Τρίτη, Ιουλίου 02, 2024

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ 51ΧΡΟΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

 Με αφορμή το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 51χρονου κατοίκου της Νάξου, οι επαγγελματίες  ψυχικής υγείας της Κ.Μ.Ψ.Υ./Μονάδες Τηλεψυχιατρικής ΚΛΙΜΑΚΑ θα ήθελαν να συλλυπηθούν τους  οικείους του ατόμου και να προσεγγίσουν το συμβάν υπό το επιστημονικό πρίσμα, δίνοντας έμφαση  σε όλα τα μέτρα και τις διαδικασίες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν αυτή την απώλεια και να  εξαλείψουν γενικά τον κίνδυνο αυτοκτονίας στις ΝΑ Κυκλάδες.  

Η αυτοκτονία ενός ατόμου είναι ένα σύνθετο φαινόμενο και δεν είναι εύκολο να αποδοθεί σε μία  μόνο αιτία. Η ευαλωτότητά ή όχι κάθε ατόμου απέναντι στις δυσκολίες και τα προβλήματα που  μπορεί να αντιμετωπίζει είναι κάτι που διαφέρει από άτομο σε άτομο, και διαμορφώνεται από  πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με την εαυλωτότητα της κληρονομικότητας και των  γενετικών παραγόντων, τους βιολογικούς παράγοντες, δηλαδή με τον τρόπο που λειτουργεί ο  εγκέφαλός μας, αλλά και με την ψυχική κατάσταση, την προσωπικότητα, τις προηγούμενες εμπειρίες  ζωής, τα προβλήματα της καθημερινότητας και την.......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Διαδραστική συγκέντρωση για την αρτηριακή υπέρταση στην Νάξο

 Γιάννη Βλασερού *

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική για το κοινό Ιατρική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του ιερού ναού της Παντάνασσας στη Νάξο
Η συγκεκριμένη συγκέντρωση συνδιοργανώθηκε από
Ναξιακό Οργανισμό Βιοιατρικών Επιστημών (ΝΟΒΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης.(ΕΕΥ)
που σκοπό είχε την ενημέρωση του κοινού επάνω στην νοσηρή κατάσταση της αρτηριακής υπέρτασης .
Την εκδήλωση που είχε ένα πολυπληθές ακροατήριο άνοιξε ο καρδιολόγος διδάκτορας της Ιατρικής και πρόεδρος του ΝΟΒΕ Γιάννης Βλασερός συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΕΕΥ καρδιολόγος Δημήτρης Κωνσταντινίδηςκαι επακολούθησαν οι ομιλητές :
Ο καθηγητής και πρόεδρος της ΕΕΥ Μιχάλης Δούμας που αναφέρθηκε στην επίδραση της υπέρτασης στον ανθρώπινο οργανισμό και στους παράγοντες που την επηρεάζουν .
Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο καθηγητής καί εκλεγμένος πρόεδρος της διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης Γιώργος Στεργίου που αναφέρθηκε στην διάγνωση και ειδικά στον τρόπο μέτρησης της απο τον ίδιο τον εξεταζόμενο στο σπίτι.
Τις εισηγήσεις των ομιλητών έκλεισε
ο καθηγητής της καρδιολογίας πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας της Εταιρείας και αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής τού ΕΚΠΑ Κώστας Τσιούφης ο οποίος αναφέρθηκε με απλό τρόπο στην ...
Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Παραστάσεις θεάτρου σκιών στη Νάξο


Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων, ο Καραγκιόζης έρχεταικαι αυτό το καλοκαίριστη Νάξο για να χαρίσει στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης με την υπογραφή του θεάτρου σκιών Χατζηαναγνώστου.

Παραστάσεις του Καραγκιόζη θα πραγματοποιηθούν στη Χώρα, στην Κόρωνο, στην Κωμιακή, στην Απείρανθο και στον Δαμαριώνα, με διαφορετική θεματολογία η κάθε μία από αυτές. Σε όλες, όμως, ο Καραγκιόζης, με τον αστείο και πονηρό χαρακτήρα του, καταφέρνει να προκαλεί το γέλιο και να προσφέρει ποικίλα μηνύματα.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων:

 

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

1ο Γυμνάσιο Νάξου | 20:30

Η φάρσα του ....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Ξεκινούν τα δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για μια ακόμα χρονιά οργανώνει πολυθεματικάεργαστήρια για παιδιά και εφήβους, δημιουργώντας ένα κέντρο έκφρασης και δημιουργίας στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβου Καμπανέλλη. 

Εικαστικά εργαστήρια, σεμινάρια δημιουργικής γραφής σεναρίου και δράσεις φιλαναγνωσίας θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργήσουν και αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, γνωρίζοντας παράλληλα τον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, μέσα στον χώρο που φιλοξενούνται προσωπικά του αντικείμενα και έργα του.

Τα εργαστήρια ξεκινούν από 1 Ιουλίου, υπό την αιγίδα και με.......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Το spot για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών και Παραδοσιακών χορών στη Σύρο

Ένα μοναδικό πολιτιστικό 3ήμερο έρχεται στο νησί της Σύρου, 6 Σεπτεμβρίου – 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Η Σύρος είναι ένα μοναδικό νησί ιδανικό για πολιτιστικές εκδηλώσεις με βάση τη μακρόχρονη ιστορία, την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα της.

Το Συμπόσιο ενώνει χορευτικές κουλτούρες από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας κοινωνικά και παραδοσιακά αντιπροσωπευτικά στυλ από κάθε χώρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι σε αυτό το πρώτο Συμπόσιο που παρουσιάζουμε συμμετέχοντες από .......

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η χρονιά λειτουργίας του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Νάξου

 Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία η 4η χρονιά λειτουργίας του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Νάξου. Το Εσπερινό ΓΕ.Λ Νάξου συστεγάζεται με το Ημερήσιο Γενικό Λύκειο «Μανώλης Γλέζος» στη Χώρα της Νάξου. Φέτος έχουμε για τρίτη χρονιά αποφοίτους καθώς και υποψήφιους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, στους οποίους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Η φοίτηση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο παρέχει στους μαθητές μια σειρά διευκολύνσεων όπως:

· Μικρότερης διάρκειας ωρολόγιο πρόγραμμα

· Μικρότερη ύλη σε κάποια μαθήματα

· Μεγαλύτερο όριο απουσιών

 Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι ισχύουν ειδικές διατάξεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με ξεχωριστό ποσοστό θέσεων για τους υποψηφίους των .....

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ

 Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της  διαδικασίας δημοπράτησης του έργου «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΙΩΡΟΦΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ Γ΄ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ, ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. – Κ.Υ. ΝΑΞΟΥ» (ΑΔΑ ΡΠ8Τ46ΜΩΝ1-7Χ9) από το ΤΑΙΠΕΔ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργασίας την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στη Νάξο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστος Ροϊλός,  ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ενιαίας Τεχνικής Υπηρεσίας της 2ης ΥΠΕ κ. Δημήτριος Καραγέωργης, η Αν. Διοικήτρια του ΓΝ-ΚΥ Νάξου κα Καλλίτσα Φραγκίσκου, ο Δήμαρχος Ναξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτριος Λιανός, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ κ. Ευάγγελος Μανώλης και  κα Έφη Σορολή, ο Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ κ. Νικόλαος Νοταράς και  o εκπρόσωπος του αναδόχου κ. Γεώργιος Μαρκογιαννάκης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η οργάνωση των πρόδρομων εργασιών για την........

Διαβάστε περισσότερα...... Bookmark and Share