Ξέρετε ποια από αυτές τις μπανάνες είναι η καλύτερη επιλογή;
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο ώριμες πρέπει να είναι οι μπανάνες που επιλέγετε, ώστε να να πάρετε τα μέγιστα οφέλη, όσον αφορά την υγεία του πεπτικού σας συστήματος;
Σύμφωνα με αποτελέσματα ιαπωνικής επιστημονικής έρευνας, προκύπτουν τα εξής:
Οι πολύ ώριμες μπανάνες παράγουν μία ουσία που εκκρίνεται κυρίως από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και.....
παίζει κεντρικό ρόλο στη φλεγμονώδη διαδικασία, ο ονομαζόμενος παράγοντας νέκρωσης των όγκων (TNF).
Καθώς οι μπανάνες ωριμάζουν, αναπτύσσουν σκούρες κηλίδες στη φλούδα. Όσο περισσότερες τέτοιες κηλίδες έχουν, τόσο περισσότερο υγιεινές είναι. Ο λόγος είναι ότι στα σημεία που εμφανίζονται οι μαύρες κηλίδες περιέχονται περισσότερες ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες, τόσο συμβάλλουν θετικά στο σύστημα της πεπτικής οδού, επειδή η ζάχαρη απορροφάται πιο εύκολα, σε αντίθεση με τις πράσινες μπανάνες, που είναι πιο δύσκολο για το πεπτικό σύστημα να τις χωνέψει, επειδή το άμυλό τους δεν μετατρέπεται σε ζάχαρη.
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης σταφύλια, μήλα, καρπούζια, αχλάδια και ανανά και από την έρευνα προέκυψε ότι από αυτά τα φρούτα τις πιο ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες τις έχουν οι μπανάνες.
Βέβαια, σε όλα αυτά εμείς έχουμε να προσθέσουμε ότι υπάρχει και κάτι αρνητικό στην ώριμη μπανάνα και αυτό είναι η γεύση της, αφού, όπως και να το κάνουμε, υπερέχει σε γεύση η καθαρή κίτρινη μπανάνα από μία πιο ώριμη, αλλά πρωταρχικό μας μέλημα πρέπει να είναι η υγεία.
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο ώριμες πρέπει να είναι οι μπανάνες που επιλέγετε, ώστε να να πάρετε τα μέγιστα οφέλη, όσον αφορά την υγεία του πεπτικού σας συστήματος;
Σύμφωνα με αποτελέσματα ιαπωνικής επιστημονικής έρευνας, προκύπτουν τα εξής:
Οι πολύ ώριμες μπανάνες παράγουν μία ουσία που εκκρίνεται κυρίως από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και.....
παίζει κεντρικό ρόλο στη φλεγμονώδη διαδικασία, ο ονομαζόμενος παράγοντας νέκρωσης των όγκων (TNF).
Καθώς οι μπανάνες ωριμάζουν, αναπτύσσουν σκούρες κηλίδες στη φλούδα. Όσο περισσότερες τέτοιες κηλίδες έχουν, τόσο περισσότερο υγιεινές είναι. Ο λόγος είναι ότι στα σημεία που εμφανίζονται οι μαύρες κηλίδες περιέχονται περισσότερες ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες, τόσο συμβάλλουν θετικά στο σύστημα της πεπτικής οδού, επειδή η ζάχαρη απορροφάται πιο εύκολα, σε αντίθεση με τις πράσινες μπανάνες, που είναι πιο δύσκολο για το πεπτικό σύστημα να τις χωνέψει, επειδή το άμυλό τους δεν μετατρέπεται σε ζάχαρη.
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης σταφύλια, μήλα, καρπούζια, αχλάδια και ανανά και από την έρευνα προέκυψε ότι από αυτά τα φρούτα τις πιο ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες τις έχουν οι μπανάνες.
Βέβαια, σε όλα αυτά εμείς έχουμε να προσθέσουμε ότι υπάρχει και κάτι αρνητικό στην ώριμη μπανάνα και αυτό είναι η γεύση της, αφού, όπως και να το κάνουμε, υπερέχει σε γεύση η καθαρή κίτρινη μπανάνα από μία πιο ώριμη, αλλά πρωταρχικό μας μέλημα πρέπει να είναι η υγεία.
http://www.akous.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου