Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2016

Αγανάκτηση για το πρόβλημα της υδροδότησης στο Πολίχνι της Νάξου

Σε συνέχεια κατ’ ιδίαν συνομιλιών, παραστάσεων του ΔΣ του Συλλόγου μας στο Δήμο, εγγράφων, τηλεφωνημάτων κλπ, επανερχόμαστε για ύστατη φορά, βλέποντας ότι ο Δήμος απέτυχε να υδροδοτήσει τον κάμπο του Πολιχνίου για ένα ακόμα καλοκαίρι.
Προς ενημέρωση όλων υπενθυμίζουμε ότι:
Ο κάμπος Πολιχνίου περιλαμβάνει τις περιοχές: Ορκό, Μικρή Βίγλα, Καστράκι, Γλυφάδα, Όσκελο, Αλυκό και ανήκει διοικητικά στην Τ.Κ.Σαγκρίου.
Τα τελευταία χρόνια γνώρισε σημαντική ανάπτυξη. Σήμερα έχει εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις ( Ξενοδοχεια , ενοικ.διαμερίσματα, ενοικ. Δωμάτια, ταβέρνες, καφέ, ζαχαροπλαστεία, Σουπερμάρκετ, φούρνους , κ.λ.π. ) και θεωρείται πως είναι μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Νάξου.
Η συμμετοχή και η προσφορά της περιοχής μας στην τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του....
νησιού μας είναι αδιαμφισβήτητη .
Όμως χρειάζεται τη στήριξη και τη βοήθεια του Δήμου για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ανακύπτουν και μας ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια.
Σοβαρά θέματα είναι το οδικό δίκτυο , η καθαριότητα ,η αποχέτευση , η σηματοδότηση κ.λ.π.
Σπουδαιότερο όμως των προβλημάτων είναι το θέμα του νερού.
Η ύδρευση και υδροδότηση του Πολιχνίου, μας απασχόλησε και μας απασχολεί συνεχώς εδώ και τριάντα τουλάχιστον χρόνια.
Κάποια στιγμή αποκτήσαμε και δικιά μας γεώτρηση στον Όσκελο και κάπως ησυχάσαμε , όμως το δίκτυο σιγά σιγά επεκτάθηκε κυρίως προς Ορκό και Πλάκα με αποτέλεσμα το νερό να μην είναι αρκετό.
Πέρυσι και εφέτος το κακό παράγινε.
Οι κάτοικοι αλλά κυρίως οι επισκέπτες παραθεριστές , συναντούν τεράστιες δυσκολίες . Τα κτίσματα από υψόμετρο 50 m και πάνω δεν έχουν καθόλου νερό σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο.
Να σημειώσουμε ότι: εδώ και ενάμιση χρόνο το μοτέρ της γεώτρησης Οσκέλου υπολειτουργεί, γιατί ο Δήμος ολιγωρεί και δε διαθέτει 4 – 5 χιλιάδες ευρώ για την επισκευή του.
Και με την ευκαιρία ρωτάμε: « Είναι αλήθεια πως για άλλη ορεινή περιοχή ο Δήμος , με συνοπτικές διαδικασίες ανέθεσε το ποσό των 65.000 ευρώ για αντίστοιχη επισκευή;» . Βεβαίως , αν έγινε, καλώς έγινε , αλλά εμείς πόσο πρέπει να περιμένουμε ακόμη για το ελαχιστότατο ποσόν των 4-5.000 ;
Διεκδικούμε το βασικότερο των αγαθών, άμεσα. Εδώ και μήνες ακούμε μόνο ωραία λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις. Ο Δήμος να δώσει λύση στο πρόβλημα που χρονίζει και ταλαιπωρεί όλους μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
-Ο- -Ο- Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Κ. Σαλτερής
Εμμανουήλ Βάβουλας
Τηλ: 6937297011 Τηλ: 6971608077
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :