Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2016

«ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ»

Πριν μερικές δεκαετίες σε ένα μικρό παράδρομο, σχεδόν σε κάθε πλατεία της Ελλάδας μπορούσε να συναντήσει κανείς τη γραφική φιγούρα του παπατζή.

Ο παπατζής υποστηριζόταν συνήθως από τους γνωστούς αβανταδόρους αποκαλούμενους και λαγούς.

Στόχος της παρέας ήταν η εξαπάτηση των.....
πολιτών γι’ αυτό και μελλοντικά η έννοια του απατεώνα ταυτίστηκε στη λαϊκή γλώσσα με τον παπατζή.

Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός σε έκτακτο διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό εξήγγειλε την παροχή δέκατης τρίτης σύνταξης σε 1.600.000 συνταξιούχους, υπενθυμίζοντας τη δέσμευσή του στο αλήστου μνήμης προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.

Βεβαίως το διάγγελμα το έκανε από το Μαξίμου και όχι από το βήμα της Βουλής που λίγες ώρες μετά υπήρχε προγραμματισμένη ομιλία του.

Ο λόγος αυτής της επιλογής ήταν προφανώς ότι στη βουλή βρισκόταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης όμως έχει μια συνήθεια που δεν αρέσει στον πρωθυπουργό.

Απαντάει τεκμηριωμένα και με τη γλώσσα της αλήθειας σε όλα τα παπατζηλίκια.

Αυτά πέρασαν και ερχόμαστε στο σήμερα.

Σήμερα ο πρωθυπουργός στην Κρήτη υποστηρίζει ότι δεν θα ρωτά κανέναν για την πολιτική παροχών και δέσμευσή του είναι ότι όποτε νομίζει θα στηρίζει δήθεν τους αδύνατους.

Μια παρένθεση διότι τον πρωθυπουργό εκτός του ότι δεν τον βοηθούν τα αγγλικά του, φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ούτε ελληνικά.

Αδύνατος είναι αυτός που δεν είναι βαρύτερος του ιδανικού βάρους. Δηλαδή αυτός που δεν είναι χοντρός.

Μάλλον κάτι άλλο εννοούσε και ίσως κάποιος κάποτε να μας το εξηγήσει.

Ας επανέλθουμε όμως στο σήμερα.

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός έλεγε αυτά που έλεγε ο υπουργός του Ευκλείδης Τσακαλώτος έγραφε μια επιστολή προς την τρόϊκα δεσμευόμενος ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν αποτελεί δέκατη τρίτη σύνταξη, δεν θα χορηγηθεί άλλη φορά, εάν αποδειχθεί από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ότι δεν υπήρχε αυτό το μέρισμα θα γίνουν ισόποσες περικοπές στις συντάξεις και ποτέ στο μέλλον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα προχωρήσει σε καμία παροχή εάν δεν συνεννοηθεί με την τρόϊκα.

Δηλαδή διαψεύδει τον πρωθυπουργό του.

Επίσης σήμερα την ίδια ώρα δημοσιεύεται στο ΦΕΚ η μείωση κατά 50% του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Δηλαδή από τη μία δίνουν βοήθημα και από την άλλη κόβουν το ΕΚΑΣ.

Επειδή όμως η κωμωδία έχει πολλές πράξεις και πάλι σήμερα ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος ως βοηθός παπατζή από το βήμα της Βουλής υποστηρίζει ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

Αυτός που πρώτος πρώτος μαζί με τους κο Μανιό και κο Συρίζο υπερψήφισαν τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, τώρα υποστηρίζει ότι πρέπει να διεκδικήσει την επαναφορά τους!

Μένει όμως ένα ερώτημα. Γιατί ψήφισαν την κατάργηση;

Δυστυχώς η απάντηση του κάθε καλόπιστου νησιώτη είναι μία. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.

Βεβαίως και στην περίπτωση της αναστολής της εφαρμογής τους για κάποια μόνο νησιά του Β.Α. Αιγαίου ο πρωθυπουργός απέκρυψε στο διάγγελμά του ότι η αναστολή αφορά δώδεκα μήνες και μόνον.

Εάν κάποιος δεν είναι παπατζής και πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους οικονομικά, θα θυμόταν ότι σημασία για ένα έκτακτο βοήθημα έχει να κατευθυνθεί εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Θα έπρεπε να θυμηθεί ότι υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι με μηδενικό εισόδημα, απλήρωτοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα διότι το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, ανάπηροι και βαριά πάσχοντες.

Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση το μέλλον του παπατζή της γειτονιάς τον οποίο ανέφερα στην εισαγωγή μου ήταν ο διωγμός του από την πόλη ή φυλάκισή του.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Υ.Γ.: Μένει μόνο να δούμε εάν ο Τσακαλώτος θα στείλει την επιστολή του.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :