Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2021

Γεύση... Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και σαμιώτικων κρασιών στο Παρίσι!

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, το κορυφαίο τυρί του νησιού μας, βρέθηκεστο Παρίσιέχοντας μαζί της... εκλεκτή παρέα!

Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος MediterraneanCheeseandWines, υλοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, εκδήλωση οινογευσίας στην πανέμορφη, κοσμοπολίτικη και λαμπερή πρωτεύουσα της Γαλλίας και μία από τις «πρωτεύουσες» της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Εκεί, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ., μαζί με τους πολυβραβευμένους Π.Ο.Π. οίνους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και τους Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. οίνους της Enoteca Regionale Emilia Romagna της Ιταλίας, που επίσης συμμετέχουν στο προαναφερθέν πρόγραμμα, παρουσιάστηκαν στους καλεσμένους του event (οι οποίοι ήταν εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., άτομα προερχόμενα από τον εμπορικό και επισιτιστικό χώρο, influencers, κ.ά).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «EviEvane» της καταξιωμένης, διεθνούς φήμης Ελληνίδας σεφ, Ντίνας Νικολάου, η οποία, μαζί με την αδελφή της, Μαρία, θεωρούνται οι κυριότερες εκπρόσωποι της μεσογειακής διατροφής στην απαιτητκή αγορά της Γαλλίας.Η Ντίνα Νικολάου ήταν και εκείνη που μίλησε για την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στους καλεσμένους ενώ επιμελήθηκε και το μενού του οινογαστρονομικού «ταξιδιού»της εκδήλωσης. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., κατόρθωσε να .....

ενθουσιάσει τους καλεσμένους δίνοντάς τους...γεύση από Ελλάδα, καθώς δημιούργησε πιάτα που ήταν βασισμένα στην ιστορία και στην παράδοση της χώρας μας, ενώ τα συνδύασε με τα γλυκόπιοτα σαμιώτικα κρασιά!

Ανάμεσα στα πιάτα τα οποία παρουσίασε η Ντίνα Νικολάου στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ήταν πίτα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αρωματικά βότανα και τσάτνεϊ μήλων(σε συνδυασμό με το κρασί «Ψηλές Κορφές»), σκεπαστό κλέφτικο με τρία διαφορετικά είδη κρέατος και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τηγανίτες με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., αποξηραμένα βερίκοκα και φρέσκο δυόσμο (συνδυασμένες με το κρασί «Samos Vin Doux 2020»).Να αναφερθεί, εδώ, ότι ο διακεκριμένος Sommelier–Gerand Oenos FLP, Γιώργος Ιωαννίδης, παρουσίασε τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου στους καλεσμένους.

Υπενθυμίζεται, ότι μερικές ημέρες πριν την εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Παρίσι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμα event του προγράμματος MediterraneanCheeseandWines, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Στόχος του προγράμματος MediterraneanCheeseandWines,που υλοποιεί η Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε., είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.), καθώς και την προβολή και εδραίωση του μεσογειακού τρόπου διατροφής με προϊόντα υψηλής ποιότητας.






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :