Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2022

ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ: ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ 161 ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

 Δυστυχώς 200 χρόνια μετά ο στρατηγός Μακρυγιάννης είναι και πάλι επίκαιρος. << Δι αυτά πολεμήσαμε >> 

Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να σταματήσει την κύρωση με νομοσχέδιο της συμφωνίαςμεταξύ ιδιώτη, μουσείων και ιδρυμάτων ειδικού σκοπού, που πάει προς ψήφιση στην ΒουλήτωνΕλλήνων στις 08/9/2022, και να διεκδικήσει τον επαναπατρισμό των 161 κλεμμένων KυκλαδικώνAρχαιοτήτων. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ψηφίζει ακραία νομοσχέδια που καταστρατηγούν τη νομοθεσίαπερίαρχαιοτήτων και ανοίγουν δρόμο για τη νομιμοποίηση δράσεων αρχαιοκαπηλίας, απεμπολώνταςτοδικαίωμα μας ως χώρα επί της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οφείλει να φροντίσει γιατηνάμεσηεπιστροφή και παράδοση των κλεμμένων αντικειμένων στις υπηρεσίες του Ελληνικού ΥπουργείουΠολιτισμού, όπως γινόταν μέχρι τώρα. 

Καλούμε τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αντί να ......

σφυρίζει αδιάφορα, να πρωτοστατήσειστον επαναπατρισμό της κλεμμένης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και να απαιτήσει απότηνφίλαπροσκείμενη προς αυτόν κυβέρνηση, την επιστροφή και την τοποθέτηση τους, στοΜουσείοΚυκλαδικού Πολιτισμού στο Κάστρο της Νάξου, όπως προτείνει ο σύλλογος ΕλλήνωνΑρχαιολόγων. 

Καλούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να ενεργήσει δυναμικά, ώστε να μην ψηφιστεί απότηνΒουλή αυτό το κατάπτυστο και ακραίο Νομοσχέδιο, που χαρίζει την πολιτιστική μας κληρονομιά,(με την μορφή μακροχρόνιου δανεισμού και ανταλλαγής), και δημιουργεί κακό προηγούμενοακόμα και για τη διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα από το βρετανικό μουσείο, και ναδιεκδικήσει από την κυβέρνηση που τους στηρίζει, μαζί με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, τονεπαναπατρισμό των κλεμμένων αρχαιοτήτων μας. 

Καλούμε τους κατοίκους της Νάξου και όλων των Κυκλάδων, να αντιδράσουν και ναβρίσκονταισε εγρήγορση για την προσχεδιασμένη κλοπή της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Τέλος, καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, τους βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ, Γ. Βρούτση, Αικ.Μονογυιού και Φ. Φόρτωμα, να κρατηθούν έστω για μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, και ναπροστατέψουν από αυτή την προσχεδιασμένη κλοπή τους συμπολίτες τους. 

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :