Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

Γερμανικές αποζημιώσεις: Αλήθειες και Ψέματα

Γράφει ο Arkoleon
Οι πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προέρχονται από το«Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, τον Βασίλη Καρκούλια κ.ά. ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους, ........όπως σημειώνει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του...... Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότης Μαριάς.
Σύμφωνα με το βιβλίο Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής (Αθήνα 2006), που έχει εκδώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τα θύματα και οι απώλειες της χώρας μας από τους Γερμανούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ως εξής:

1. Νεκροί πολέμου 1940-1941: 13.327
2. Εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα): 56.225
3. Θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα): 105.000
4. Νεκροί από βομβαρδισμούς: 7.120
5. Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης (σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία): 20.650
6. Νεκροί στη Μέση Ανατολή: 1.100
7. Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού: 3.500

Σύνολο: 206.922Νεκροί από πείνα & σχετικές ασθένειες: 600.000
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 806.922
Απώλειες από υπογεννητικότητα: 300.000
Σύνολο απωλειών: 1.106.922

Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα
Οι γερμανικές οφειλές προς τη χώρα μας προέρχονται από:
Την υποχρέωση καταβολής του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

1. Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας.
2. Την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
3. Τις Επανορθώσεις που αναγνωρίστηκαν από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας καταβάλει η Γερμανία για τις ζημίες που προξένησε στην ελληνική οικονομία.
4. Από την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής, όπως είναι η περίπτωση του Διστόμου κ.λπ.

Ακολουθεί ένα άρθρο-χαστούκι για τους μεγάλους πολιτικούς "ηγέτες" μας, που προδίδανε την χώρα μας σταθερά και διαχρονικά, ώστε να ικανοποιούν τα ξένα αφεντικά τους. Αυτή είναι η σύγχρονη ιστορία του τόπου μας κύριοι, και οι μεγαλύτεροι ραγιάδες αυτουνού οι "εθνάρχες" μας!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ........... http://arkoleon.blogspot.com

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΣΕΒΗΣ-ΟΙ ΑΣΕΒΕΙΣ

Ω αυθέντρα, αποκρισάριε της Φράντζας !!!
Στη σημερινή Ευρωπαϊκή πολιτική (οικονομίστικη) σκηνή που κυριαρχεί το Μεσαιωνικό «ιδεώδες», να γνωρίζεις και να λογιάζεις, πως την οξύτατη διάνοιά σου, το σπουδαίο φιλομαθή χαρακτήρα σου και την αγάπη σου για τον τόπο σου, εκτιμούμε τόσο, όσο και συ, που από τη θέση του περιστασιακά ισχυρού, αναλογίζεσαι δίκαια το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ του λαού μας.
Σπουδάζοντας Φυσική στο πανεπιστήμιο της Λειψίας( πρώην Karl Marx) στους δύσκολους καιρούς, για τους μισούς Γερμανούς, φυσικά θα έμαθες πολύ γρήγορα, πως οι επιφανείς καθηγητές και διδάκτορες του παλαιοτάτου και σημαντικού ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού ιδρύματος, συνδιελέγοντο με υπερηφάνεια, ικανοποίηση και θαυμασμό στην Ελληνική γλώσσα πρωτίστως και κατόπιν στα λατινικά και οπωσδήποτε στη μητρική τους .
Εκεί θα συνάντησες και τη Γνώση, σχετικά με το Ελληνικό πνεύμα και πιθανότατα , ο γερμανικός και σοσιαλιστικός σου κομπασμός τραυματίστηκε, μετριάστηκε και αντί να «θερμάνει», να ανυψώσει την ανθρώπινη θέασή σου, ενστάλαξε, τη λάθος στιγμή, στην «ψυχή σου» το βόρειο παγωμένο συναίσθημα.
Η ψυχολογική σου «σούπα» όμως δεν μας αφορά. Τώρα πρέπει να «φάμε»!
Ο ένας τον άλλο η και οι δυο (27 για την ακρίβεια) μαζί;
Αυτό ΜΟΝΟ είναι το ερώτημα!!!
Μην ελπίζεις καγκελάριε Αγγελικούλα Μέρκελ πως η ιστορία έχει μόνιμη και κατευθυνόμενη γραφή για πάντα.
Αντικειμενική, θα ενσκήψει και θα αποδώσει τα Δίκαια «εν τω βάθει» του χρόνου και σε μας που ως λαός απομακρυνθήκαμε από την Πολιτική Αρετή και πρωτίστως σ’ εσένα για τη μεγίστη ΑΣΕΒΕΙΑ σου στις πανανθρώπινες αξίες, που έστω και μέσα από την επιβληθείσα πολιτική μας βαρβαρότητα πρεσβεύουμε.
Καταραμένες συνήθειες στον τόπο μου είναι η διχόνοια και ο αναρχικός ατομικισμός στους καλούς καιρούς και βέβαια το γνωρίζεις και επωφελείσαι εσύ και οι όμοιοί σου πολιτικάντηδες της Εσπερίας.
Όταν όμως η αντάρα προκύψει σου διαφεύγει η ικανότητά μας να μετατρεπόμαστε σε αρχέκακους Δαίμονες, με δεδομένη την αδυναμία οποιουδήποτε, να μας επιβάλλει οτιδήποτε!!!
Εδώ που φθάσαμε, οι σύγχρονες Συνθήκες Διανομής θα αντιμετωπίσουν την εξ ίσου μεγάλη ικανότητά μας για μπαχαλοποίηση της διεθνούς κατάστασης και «τρέχοντας» θα φθάσεις στην πηγή της αρχικής Γνώσης, έχοντας μάθει άριστα την νοηματοδοσία της λέξεως Σεβασμός , χάνοντας την ποθητή «έξωθεν» καλή μαρτυρία για χάρη ενός «περίεργου» Υπερήφανου Λαού !!!

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

Υ.Γ ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ