Γεμάτο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες ήταν το6oFoodExperienceGravieraNaxos, που διοργανώθηκε το τριήμερο 14-16 Ιουνίου στο νησί της Αριάδνης.
Έλληνες και Ιταλοί σεφ μαγείρεψαν ιταλικές σπεσιαλιτέ και «απογείωσαν» τα πιάτα τους με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!
Στα ξεχωριστά cookinglessons που παρέδωσε ο γνωστός σεφ (και πρώην παίκτης του MasterChef), Χρήστος Μπάρκας, σε καταπράσινο κτήμα στις Μέλανες με ..........
παραδοσιακό ξυλόφουρνο, πάνω στο κύμα αλλά και μέσα σε ελαιώνες, πήραν μέρος διάσημοι ηθοποιοί, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί που μαγείρεψαν νιόκι αλα μελαντσάνα, ριζότο μιλανέζ, φρούτι ντι μάρε, πακέρι α λα μπολονέζ, καρπάτσιο λαχανικών και πολλές ακόμη συνταγές -όλες με Γραβιέρα Νάξου- που ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.Οι αγαπημένες ηθοποιοί,Ελένη Καρακάση, Τζένη Διαγούπη και ΜαρίαΑντουλινάκη, αποδείχθηκαν πολύ καλές «μαθήτριες» αφού έμαθαν και έκαναν ιταλικές πίτσες με χειροποίητες ζύμες και ντοματοκεφτέδες με Γραβιέρα Νάξου. Μάλιστα, στήθηκε και νησιώτικο γλέντι στο οποίο η Ελένη Καρακάση εντυπωσίασε και με τις τραγουδιστικές της ικανότητες!
Μάθημα μαγειρικής σε ζωντανή σύνδεση έκανε και η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, η οποία ετοίμασε κρύα ντοματόσουπα σερβιρισμένη με κριτσίνια και Γραβιέρα Νάξου!
Επίσης, η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΚατερίναΜπατζελή, μαγείρεψε πάνω στο κύμα στην παραλία της Πλάκας, μπρουσκέτες με ντομάτα, σκόρδο, γαύρο και, φυσικά, Γραβιέρα Νάξου!
Το FoodExperienceGravieraNaxos, που διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το πεντανόστιμο τυρί που έχει χαρακτηριστεί και ως «το χρυσάφι του νησιού» και παράλληλα να γνωρίσει στον κόσμο τις ομορφιές της Νάξου και να προσφέρει στους επισκέπτες της μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
Η υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίστηκε ακόμη μία φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το SuperiorTasteAward με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International TasteInstitute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.
Το 6ο FoodExperienceGravieraNaxos διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, υπό την αιγίδατουΕλληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Τσαμίχας, το επόμενο διάστημα Ναξιώτες σεφ θα μεταφέρουν γεύσεις και αρώματα Αιγαίου στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, μαγειρεύοντας εκεί ελληνικές συνταγές με Γραβιέρα Νάξου και παρμεζάνα!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου