Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στη Νάξο - Πρόγραμμα ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Εργαστήρια Χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους.
Ø  Δευτέρα 12/12, 5 μ.μ. Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: Ντεκουπάζ (τεχνική με χαρτοπετσέτα και ριζόχαρτα).
Ø  Τρίτη 13/12, 5 μ.μ. Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»:  Γούρια και στολίδια από πηλό, σιλικόνη, τσόχα  και άλλα υλικά.
Ø  Τετάρτη 14/12, 5 μ.μ. Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: Γιορτινές κάρτες, Φτιάχνω δώρα με υλικά που έχω σπίτι (κουκλάκια από κάλτσες και.....
γάντια, μολυβοθήκες, κηροπήγια, κ.ά.). 
Ø  Πέμπτη 15/12, 5 μ.μ. Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: Παρασκευάζουμε μικρές γιορτινές λιχουδιές (σοκολατάκια, μπισκοτένια σπιτάκια, κ.ά).  
Ø  Παρασκευή 16/12, 5 μ,μ, Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: Φτιάχνουμε κεριά και σαπούνια.
                            
 • Σάββατο 17/12, 12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ. πλατεία Πρωτοδικείου: «Μαγειρεύουμε και δημιουργούμε οινογεύσεις πλάι στη φάτνη». Οι καταρτιζόμενοι και οι εκπαιδευτές του Δημόσιου ΙΕΚ Νάξου, σε συνεργασία με το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ μας περιμένουν στην πλατεία Πρωτοδικείου, με γλυκά και αλμυρά κεράσματα, ζεστό ρακόμελο και οινόμελο και δράσεις για τους μικρούς μας φίλους, για να μπούμε όλοι στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
 • Σάββατο 17/12, 5 μ.μ. «Μαγικό Χωριό»: Εργαστήρια από τους Συλλόγους, μπαλονοκατασκευές, πινιάτες, παιχνίδια, παζάρι από Συλλόγους  και Σχολεία, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, κεράσματα.

 • Κυριακή 18/12, 11 π.μ. «Μαγικό Χωριό»: Εργαστήρια από τους Συλλόγους, μπαλονοκατασκευές, πινιάτες, παιχνίδια, παζάρι από Συλλόγους  και Σχολεία, παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, κεράσματα.

 • Κυριακή 18/12, 6 μ.μ. Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»: 
             Θα απολαύσουμε την παράσταση κουκλοθέατρου «Που είναι το αλεύρι;» από την ομάδα       «Ονειροπλάστες»  και τη  θεατρική παράσταση «ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ» από την ομάδα της λέσχης βιβλίου «Ο μικρός πρίγκιπας» του Συλλόγου ΠΝΟΕΣ.
 • Δευτέρα 19/12,  8:30 μ.μ. Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»:  Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για Ενήλικες από την ομάδα «Ονειροπλάστες».  Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή όλων. Μικρών και μεγάλων. Μας καλούν να γίνουμε για λίγο και πάλι παιδιά. Μια ιδιαίτερη βραδιά μόνο για ενήλικες έχει ετοιμαστεί, με θεατροποιημένες αφηγήσεις ιστοριών από τη νεοελληνική λογοτεχνία, που θα μας ταξιδέψουν σε έθιμα, μνήμες και στιγμές άλλων εποχών της ιστορίας και λογοτεχνίας μας. Ιστορίες που συναντούν τις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις μας, και θα μας οδηγήσουν να συμμετάσχουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε και να νιώσουμε κάτι διαφορετικό, ζεστασιά και ομορφιά.
Κι αυτή τη βραδιά, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε ένα ανέκδοτο διήγημα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που παραχώρησε η κόρη του Κατερίνα, το οποίο θα ακουστεί για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα, εδώ, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο Μουσείο που φιλοξενεί το γραφείο που εμπνεόταν κι έγραφε τα θεατρικά του έργα.  Μια ιστορία για κάποια άλλα παράξενα Χριστούγεννα, κάπου αλλού, όπου οι αντιφάσεις και οι παραλληλισμοί επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τη βαθιά σκέψη και τη διαχρονική δύναμη των έργων του Ακαδημαϊκού συγγραφέα μας και στοχαστή.

 • Τρίτη 20/12, 6 μ.μ. Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»:  ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ από την ομάδα «Ονειροπλάστες».  Μια ξεχωριστή εκδήλωση, στην οποία οι μικροί μας φίλοι θα βιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και των παραμυθιών, αφού θα μπουν στις ιστορίες και θα γίνουν κάποιοι από τους ήρωες των αφηγήσεων. Θα παίξουν, θα ακούσουν τις πρωτότυπες ιστορίες και θα συμμετάσχουν με πολλά παιχνίδια και δράσεις. Θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, θα γνωρίσουν το ξωτικό που ήθελε να πάρει τη θέση του Άγιου Βασίλη, θα ταξιδέψουν στο εργαστήρι του ανθρώπου που κατασκευάζει τα παιχνίδια που ο Άγιος Βασίλης μας φέρνει κάθε χρόνο και θα γελάσουν με τον Γιωργάκη και τα δώρα που ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη.

 • Πέμπτη 22/12, 5 μ.μ. – 9μ.μ. στο κέντρο της πόλης (Παπαπαβασιλείου, δρόμος παλιού Ταχυδρομείου, πλατεία Πρωτοδικείου):  Δράσεις: Ξυλοπόδαρος, ζογκλέρ, μοίρασμα μπαλονιών, βόλτες με την άμαξα, ζωγραφική προσώπου, εργαστήρια χειροτεχνίας, επίσκεψη στο σπίτι του Άγιου Βασίλη και κεράσματα.
Σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου.

 • Παρασκευή 23/12, 5 μ.μ. – 9μ.μ. στο κέντρο της πόλης (Παπαπαβασιλείου, δρόμος παλιού  Ταχυδρομείου, πλατεία Πρωτοδικείου):  Δράσεις: Ξυλοπόδαρος, ζογκλέρ, μοίρασμα μπαλονιών, βόλτες με την άμαξα, ζωγραφική προσώπου, εργαστήρια χειροτεχνίας, επίσκεψη στο σπίτι του Άγιου Βασίλη και κεράσματα.
ü  7 μ.μ.: Χορεύουμε όλοι μαζί zumba με την ομάδα χορού zumba (r) του συλλόγου «Α.Σ. Αθλοπαιδεία Νάξου».ü  9 μ.μ. στην οδό Παπαπαβασιλείου: Συναυλία με την ομάδα του Γενικού Λυκείου Νάξου.
Σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου.

 • Σάββατο 24/12, 12 το μεσημέρι:  Περιήγηση  της Μαρίας, του Ιωσήφ και του Θείου βρέφους στους  δρόμους της πόλης. Τελικός προορισμός η φάτνη της πλατείας Πρωτοδικείου. Παραδοσιακά νανουρίσματα στο βρέφος.

 • Τρίτη 27/12, 9 μ.μ. Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου: Συναυλία με τον Απόστολο Ρίζο.
Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής που συντονίζει το κοινό με τις ερμηνείες και τη σκηνική του παρουσία, έχει στήσει μια εξαιρετική μουσική πρόταση, με τη χαρακτηριστική του επιμέλεια στην επιλογή των τραγουδιών, αλλά και τη δυνατότητα που έχει να εξαφανίζει τα σύνορα μεταξύ των μουσικών ειδών.
Αγαπημένα κομμάτια από την παλαιότερη δισκογραφία του Απόστολου Ρίζου (Τι να θυμηθώ, Να ’μαστε μαζί, Μη φύγεις) συναντούν τα πιο πρόσφατα (Σ’ αυτή τη Χώρα, Παιδικό Τραγούδι) και άλλα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο νέο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «6» (Το ψάρι, Το σπίτι που μεγάλωσες) για να συνομιλήσουν ανατρεπτικά με τον Βαμβακάρη, τον Λοΐζο, τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Περίδη, τον Μικρούτσικο, τον Θ. Παπακωνσταντίνου, τον Ζούδιαρη, τον Καζαντζή, τον Ζερβουδάκη, τον Αλκαίο, τη Νικολακοπούλου..
Η μπάντα του -ηλεκτρικό κοντραμπάσο, loops, drums- και ο ίδιος με την ακουστική του κιθάρα και μια φυσαρμόνικα, δημιουργούν ένα μουσικό κόσμο που δονείται ρυθμικά, άλλοτε από τον απόηχο της παράδοσης και άλλοτε από τον ηλεκτρισμό του σήμερα.
 Παίζουν: Θοδωρής Κουέλης / ηλεκτρικό κοντραμπάσο, loops,  Dr. Momo / τύμπανα, κρουστά, Απόστολος Ρίζος / κιθάρες, φυσαρμόνικα.
Η είσοδος είναι δωρεάν. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη (θα συγκεντρώνονται στην είσοδο του γυμναστηρίου).

 • Πέμπτη 29/12, 5 μ.μ. – 9 μ.μ. στο κέντρο της πόλης (Παπαπαβασιλείου, δρόμος παλιού Ταχυδρομείου, πλατεία Πρωτοδικείου):  Δράσεις: Ξυλοπόδαρος, ζογκλέρ, μοίρασμα μπαλονιών, βόλτες με την άμαξα, ζωγραφική προσώπου, εργαστήρια χειροτεχνίας, επίσκεψη στο σπίτι του Άγιου Βασίλη και κεράσματα.
ü  8 μ.μ. στην οδό Παπαβασιλείου: Συναυλία με έντεχνη και παραδοσιακή μουσική. Παίζουν: Νίκος Λιασκώνης (κιθάρα, τραγούδι), Σπύρος Γωνιανάκης (λύρα, τραγούδι), Νίκος Μπαρδάνης (βιολί, λαούτο) και Θεμιστοκλής (κρουστά).
Σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου.

 • Παρασκευή 30/12, 5 μ.μ. – 9 μ.μ. στο κέντρο της πόλης (Παπαπαβασιλείου, δρόμος παλιού Ταχυδρομείου, πλατεία Πρωτοδικείου):  Δράσεις: Ξυλοπόδαρος, ζογκλέρ, μοίρασμα μπαλονιών, βόλτες με την άμαξα, ζωγραφική προσώπου, εργαστήρια χειροτεχνίας, επίσκεψη στο σπίτι του Άγιου Βασίλη και κεράσματα.
Σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου.

 • Τετάρτη 4/1, 6:30, Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, Φιλώτι: Παιδική θεατρική παράσταση «Ιστορίες για φίλους» από τη θεατρική εταιρεία ΜΠΟΕΜ.
Με βασικό άξονα τη φιλία δύο παιδιών, παρακολουθούμε τις πιο διάσημες φιλίες από την ιστορία, τα παραμύθια και την ελληνική λογοτεχνία. Με όχημα τη φαντασία, ξεκινάμε από την αρχαία πόλη των Συρακουσών, όπου γνωρίζουμε τους φιλοσόφους Δάμωνα και Φιντία, εκτοξευόμαστε στους πλανήτες του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ και παρέα με το Μάγκα, ανακαλύπτουμε τον υπέροχο κόσμο της Πηνελόπης Δέλτα.
Χρησιμοποιώντας σκηνικά αντικείμενα που πλάθονται και ολοκληρώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών, δημιουργούμε έναν κόσμο μαγικό και προσθέτοντας  μεγάλες δόσεις χιούμορ και αλήθειας, φτιάχνουμε μια παράσταση που ψυχαγωγεί και δίνει αφορμή για ουσιαστική συζήτηση με το γονιό και τον εκπαιδευτικό.
Μετά το «Θα φάμε τα μουστάκια μας..» και την «Επιστροφή των Παραμυθιών», επανερχόμαστε με ένα έργο που μιλάει για την αξία της φιλίας και το τι σημαίνει αληθινός φίλος.
«Φίλος είναι αυτός, που όσα χρόνια κι’ αν περάσουν, θα γελάτε με τα ίδια αστεία.»         
Συντελεστές:
Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά
 Σκηνοθεσία: Πετρούλα Μαντζουκίδου                                                                        
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Μπινιάρης                                                                                
 Σκηνικά- Κουστούμια:  Σάντρα Στεφανίδου                                                     
 Πρωτότυπη μουσική: Βούλα Γλύκα                                                                                      
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Παρασκευάς                                                                      
Φωτογράφιση: Εύα Χαρακίδα                                                                                          
 Γραφιστική επιμέλεια: Γιώτα Παρασκευά                                                                                  
Παίζουν: Πετρούλα Μαντζουκίδου, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Γεωργία Παρασκευά  
Το απόσπασμα από το «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ είναι σε μετάφραση – ελεύθερη απόδοση της Γεωργίας Παρασκευά.

 • Πέμπτη 5/1, 12:30, θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»:  Παιδική θεατρική παράσταση «Ιστορίες για φίλους» από τη θεατρική εταιρεία ΜΠΟΕΜ.

 Όλες οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις, που αναφέρονται στο πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :