Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2016

Διαδώστε το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών - Πώς μπορώ να γίνω εθελοντής δότης;

Με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ερμής στην Ερμούπολη με θέμα ''Μεταμόσχευση Μυελού των οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς''.
θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι....
η χώρα μας δυστυχώς εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών. Διαπιστώνεται πλήρης έλλειψη γνώσης του κοινού, τόσο για την ανάγκη εύρεσης δοτών ,όσο για την διαδικασία λήψης μοσχεύματος.

Και όμως η διαδικασία είναι απλή!
Αν είσαι 18-50 χρονών και υγιής μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών !Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο αίμα η δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιο) με την μπατονέτα.
Αν βρεθείς τελικά συμβατός με κάποιον ασθενή η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών δεν απαιτεί χειρουργείο ( όπως οι περισσότεροι νομίζουν )και όπως γινόταν παλιότερα! Η συλλογή κυττάρων γίνεται με τρόπο παρόμοιο όπως γίνεται η αιμοδοσία.
Η δωρεά μοσχεύματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και γενναιοδωρίας.
Μπορεί σήμερα το δικό σου μόσχευμα να Χαρίζει Ζωή σε κάποιον άγνωστο ,αύριο όμως κάποιος εθελοντής μπορεί να Χαρίσει ζωή σε σένα ή σε κάποιο δικό σου συγγενικό πρόσωπο.
Το Σάββατο 16 Ιουλίου και την Κυριακή 17 Ιουλίου (11:00-13:00) θα βρεθούμε στην Πλατεία Μιαούλη, έμπροσθεν Δημαρχιακού Μεγάρου ,στο χώρο των προσκόπων προκειμένου να γίνουν εγγραφές νέων δοτών του μυελού των οστών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται το τουρνουά 3on3, AegeanBall Festival.
Γίνε και εσύ Εθελοντής δότης Μυελού των οστών. Γίνε και εσύ εθελοντής κρίκος της αλυσίδας ζωής.

Πώς μπορώ να γίνω εθελοντής δότης;





Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :