Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2016

Δείτε το βίντεο και σώστε εύκολα μια ζωή! (Βίντεο + Φωτό)

Είναι γνωστή η πλούσια, εθελοντική, πολυετής ανθρωπιστική δραστηριότητα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που λειτουργεί ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση ενταγμένη θεσμικά σε κρατικούς και αρμόδιους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς.
Η Ε.ΟΔ. ξεκίνησε ως ιδέα το 1978, ιδρύθηκε επίσημα το 1994 και έγινε Μ.Κ.Ο. το 1999. Με Παραρτήματα και Βάσεις Ετοιμότητας σε.....

όλους σχεδόν τους νομούς της χώρας, τα μέλη της εκπαιδεύονται στις Πρώτες Βοήθειες, στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών, στην έρευνα και διάσωση στη θάλασσα, σε απεγκλωβισμούς λόγω ατυχημάτων και γενικότερα στην αντιμετώπιση περιστατικών εκτάκτου ανάγκης που χρήζουν άμεσης, επείγουσας αρωγής, σε εθελοντική πάντα βάση.
Το Παράρτημα Κυκλάδων της Ε.Ο.Δ. με έδρα τη Νάουσα της Πάρου, δραστηριοποιείται από το 2003 και η εθελοντική προσφορά των μελών του στην κοινωνία της Πάρου και των υπόλοιπων νησιών όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστή.

Τα μέλη της Ε.Ο.Δ. στην Πάρο έχουν σπεύσει πολλές φορές όπου κλήθηκαν και υπήρξε ανάγκη βοήθειας προς το συνάνθρωπο. Σε αγαστή συνεργασία με αρμόδιους φορείς όπως το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία έχουν συνδράμει προληπτικά ή επιχειρησιακά στην διαφύλαξη ή διάσωση ανθρώπινων ζωών.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Πάρο από τον Ιούλιο του 2012 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016, η Ε.Ο.Δ – Παράρτημα Κυκλάδων, πραγματοποίησε τη διακομιδή 208 συμπολιτών μας από και προς το Κέντρο Υγείας του νησιού, για να μην αναφέρουμε τις πολλές περιπτώσεις συνδρομής της διασωστικής εθελοντικής ομάδας σε περιστατικά πυρκαγιών, τραυματισμών και απεγκλωβισμών από οχήματα, περισυλλογής σορών αλλά και προληπτικής παρουσίας σε αθλητικές εκδηλώσεις στο νησί.

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, μέλη της Ε.Ο.Δ από την Πάρο, προσκεκλημένοι του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αρχιλόχου, πραγματοποίησαν στη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» στον Πρόδρομο, ενημέρωση και δράση τεχνικής εκπαίδευσης των πολιτών, στις Πρώτες Βοήθειες συγκεκριμένων ιατρικών συμβάντων που χρήζουν άμεσης και έγκαιρης αντιμετώπισης.
Οι εθελοντές μετέδωσαν τις ιατρικές γνώσεις που έχουν λάβει μέσα από σεμινάρια και ασκήσεις που πραγματοποιούνται σε τοπικό ή πανελλήνιο επίπεδο και επικεντρώθηκαν αρχικά στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με εμφύσηση, στο λεγόμενο δηλαδή «φιλί της ζωής» που συνιστάται σε επεισόδιο καρδιακής ανακοπής.Γίνεται και με pocket mask, μια ειδική πολύ χαμηλού κόστους μάσκα ώστε να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.
Σημαντικό μέρος της εκδήλωσης ήταν ότι κατόπιν της τεχνικής εκπαιδευτικής δράσης των εθελοντών της Ε.Ο.Δ., μέλη του παριανού κοινού, μεγάλοι αλλά κυρίως παιδιά επανέλαβαν στην πράξη όσα τους είχαν πριν από λίγη ώρα «δείξει» οι διασώστες, αποκτώντας έτσι άμεση πρακτική εμπειρία για την εφαρμογή ιατρικών τεχνικών διάσωσης ανθρώπινων ζωών απέναντι σε περιστατικά υψηλού κινδύνου, αλλά δυστυχώς και μεγάλης συχνότητας.





http://parianostypos.gr/index.php/paros-antiparos/paros-antiparos-koinonia/item/22164-deite-to-vinteo-kai-soste-eykola-mia-zoi-vinteo?acm=566_767#sthash.5eipGuhH.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :