Δευτέρα, Αυγούστου 02, 2021

Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στην Σάμο για το «Mediterranean Cheese and Wines»!

 Γι’ άλλη μια φορά, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου «μάγεψε» με την γεύση της, σε εκδήλωση υψηλών… γευστικών απαιτήσεων!

Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στον παραθαλάσσιο χώρο εστίασης «Samian Blue» του ξενοδοχείου «Hydrele Beach Hotel» στην πανέμορφη Σάμο, ειδική θεματική εκδήλωση που εντάσσεται στα πλαίσια του, χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wines»...............

«Πρωταγωνιστές» του event ήταν η ξακουστή, πεντανόστιμη και πολυβραβευμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου, τα φημισμένα και γεμάτα διακρίσεις Π.Ο.Π. κρασιά του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου και τα Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. κρασιά της Enoteca από την Περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της Ιταλίας.

Κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου

Οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από τους χώρους της εστίασης, του εμπορίου, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας (ενώ το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι των φορέων αυτοδιοίκησης), δοκίμασαν τα εκλεκτά προϊόντα συνδυαστικά.

Στην διάρκεια του event πραγματοποιήθηκε live cooking show από την νικήτρια του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής «Master Chef», Μαργαρίτα Νικολαΐδη και την, έχουσα καταγωγή από την Νάξο, chef Βίλλυ Σέργη, οι οποίες ετοίμασαν σαγανάκι Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. παναρισμένο με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα σύκο συνδυασμένο με το κρασί Samos Anthemis του Ε.Ο.Σ. Σάμου και φλογέρες κανταΐφι με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και άρωμα λεμόνι, σε αρμονία με το σαμιώτικο κρασί Samos Grand Cru.

Φλογέρες κανταΐφι με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και άρωμα λεμόνι
Σαγανάκι Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. παναρισμένο με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα σύκο
Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη επί το… μαγειρικό έργο!
Βίλλυ Σέργη και Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Επίσης, έλαβε χώρα και Wine Tasting, το οποίο έφερε την σφραγίδα εγκυρότητας και γνώσης του wine expert  Στέφανου Κόγια (DipWSET). Ο τελευταίος, μίλησε για τους κατάλληλους συνδυασμούς γεύσεων και το εξαιρετικό σαμιώτικο κρασί. Ακόμη, παρουσιάστηκαν και οι οίνοι της Εμίλια Ρομάνια σε συνδυασμό με γευστικές δημιουργίες του chef Γιώργου Σταυράκη, με τη βοήθεια των Κωνσταντίνου Αγγέλικα και Στέφανου Σοφούλη.

Ο Στέφανος Κόγιας

Τον συντονισμό και την υλοποίηση της διοργάνωσης είχε αναλάβει η Οικονομοτεχνική ΕΠΕ, ενώ εκπρόσωποι από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που παρακολουθεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ήλεγξαν την ορθότητα των δράσεων.

Το πρόγραμμα «Mediterranean Cheese and Wines» έχει ως βασικό στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.), καθώς και την προβολή και εδραίωση του μεσογειακού τρόπου διατροφής με προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως είναι, εξάλλου, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου και τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου και της ιταλικής Enoteca.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :