Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2023

Γιάννης Πολυχρονάκος: ‘' Άμεσα μέτρα τώρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση στην τιμή της βενζίνης

 Στο ζήτημα των υπέρογκων αυξήσεων στην τιμή της βενζίνης στα νησιά , επανέρχεται με δήλωση του, ο αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιάννης Πολυχρονάκος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ‘’ η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί  απαθής και αδιάφορη αυτή την ανεξέλεγκτη πορεία αυξήσεων που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία των νησιών ‘’.

 

 

Συγκεκριμένα ο κ.Πολυχρονάκος αναφέρει: ‘’Σε νησιά των Κυκλάδων όπως η Μήλος και η Αμοργός, η τιμή της βενζίνης αγγίζει τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στην Κω, η τιμή ανά λίτρο αγγίζει τα 3 ευρώ.


Όλα αυτά όταν οι διεθνείς τιμές στο μπρεντ, σε διεθνές επίπεδο, έχουν μειωθεί.


Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στην τιμή της ......

βενζίνης καθιστούν πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν και ακριβούς προορισμούς τα νησιά μας, μάλλον δεν αντιλαμβάνονται και τις συνέπειες.

Είναι ώρα να ειπωθούν αλήθειες:


1ον)Όσο δεν μειώνονται φόροι και τέλη που επηρεάζουν την τιμή της βενζίνης και αυξάνουν την τιμή της κατά 57%, δεν πρόκειται  να υπάρχει αποκλιμάκωση. Ένα πρώτο μέτρο είναι η μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που είναι από τους υψηλότερους στην Ε.Ε.

2ον) Στα νησιά υπάρχει ένα επιπλέον μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί   άμεσα : η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

3ον) Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει ένα ακόμα μέτρο: την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης και όχι στο κέρδος των πρατηρίων. Και βέβαια να αρχίσει επιτέλους να κάνει ελέγχους.

 

Ο Γιάννης Πολύχρονάκος είναι αν.Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :