Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011

Άλλη μια πετυχημένη παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου στη έκθεση HO.RE.CA.

Στα πλαίσια του πρώτου Εθνικού Συνεδρίου Γαστρονομίας, που έλαβε χώρα στην 6η Έκθεση HO.RE.CA., το CHEF CLUB ( Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. διοργάνωσαν το Kalimera Breakfast.
Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάπτυξης των ελληνικών τοπικών προϊόντων, ώστε να μπορούν επάξια να συνθέσουν ένα πρωινό στα διεθνή πρότυπα και να σταθούν περήφανα στους μεγαλύτερους μπουφέδες των..... καλύτερων ξενοδοχείων και όχι μόνο.

Έτσι παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας παρουσιάστηκαν ως νέες προτάσεις με σκοπό τη δημιουργία ενός πρωινού που ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις της διεθνούς γαστρονομικής σκηνής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η πρωτοβουλία

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΠΑΛΕΤΑ ΓΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,

όπου οι chefs ξένων πρεσβειών 20 και πλέον χωρών παρουσίασαν παραδοσιακά μενού της χώρας τους με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να συμπεριλαμβάνουν στην εκτέλεση της συνταγής τους τουλάχιστον 2 έως 3 αυθεντικά ελληνικά προϊόντα.

Από την Νάξο, σημαντική παρουσίαση είχε η Γραβιέρα Νάξου της Ε.Α.Σ. Νάξου, της Τυροκομίας Νάξου του κ. Κουφόπουλου, και της Τυροκομίας Πιτταρά., όπως και τα παραδοσιακά τοπικά γλυκά κουταλιού των ζαχαροπλαστείων «ΡΑΝΤΕΒΟΥ».

Από το Δ.Σ. της Ε.Ξ.Ν. συμμετείχαν οι κύριοι Στρατούρης Ελευθέριος, Μαργαρίτης Ιωάννης και Κατσαράς Ευάγγελος και τα μέλη της Π.Ο.Ξ. Αντωνόπουλος Γεώργιος και Σέργης Νικόλαος. Από το CHEF CLUB Ελλάδος, από τη Νάξο ο κύριος Παπαδόπουλος Δημήτρης.

Το σημαντικότερο είναι ότι με πρωτοβουλία της Ε.Ξ.Ν. και του μέλους της Λέσχης Ελλήνων Αρχιμαγείρων κ. Παπαδόπουλου Δ., θα γίνει παρουσίαση του Kalimera Breakfast στη Νάξο για όλες τις Κυκλάδες, το αμέσως επόμενο διάστημα μετά την καθαρή Δευτέρα.


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Στρατούρης Ελευθέριος Μαργαρίτης Ιωάννης
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :