Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Παρόντες” του Γιώργου Αυγερόπουλου στη Νάξο


Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 στις 9.00 μ.μ.
 στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου
-με ελεύθερη είσοδο-

(83 min–Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους)

(Οι προβολές γίνονται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού)


Όσοι είμαστε ζωντανοί αυτή τη στιγμή, πρέπει να είμαστε παρόντες με όλη μας την ύπαρξη για να μπορούμε να βλέπουμε, να παρατηρούμε και να αντιδρούμε, στη μνήμη όσων χάθηκαν. Αυτή η απώλεια δεν πρέπει να είναι μια απλή αναφορά από αριθμούς”

Μία ταινία ντοκιμαντέρ, που εξετάζει την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας.
Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της νέας κρίσης μπλέκονται με τις ιστορίες των αφανών ηρώων της.

Μια καταγραφή -τη στιγμή που συμβαίνει- ενός πρωτόγνωρου αποκλεισμού και ....

της προσπάθειας της κοινωνίας να ξαναμπεί σε περιβάλλον “κανονικότητας”.

Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων της νέας κρίσης. Ο Αυγερόπουλος μέσα από την ελληνική εμπειρία, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

Περισσότερα: Εδώ

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :