Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2024

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη με τίτλο «ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ»

Με τον τίτλο «ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ», εκδόθηκε ένα ακόμα βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη. Μετά τα πολιτιστικά, ποιητικά και κυκλαδικά του βιβλία, με το βιβλίο αυτό περνάει στο πολιτικό και ιστορικό βιβλίο, αφού το θέμα του είναι η ενεργή αντίσταση κατά της δικτατορίας 1967-74. Ένα βιβλίο βιωματικό, αφού ο ίδιος αγωνίσθηκε ενεργά ως νέος κατά της δικτατορίας, καταδικάσθηκε σε πολύχρονη κάθειρξη από το Εκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών και έμεινε στις φυλακές της Χούντας [Ιντζεδιν (Καλάμι), Χανίων, Αλικαρνασσού Ηρακλείου, Βούρλων Πειραιά και Κορυδαλλού) περίπου 4 χρόνια. 

Στο βιβλίο καταγράφεται με απλό βιωματικό τρόπο η πολιτική και αγωνιστική του πορεία, η ζωή του στις φυλακές, ενώ αρχίζει και τελειώνει με τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις για τα προ και μετά τη δικτατορία χρόνια. 

Όπως γράφει στον πρόλογό του, «την ιστορία οφείλουν να την καταγράφουν εκείνοι, οι οποίοι έζησαν μέσα σε έναν ιστορικό κύκλο. Με βιώματα και όχι ακούσματα. Με μνήμες και δεδομένα αναλλοίωτα και όχι ερμηνευτικά ωραιοποιημένα». 

Ο Γιώργος Ανωμερίτης γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Το κοινωνικό και........

πολιτικό του έργο είναι γνωστό: Βουλευτής επί 15 χρόνια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υπουργός, μέλος ευρωπαϊκών και εθνικών επιτροπών και φορέων διοίκησης του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Γνωστός οικονομολόγος, υπήρξε ακτιβιστής για θέματα μεταναστών και περιβάλλοντος, συγγραφέας και ποιητής. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1973. Για την προσφορά του στον τόπο έχει τιμηθεί διαχρονικά πολλές φορές από την πολιτεία, την εκκλησία και από επιστημονικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς. 

Για το συνολικό του έργο στο www.anomeritis.gr 

Γιάνναρου 19, Άλιμος, τηλ.: 210 72 47 042 • www.ydroplanobooks.gr • email: info@ydroplanobooks.gr 

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :