Τρίτη, Μαρτίου 03, 2020

Ψήφισμα κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου από την Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/2/2020, μία ημέρα πριν την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση, καταθέσαμε ψήφισμα καταδίκης του νόμου λαιμητόμου, το οποίο και ζητήσαμε να μπει σε συζήτηση και ψηφοφορία.

Με την ψήφο της πλειοψηφίας αλλά και κάποιων συμβούλων τόσο της μείζονος αλλά και της ελάσσονος μειοψηφίας, το αίτημα μας για συζήτηση του ψηφίσματος απορρίφθηκε, βάζοντας πλάτη στο αντιασφαλιστικό αυτό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Είχαν το θράσος μάλιστα να ρίξουν βολές απέναντι στη δράση του....
ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ λέγοντας ότι «συκοφαντούν τον συντοπίτη μας Βρούτση», λες και ο κ. Βρούτσης δεν έχει ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια και με τα δυο του χέρια μνημόνια και μέτρα τα οποία οδήγησαν και οδηγούν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, εφαρμόζοντας και υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.



Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη πως η δημοτική αρχή υπηρετεί πιστά την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και το πλαίσιο που άφησε πίσω της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για γενικότερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για την τοπική διοίκηση.



Γι αυτό είναι ανάγκη, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να βγάλουν συμπεράσματα και να αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές, να οργανωθούν και να βάλουν σε προτεραιότητα τη διεκδίκηση των δικών τους σύγχρονων αναγκών.



Παρακάτω σας παραθέτουμε το ψήφισμα που καταθέσαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι κομβικό ζήτημα για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Αφορά όλες τις πλευρές της ζωής της. Δεν αφορά  μόνο τις υπάρχουσες και μελλοντικές συντάξεις, αλλά περιλαμβάνει την προστασία της υγείας των εργαζομένων, την εξασφάλιση ότι αν τύχει κάτι στους ίδιους και τις οικογένειές τους, αν θα έχουν δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημα τους. Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι ούτε δώρο ούτε ατομική υπόθεση, αλλά συλλογικό κοινωνικό δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες. Είναι τμήμα του πλούτου που δημιουργούν οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους.
Το βασικό αυτό δικαίωμα, έχει δεχθεί μεγάλα πλήγματα από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως και από τη σημερινή, που στόχο έχουν να απαλλάξουν κράτος και εργοδότες από το "βάρος" της Κοινωνικής Ασφάλισης και ταυτόχρονα την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης, καταργώντας έτσι τον κοινωνικό και αναδιανεμητικό της χαρακτήρα.
Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Αποτελεί συνέχιση των μνημονιακώναντιασφαλιστικών νόμων 2010 - 2019 που μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 60%. Διατηρεί όλα τα κύρια σημεία του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, «προσωπική διαφορά»,  «εθνική σύνταξη» στα 384 ευρώ κ.λπ.), τον θωρακίζει νομικά απέναντι στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων, ενώ ενσωματώνοντας το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) στον ΕΦΚΑ, ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα που θα καλύπτει ολόπλευρα με σύγχρονες παροχές Υγείας - Πρόνοιας όλο το λαό.
Για τους λόγους αυτούς, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τοποθετείται αρνητικά απέναντι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ζητά την άμεση απόσυρσή του.

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
20 χρόνια

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

. πραγματική χρηματοδότηση
. επενδυτής ακινήτων
. δάνεια για την κατασκευή
. δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
. στεγαστικά δάνεια
. Η καταναλωτική πίστη,
. Δάνεια FHA
. προσωπικά δάνεια
. τα δάνεια αυτοκινήτων
κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

email: lendingtreegroupinc@gmail.com

email: lending-tree@outlook.com

whatsapp: +1 (213)419-2419

Ζεστή σκέψη