Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2022

Εγκαίνια στο νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σχοινούσας,

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου εγκαινίασαν χθες το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σχοινούσας, το οποίο ανεγέρθηκε με δωρεά της Οικογένειας Κωνσταντίνου Μαρτίνου, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το νέο κτίριο περιλαμβάνει 2 ιατρεία -εξεταστήρια, μονάδα ημερήσιας νοσηλείας 2κλινών, μικροβιολογικόεργαστήριο,αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 120 τ.μ.. Στο ιατρείο έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ήδη σύστημα τηλεϊατρικής. Η ανέγερση του ΠΠΙ Σχοινούσας και ο σύγχρονος εξοπλισμόςαναβαθμίζουν τη δημόσια υγεία στο νησί της Σχοινούσας.

Τα εγκαίνια του ΠΠΙ Σχοινούσας πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, παρουσία του Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΜάριουΘεμιστοκλέους, του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου ΧρήστουΡοϊλού, του Προϊσταμένου του......

Τμήματος Βελτίωσης και Ελέγχου Ποιότητας της 2ης Υ.ΠΕ. ΓιώργουΚουκουλά, ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης και της Αν. Διοικήτριας του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου Καλλίτσας Φραγκίσκου.

«Παραδώσαμε στην 2η Υ.ΠΕ. και στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο ιατρείο, το οποίο ανεγέρθηκε χάρη στη διάθεση προσφοράς της Οικ. Κωνσταντίνου Μαρτίνου προς τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ιδιαίτερα προς τη Σχοινούσα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο, ζωτικής σημασίας έργο υποδομής, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά τη δημόσια υγεία σε ένα από τα μικρά νησιά του Δήμου μας.

Εκ μέρους των κατοίκων της Σχοινούσας ευχαριστώ θερμά τα μέλη της Οικ. Κων. Μαρτίνου για την έμπρακτη αγάπη τουςπρος το νησί, που τους καθιστά Ευεργέτες!» δήλωσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.

 





 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :