Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011

"Η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά"

Σιγά τα ωά κ. Jean-Claude, αυτό το ξέραμε, μας είχε προειδοποιήσει πριν από μερικά χρόνια ο σωτήρας-πρωθυπουργός μας(να 'ναι καλά ο άνθρωπος). Κάτι καινούριο έχετε να μας πείτε, κάτι πιο συγκεκριμένο , για παράδειγμα που θα φτάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις, μέχρι που θα πέσει το προσδόκιμο όριο της ζωής μας, ποια νησιά θα παραμείνουν Ελληνικά και πόσοι Έλληνες εν τέλει θα μεταναστεύσουν τα επόμενα χρόνια. Τώρα όσον αφορά την κυριαρχία μας αυτή την έχουμε παραδώσει ήδη άνευ όρων στην τρόικα.
Τέλος πάντων, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker εξέφρασε την πεποίθηση πως με την αποδοχή της βοήθειας η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σοβαρούς περιορισμούς της κυριαρχίας της.
"Η κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά", δήλωσε ο.... κ. Juncker σε συνέντευξή του που κυκλοφόρησε σήμερα στο περιοδικό Focus της Γερμανίας. "Για το επικείμενο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων θα χρειαστεί μια λύση βασισμένη σε ένα μοντέλο τύπου «Treuhand» πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ, αναφερόμενος στην υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων που πούλησε 14.000 επιχειρήσεις της Ανατολικής Γερμανίας μεταξύ 1990 και 1994.
Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε κάθε παραβίαση της κυριαρχίας τους. "Κανείς δεν μπορεί να προσβάλλει τους Έλληνες. Αλλά πρέπει κάποιος να τους βοηθήσει. Έχουν πει ότι είναι έτοιμοι να δεχτούν τεχνογνωσία από την Ευρωζώνη," υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.
«Η σημερινή δέσμη μέτρων, την οποία έχει συμφωνήσει η Αθήνα, θα φέρει μια λύση για το ελληνικό ζήτημα», προσέθεσε κ. Γιούνκερ, τονίζοντας ωστόσο ότι το ελληνικό σύστημα είσπραξης των φόρων δεν είναι πλήρως λειτουργικό.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που και οι επιφανείς φίλοι του ΠΑΣΟΚ λένε αυτά που έλεγε καιρό τώρα η αριστερά, τι έχετε να πείτε στον κόσμο σας συντρόφια του ΠΑΣΟΚ;
σας συνιστώ να δείτε αυτό: http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23657&categories_id=69
ANTE ΚΑΛΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ!