί έλαβαν χώρα σε περιοχές που εκ του νόμου δεν παρέχεται ναυαγοσωστική κάλυψη, καθώς τα σημεία αυτά δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των πολυσύχναστων παραλιών που έχουν καθοριστεί με το από 31/8/2023 πρακτικό της...

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Έως τις 13 Σεπτεμβρίου η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στο “e-Kouros” για την εγγραφή των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο 2024

 Ολιγοήμερη παράταση, έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, δόθηκε με Απόφαση (ΦΕΚ Β, 4960 30/08/2024) του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, κατόπιν αιτήματος και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για την ολοκλήρωση της ετήσιας διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης εγγραφής αθλητικού σωματείου, με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο, αλλά και στην επικαιροποίηση των στοιχείων, για το 2024, των ήδη εγγεγραμμένων στο Μητρώο του 2023 ερασιτεχνικών σωματείων.

Δυνατότητα, λοιπόν, υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στο “e-Kouros” έως και τις 13 Σεπτεμβρίου έχουν τα αθλητικά σωματεία που πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Έχουν δηλωθεί ως ενεργά -κατά την .....
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΞΟΥ

 Άρχισε η 2η φάση εγγραφών στα Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ


Πληροφορίες στο https://blogs.sch.gr/lykespnaxou/


ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ 84300
ΤΗΛ.: 2285029382
EMAIL: mail@lyk-esp-naxou.kyk.sch.gr
https://blogs.sch.gr/lykespnaxou/ Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΩΝ PALYBACK

 

Οι Βεγγέρες πολιτισμού συνεχίζονται με την εξ αναβολής μουσική βραδιά με τους PlayBack στη Μονή, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00...

Οι Playback είναι μια μπάντα που την αποτελούν άτομα που μένουν και ζουν στο νησί της Νάξου. Η

κοινή τους αγάπη για τις μουσικές των 60ς ως και σήμερα από τον χώρο του rock ‘nroll, blues, rock, disco

και funk τους οδήγησε να συνευρεθούν μουσικά και να ξεκινήσουν τα lives. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της

μπάντας και η «τρέλα» της είναι να αποδίδουν πιστά τα τραγούδια των καλλιτεχνών που αγαπούν τόσο

ηχητικά όσο και μουσικά.

Αν όλα αυτά λοιπόν σάς κίνησαν την περιέργεια, παρακολουθήστε ένα live των playback και........

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ολοκλήρωση των παιδικών Θερινών Εργαστηρίων στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη

Τα παιδικά εργαστήρια Εικαστικών και Φιλαναγνωσίας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, ολοκλήρωσαν τον δημιουργικό κύκλο των μαθημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά του Εργαστηρίου Φιλαναγνωσίας θα παρουσιάσουν το χαρτοθέατρο «Μια Οικογένεια για την Μπλερ, το Μαϊμουδάκι»της Στέλλας Τσακωνιάτη, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:30.

Παράλληλα, θα εκτεθούν τα έργα των παιδιών που έλαβαν μέρος στο Εργαστήριο Εικαστικών, με την καθοδήγηση της Αγγελικής Θεοφίλου.Η έκθεση θα λειτουργεί στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη, έως τις 29/9/2024, κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου (9:00-13:00 και 17:00-21:00)

Σας προσκαλούμε λοιπόν να παρακολουθήσετε την παράσταση του Χαρτοθεάτρουκαι να θαυμάσετε τα εικαστικά έργα και την έμπνευση των παιδιών!

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Προβολή των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του 46ου Φεστιβάλ Δράμας 2023

 DISFF Travels 2023 Poster 68x99.jpg

Tις δύο επόμενες Τετάρτες 4 & 11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 9.30 μ.μ. ,
στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Νάξου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών)
στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου.

(Οι Ελληνικές ταινίες θα προβληθούν με Αγγλικούς υπότιτλους)


Το Φεστιβάλ της Δράμας, ταξιδεύει……με “μικρές” αποσκευές. Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους ταινίας εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό του τη διοργάνωση προβολών ταινιών μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εδώ και είκοσι εννιά χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εντάσσονται σ’ ένα “μακρύ ταξίδι” επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το “μικρό”. Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Αυστραλία , οι ΗΠΑ, η Γαλλία,, η Ιταλία, , η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 80 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας. Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση, συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των “ταξιδιών” του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Περισσότερα εδώ

--
Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της Χερσαίας Ζώνη Λιμένα Νάξου

Σε συνέχεια ανωτέρου σχετικού και δεδομένου ότι διανύουμε την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου , κατά την οποία παρατηρείται ήδη μείωση της επιβατικής κίνησης στο χώρο του λιμένα και  αντίστοιχα της παραλιακής οδού, αποβλέποντας στην εύρυθμη λειτουργία του χώρου αρμοδιότητας της  Λιμενικής Αρχής, από Υπηρεσία μας αίρονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα  Νάξου

Παρακαλούμε για την ενημέρωση και τις δικές σας ενέργειες. 

 Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ 

ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξιος


Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Open και Action 24 μαθαίνουν για την πρωτοβουλία της ΛΕΜΟΝ να κάνει δενδροφύτευση σε καμένες περιοχές της Νάξου!

Την ώρα που η λειψυδρία πλήττει τη Νάξο, η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου (ΛΕΜΟΝ) παίρνει μία εξαιρετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ σοβαρού προβλήματος.


Στο πλαίσιο της σπουδαίας μοτοεκδήλωσης Μοτονάξια, την οποία θα διοργανώσει από 5-8 Σεπτεμβρίου, θα κάνει και δενδροφύτευση σε εκτάσεις της ορεινής Νάξου οι οποίες πέρυσι κάηκαν!

Για την πρωτοβουλία αυτή, που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου, μίλησαν στο Action 24 και στο Open ο Πρόεδρος, Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΛΕΜΟΝ, Δημήτρης Συρίγος.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του Open, «Ώρα Ελλάδος»:

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του Action 24, «Action Τώρα»:
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΟΥΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ

 Σας ενημερώνουμε ότι από 1/9/2024 έως 08/9/2024 και από 16/9/2024 έως 22/9/2024 θα βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου ο κ. Ιωάννης Γαβριήλ, Ιατρός ειδικότητας Ουρολογίας, Διευθυντής στο ΓΝ Σύρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά για ραντεβού στα τηλέφωνα 22853 60501 και 508 από 8:00 έως 15:00.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ 

ΚΑΛΛΙΤΣΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Πρόσληψη επικουρικού Γενικού Χειρουργού στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου

Καλωσορίσαμε με χαρά στις 27-08-2024 στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου τον Γενικό Χειρουργό κ. Ιωάννη Δεμίρη, ο οποίος προσλήφθηκε ως Επικουρικός Ιατρός.

Σε συνεργασία με τον μόνιμο Γενικό Χειρουργό κ. Πέτρο Μπούμπουλη που υπηρετεί στο ΓΝ-ΚΥ Νάξο, θα συμβάλλει στην ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νάξου και των γύρω νησιών.

Επισημαίνεται ότι στο άσηπτο χειρουργείο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2023 πραγματοποιούνται ήδη χειρουργικές επεμβάσεις σε Ορθοπαιδικά και Γυναικολογικά περιστατικά. Η πρόσληψη του δεύτερου Γενικού Χειρουργού δίνει πλέον τη δυνατότητα οργάνωσης και προγραμματισμού αντιμετώπισης περιστατικών Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν τριάντα ένα (31) ειδικευμένοι ιατροί στο ΓΝ=ΚΥ Νάξου.

            Συγκεκριμένα τις υπηρεσίες τους προσφέρουν με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, εμπειρία και σεβασμό σε ........

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share